משמעות מסרי הדגמים:

• פותח הנושא 4mit
  • פורסם בתאריך

4mit

New member
משמעות מסרי הדגמים:

אהלן, אני עוזר לאחותי לקנות מחשב נייד (לשימושי אינטרנט,אופיס ומעט מאוד מולטימדיה-אם בכלל ושלא צריך להיות קל) סביב 4000 ש"ח. לאחותי אין מושג במחשבים ועל כן הייתי רוצה לקנות את המחשב במקום בו יש "גב". בדקנו ב"באג" (תוך ידיעה שהמחיר מעט יותר יקר - אבל כפי שרשמתי "יש גב"). ההתלבטות היא בין שלשה מחשבים (שיוצאים פחות או יותר אותו מחיר לאחר שדרוג ל2 גיגה+אחריות לשנתיים): 1. LG E500 L.A2BCE 2.HP MEDIA CENTER G 7030 3.TOSHIBA SATELLITE L40-17U יש לציין שאחותי הכי התלהבה מה LG (מבחינה חיצונית בלבד-כמובן
) ועכשיו לשאלות: 1. על מי הייתם ממליצים? 2. האם אכן אפשר לסמוך על "באג"? 3.מה המשמעות של מספרי הדגם (ה LA2BCE ב LG או ה L40-17U בטושיבה - ראיתי את הדגמים עם שמות שונים). 4. תובנות נוספות? תודה רבה רבה!

יאיר B

New member
טוב,

1. מה כדאי? הם די דומים כל המחשבים הללו (בהתחשב בהרחבה ל-2GB). שים לב של-LG יש מערכת הפעלה בייסיק ולשניים האחרים פרימיום (זו עם החלונות השקופים וכל הטרדדם). לטושיבה יש את הדיסק הכי גדול. ה-HP הכי כבד (אבל אמרת שזה לא משנה). מעבר לזה אין לי מה להגיד. 2. לגבי לסמוך על חנות: הדבר היחיד שצריך להטריד אותך זה שתקבל את המחשב שהזמנת. בזה באג בסדר. מעבר לזה אין לך שום קשר לחנות שקנית ממנה. ברגע שפתחת את האריזה, אתה באחריות של היבואן (שלא כמו במחשבים שולחניים שמורכבים בחנויות, במחשבים ניידים שום חנות לא מטפלת - זה הכל דרך יבואן). 3. משמעות המספרים אחרי שמות הדגמים היא לתת דגם. לכל דגם יש כמה תתי דגמים ששונים בחומרה שלהם. מספרי התתי דגמים מאפשרים ליצרן/יבואן/מעבדה לזהות את הדגם בדיוק. מה כל ספרה או אות אומרת אני לא יודע - זה רק החברה יודעת. למשל: בטושיבה L40 זאת הסידרה. מה שמאחוריו זה תת הדגם. ב-LG הסדרה נקראת E500 ואילו ב-HP הדגם הוא פאוויליון G3070 (יש אחרי זה עוד ספרות שלא כתבת).

bar666xp

New member
חשיבות החנות בגדול שואפת ל0...

את ה""גב"" לא החנות מספקת אם כי היבואן/יצרן. לגבי כל המחשבים שהועלו... מחד אין בשימושים משהו שמצריך חומרה מיוחדת/חזקה... מצד שני להוציא 4.3Kש"ח על הLG הזה כשINSPIRON 1520 {אם עוד יש להשיג אם לא צריך לבדוק כמה יעלה 1525} יעלה כ200ש"ח יותר ומפרט הרבה יותר עשיר כמו מעבד T7### ולא T2###??? מומלץ לבקר באתרים כמו זאפ לדוגמה {למרות שגם שם לא בטוח שזה יהיה הזול ביותר}. אגב סתם לצורך העיניין בזאפ תמצא חנויות שהLG הזה עולה 4.1Kש"ח~ ועם HDD 160G לא 120G.. עוד המלצה לבקר במקומות שתוכלו לראות צגים שונים מת/מבריק, גדלים שונים וכו' אילו דברים סוביקטיבים מומלץ לנסות לקרוא איזה דף אינטרנט וכדומה או סתם לבהות במסך של מחשב פועל לאיזה 5-10-15 דקות. לגבי הדגמים ותתי הדגם זה אומר מה יהיה במפרט המחשב, מה רמת עמידותו הפיזית, לאיזה שוק הוא מיועד וכו' בנייד שלא כמו בשולחני בעיקרון מה שרכת זה מה יש! אפשרויות השידרוג מעוד מוגבלות. עלות של חלקים מעוד יקרה ולכן לאחריות יש משקל הרבה יותר כבד מאשר במחשבים השולחניים... לדוגמה עלות של לוח-אם תהיה באיזור ה1.5Kש"ח~ עלות של מסך גם היא לא זולה כלל.. וכו' וכו'.. על שבר אין אחריות כלל ולכן יש חשיבות יותר גבוה לעמידות ומבנה המחשב, הרבה יותר מאם הוא יפה יותר או פחות.

sayar3

New member
את כל הדגמים שהצגת יש גם

בוואלה שופס עם 36 תשלומים ובמחיר מעט יותר נמוך אם זה מעניין אותך.

4mit

New member
פששש!! תודה על המקצועיות והמהירות! סחטיין!

למעלה