משמעות החיים!?

atcbl

New member
משמעות החיים!?

האם מישהו עצר לרגע! וחשב מהי משמעות החיים בשבילו? בשביל מה הוא חי?,למה הוא רוצה להגיע? אני אישית עדיין לא יודע , אבל אני יודע שלפני שאני ימות אני ירצה לדעת שעשיתי משהו משמעותי בחיים והם לא עברו סתם ככה.

חיים, מוות, תהיות, הרהורים../images/Emo12.gif

אהלן ATCBL
נושא זהה הועלה לא מכבר אצלנו "בבית" ואני מביאה לך את דברי שלי שנכתבו לא מזמן.
תהיות רבות מועלות על ידי כולנו, ורבים מאיתנו יודעים להשיב לתהיות הללו על פי תיאוריות מתיאוריות שונות, אמיתות אישיות שנולדו מתוך חוויות או כאלה שניזונו מלימוד, קריאה, תיקשורים שונים וכיו"ב. תיאוריות רבות לנו כמעט כמספר הכותבים, באשר לחיים שאחרי המוות, באשר לייקומים מקבילים, כאילו, איננו מסתפקים עוד ביקום שלנו, החי והנושם איתנו יחד, תיאוריות רבות לנו באשר למהות ההוויה, מהי נשמה, ישויות למינהן וכיו"ב.
נדמה, שאם נשוב ונבחן את רוב הנושאים המועלים לדיון, הן פה בבית והן ברשת בכלל, לפחות ברוב המקומות העוסקים במיסטיקה ותורת הנסתר לענפיה הרבים, נוכל לראות כי כל השאלות בעצם מובילות אל השאלה הגדולה – מהי מטרת חיינו, האם יש משהו מעבר לחיים הללו, הגשמיים, כפי שאנו מכירים אותם באופן שאינו משתמע לשתי פנים. רבים מאיתנו עוסקים במירוץ מטורף אחר הבלתי ניתן להשגה אלא במותנו, מות הגשמי. ואם אכן יש חיים אחרי המוות, מה צריך לעשות עכשיו? איך צריך לחיות? האם להתנזר ולהמתין למותנו? מה המטרה של החיים פה?
אני מבקשת להציג פן נוסף של הדברים, וכן הפעם יהיה זה פן "לא יהודי", טיבטי (בודהיזם) דווקא, למי ששואל. ייתכן וזו רק עוד תיאוריה, ואולם, ייתכן שכדאי לתת עליה את הדעת. גם פן זה ניזון כמובן מקריאה של חומר רב בנושא, ולא מתוך חוויה או לימוד כלשהו אחר. הבודהיסטים מאמינים כי החיים הגשמיים מטרתם אחת – להתכונן למוות ולמיתה. המוות נתפס אצלם כחלק ממחזור חיים נצחי, אשר את חלקו אנו חווים פה בגשמי, וחלקים אחרים שלו אנו חווים במקומות עליונים. (אין לי מושג מהם אותם מקומות עליונים). אגב, גם היהדות מדברת על העולם הבא, על חיי נצח, על "שכר ועונש", כך שבעצם אין זה חדש לנו.
אם נביט על כך, נראה כי אכן, המוות, הוא הדבר הבטוח ביותר שעליו אפשר לסמוך שיגיע, גם אם איננו יכולים לחזות את מועדו. במילים אחרות, ברור לחלוטין שאכן נמות, לא ברור היכן, מתי או כיצד יקרה לנו הדבר. במשך החיים הגשמיים הללו, נטען כי עלינו לצבור לעצמנו נקודות זכות אשר מטרתן להקל על הקארמה שלנו, על החיים "הבאים", כמו חמלה, אהבה לעצמנו ולזולת, יחסים בין אישיים ובמילים אחרות, להיות "מלאכים" אנושיים עד כמה שרק ניתן לנו.
חלקנו חושבים וכותבים על שינויים מתמידים החלים בנו, ואומר הבודהיזם, כי החיים עצמם הם שינוי מתמשך, שום דבר אינו ברור וקבוע כמו המוות. כל השאר הוא שינויים, דברים שלעולם לא ינתנו לחיזוי, בדיוק כמו מחשבותנו ורגשותנו שהלא הם הדבר הבלתי ניתן לחיזוי, אין אחד היודע כיצד ירגיש או יחשוב בעוד שעה, ההשקפות והדעות שלנו משתנות תדיר ועימן אנו עצמנו. תאי גופנו משתנים ללא הרף, ההבעה שעל פננו משתנה בהתאם לנסיבות, מעשינו בעבר נדמים כעת כחלום רחוק (או סיוט), האנשים מולנו משתנים, גם הרגע זה, בעודנו קוראים את הכתוב פה, אפילו זה יהיה בקרוב מאד רק זיכרון. אם כן, מה בעצם אנו מחפשים? מדוע לנו לדעת וללמוד עוד ועוד, לפתח תיאוריות כאלה ואחרות? לשם מה, מהי המטרה ה"סופית" של לימוד זה? כאמור, על פי הבודהיזם, המוות, הוא המטרה, שעת המוות הפיזי, אותו רגע בו אנו נפרדים מהעולם הגשמי לטובת עולמות אחרים. "יש רק חוק אחד קבוע ביקום – הכל משתנה והכל ארעי מלבד המוות" (בודהה).
מה אנו יודעים על המוות? האם אנו מתכוננים כראוי לקראתו? האם אנו יודעים למות? והנה סיפור נחמד שקראתי באחת ההזדמנויות על זוג טיבטים שביקרו במערב, ועברו ליד בית קברות. אומרת האישה לבעלה, "הבט יקירי כמה מסודרים הם במערב, גם המקום שבו טומנים את המתים נקי ומסודר ללא רבב. במזרח, אצלנו, הבתים שאנשים חיים בהם אינם כל כך מסודרים ומטופחים." השיב לה בעלה, "אכן כן, זוהי ארץ כל כך תרבותית, יש להם בתים מקסימים לגוויות מתות, אבל האם שמת לב לבתים של הגוויות החיות? הם לא פחות מקסימים"….
אז מהי לדעתכם המטרה של חיינו פה בגשמי, בהנחה שאכן יש חיים לאחר המוות? אגב, רוב הדתות מסכימות עם "יש חיים אחר המוות". ואתם? מה אתם חושבים?
אם הגעת עד פה.. אני מזמינה אותך לאשכול מכובד בנושא זה, פרי עטם של מיטב החברים

hungry penguin

New member
ככל הנראה אין משמעות לחיים

ז"א שכדאי לך לקפוץ מבניין גבוהה - אם רק תוכל להתגבר על היצרים ההישרדותיים הביולוגיים שלך. כמובן יכול להיות שכן יש משמעות לחיים, אבל משמעות זו עוד לא נמצאה, וקרוב לוודאי שתמות מוות טבעי לפני שימצאו אותה בכל מקרה.

אני דווקא חושבת שיש משמעות

כלומר הרי בחיים שלך אתה עושה דברים מסוימים המשפעים על אנשים אחרים, אם השפעת עליהם טוב הרי הגשמת את עצמך- וכאן נתגלתה לפנך משמעות החיים. אם לא עשית דברים המשנים לטובה את חייהם של אחרים, וטיפטיפה משפיעים על העולם בדרך זאת, הרי לא הגשמת את החיים שלך, ולחיים שלך אין משמעות.

benny afro

New member
יש לי התשובה לזה...

אבל אני יכתוב אותה בזמן הקרוב,כי אני הולך לישון...התאזרו בבקשה.

benny afro

New member
יאללה הגעתי

מצאתי את משמעות החיים, לגבי לפחות,לכל אותם ממהרים-לבטל-תיאוריות-של-אחרים,דבר ראשון המקום שלכם הוא לא בפורום הזה, דבר שני,הכול עובד לפי המוח של האדם שחושב,וזה עדיין תיאוריה, אז להרגע עם הביטולים. טוב לרעיון: נצא מהנחה שהחיים שלנו הם בעלי מסלול קבוע, כלומר,להוולד,ללכת לגנון,לגן,ליסודי,לחטיבה,לתיכון,לצבא,לאוניברסיטה,להקים משפחה,לעבוד,לעבוד,למות,פחות או יותר,זה המהלך של החיים שלנו בזמננו אנו. נצא גם מהנחה שיש משמעות לחיים,הרי אנחנו מחפשים אחריה... אם נתסכל על המהלך של החיים שלנו,הוא קבוע מראש,זה לא משנה אם אתה משנה את הסדר או לא, זה עדיין קבוע מראש...כלומר,אין משמעות לחיים שלנו! הם קבועים מראש! בשביל מה לחיות חיים שנקבעו כבר? אין מטרה. מי שהתאהב בעבר,יודע שאהבה מסיטה את החיים שלך ממסלולם,למסלול אחר לגמרי,שבכלל לא היה לך בתכנון,והחיים שלך מקבלים צורה אחרת לגמרי... מטרת החיים היא להתאהב, כשאתה מתאהב המסלול משתנה,וחייך אינם חסרי משמעות יותר,זה המטרה בחיים,להתאהב...

d_style

New member
לבטל או לא לבטל

טוב, תאוריות, כשהן בגדר תאוריות, מזמינות שיחלקו עליהן. וזה *כן* המקום לעשות זאת, זה בעצם הדבר היחיד שיש לעשות בפורום הזה - לדון בתאוריות כאלו ואחרות. לגבי התאוריה שלך, קושי ראשון שהיא מעלה, היא שאם בעצם המטרה בחיים היא להתאהב, ברגע שהשגנו מטרה זו, נאבדה משמעות החיים. קושי שני, ברגע שהנחת שמסלול החיים קבוע מראש (דטרמיניזם), אינך יכול להחליט שקיים משהו סובייקטיבי הקוטע רצף זה, משהו כגון אהבה. באותה מידה יכולנו להחליט שאכילת גלידה - היא הגורמת לשינוי מסלול החיים, ולמרות שלא היית רואה זאת באופן אבסולוטי, מסלול החיים שלך השתנה עצם המעשה. בכלל, יש בעייתיות בהנחה שמסלול החיים קבוע מראש. אם נקבל הנחה זו, משמע שאין מוסר, ואין בחירה חופשית, הרי כל מה שיקרה אמור לקרות ולנו לא נותר אלא לצפות מהצד ולתת למעשינו להתגלגל כפי שהיו אמורים להתגלגל.
עכשיו תורך

seeyou

New member
משהו משמעותי ?../images/Emo153.gif

זה עיניין אישי של הגדרה!-בנקודת זמן/מקום! לרוב זאת תכונה רק של בני אדם! לבעלי חיים יש להניח שאין "משמעות"...

atcbl

New member
Ok נראה לי שהבנתי משהו

יכול ליהיות שהחיים הם כמו דג שנשחף לפי הזרם ואין לו אפשרות לשנות את כיוונו,אומנם הוא לא יכול לחזור אחורה ,כי החיים תמיד ממשיכים קדימה אבל הוא תמיד יכול להתמהמה ימינה ושמאלה אבל ללא יכולת לעצור. אנחנו כ"דגים" יכולים ללמוד אחד מהשני כי המסלול איפהשהוא קבוע . אחרי הכל יש הרבה דגים בים...

Holy Crap

New member
משמעות החיים היא להתרבות

לעשות כמה שיותר ילדים להפיץ את הזרע שלך זה שהתפתחנו ככה ודפקנו הכל לא אומר שאנחנו בדרך הנכונה

m u s h ON

New member
????????המשמעות???????????

אין משמעות לחיים יש חיים ואיך אתה חי את החיים המטרה של הגנים שלנו זה להפיץ את עצמם אנחנו עם המוח שלנו יכולים לעשות הרבה דברים בתוך התבנית שאנחנו חיים בה בין הדברים שאנחנו יכולים לעשות זה לחפש משמעות.

למעלה