משמעות התמחות ב-MBA

משמעות התמחות ב-MBA

היי, אני לומדת כרגע תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת ת"א ויש לי אפשרות לבחור עד 2 התמחויות לתואר יש לי תואר ראשון בחשבונאות ותקשורת . חשבתי על התמחות במימון + התמחות במערכות מידע שכן אולי ארצה לשלב בין הידע שלי במימון לבין מערכות מידע למשל להיות מנתחת מערכות בחברה שעוסקת בפיתוח מערכות פיננסיות רציתי לשאול האם ההתמחות באמת משנה משהו ? אני לא אצטרך בכל אופן לעשות איזשהו קורס מעשי במחשבים בניתוח מערכות מידע למשל בג'ון ברייס או בלימודי המשך בטכניון וכו'? דרך אגב הסיבה שאני שואלת היא שהבחירה ב-2 התמחויות מאוד מגבילה אותי מבחינת בחירת הקורסים ולכן ייתכן ואסיים את התואר בשלב מאוחר יותר ממה שתכננתי בגלל אילוצי לו"ז תודה על העזרה

cosmomaster

New member
לא ככ משנה

אני בעל תואר שני במנהל עסקים ויש לי מלא חברים וקולגות בעלי MBA. כמה שאני רואה - זה לא ככ משנה איזו התמחות למדת. ברוב המקרים לא מסתקלים על זה בכלל או שמעניינים רק בתחום של תואר ראשון (כי MBA זה תואר מאוד כללי אם שמת לב :))) בכל מקרה בתואר שני לא ככ מלמדים אותך בכלים של פיתוח מערכות פיננסיות אלה נותנים לך כלים לניהול של פיתוח... אותו דבר לגבי התמחות במימון. בגדול שתי ההתמחויות חזקות בשילוב עם תואר ראשון בחשבונאות שיש לך. שורה תחתונה - הייתי בוחר מה שיותר מעניין ללמוד כי בעתיד מבחינת העבודה- זה יותר פונקציה של מזל מאשר התמחות של תואר שני במנהל עסקים :))))

למעלה