משמעות החיים???

משמעות החיים???

כשהאדם יוצר משהו הוא יוצר אותו מתוך כוונה, משמעות,למטרה כלשהי גם אם נסתרת. אם ישנו אלוהים והוא אחראי בצורה כלשהי על הקיום שלנו אז לאיזו תכלית, מטרה הוא יצר אותנו? מה מצופה מהעולם? ומהמין האנושי? כמו שאני רואה את זה אז המין האנושי מתקדם רק לכיוון ההרס של עצמו ושל כדו"א... אשמח לתגובות!

זה באמת עצוב

כי כמה שכדור הארץ יפה יש מקומות כמו חיריה וזבל מקומי וכל זה בגלל חוסר אכפתיות אבל יש גם הרבה דברים טובים אז הכל תלוי במה אתה רוצה ליראות חצי הכוס המלאה
או חצי הכוס הריקה כי בשניהם זה רק חצי

דוקסית

New member
../images/Emo39.gifלגבי הרס

עדיין לא ברור מה המטרה שאליה אנחנו מתקדמים אך לדעתי הדבר מוסיף רגש לחיינו. כמו ללכת במערה חשוכה בלי לדעת מה יש בסופה. האהבה,לדעתי,היא המצילה אותנו מהרס ממשי ההוכחה לכך שהעולם לא חי רק על בסיסים פיזיים.

...

ראשית, מעולם לא הבנתי למה אנשים מחפשים משמעות בחייהם... אני מעולם לא חשבתי שיש ולכן גם לא ניסיתי לחפש... אולי התכלית שלנו היא הרס. בכול מקרה, נניח ויש תכלית לקיום שלנו, אז מה היא תכלית קיום אותו אל וכו.

זה בדיוק העניין אם היתה בריאה

היתה אמורה להיות תכלית אבל אין תכלית אז לא היתה בריאה. טיעון לוגי פשוט...

debis

New member
משמעות החיים

תקראי את הספר "ישמעאל" של דניאל קווין. אולי זה יתן לך כיוון

משתתפת

New member
כמה דברים

א. לא נראה לי שיש אלוהים... ב. בלי שום קשר לא´ - אנחנו לא מתקדמים לכיוון הרס עצמי. תמיד היינו כאלה. פשוט הטכנולוגיה מאפשרת יותר. מצד שני בזמן שהטכנולוגיה התפתחה גם אוכלוסיה גדלה. אז סך הכל יש שיווי משקל. אנחנו יכולים להשמיד יותר, אבל גם יש יותר מאיתנו. וגם אם נצליח ונשמיד את כדור הארץ - לא נורא. סך הכל כוכב קטן בגלקסיה שולית. העולם לא יעצור בגלל זה.

למעלה