משמעות החיים שלי

Siddhartha1

New member
משמעות החיים שלי

הכל בחיים נובע מהרצון להיות מאושרים, ולכן משמעות החיים היא להיות כמה שיותר מאושר. אני רוצה להיות מאושר, תמיד כל הזמן לנצח, הדרך היחידה שאני יודע עליה היא ההגעה לסאטורי (הארה). הדרך הכי מהירה ווודאית שאני מכיר היא תרגול זן במינזר, ולכן זוהי מטרת חיי כרגע, מה שמונע ממני לעשות זאת הם 2 דברים - הצבא(אני חייל בסדיר) ואני. אני מקווה שבזמן הנכון הייה בי האומץ, הכוח והאמונה להגשים את מטרתי בכך שאלך למינזר, אתרגל זן וכך אראה את טבעי האמיתי. אני משער שישנם כאן אנשים הרוצים גם כן בהשגת הארה, לכן תנו לשאול את זאת: האם אתה הולכים אחרי מטרתכם? אם כן שתפו בבקשה אם לא, טענו בכנות, קודם לעצמכם ואחר כך כאן, למה לא? ואם אתם שמעתם על זן והארה וזו איננה מטרתכם, אז אני פשוט לא מבין למה? איך? איך אפשר לשמוע על האושר המושלם הנצחי ולא לרצות בו? אסיים בברכה הכי יפה שאני אוכל אי פעם לאחל: "שתזכו להגיע לסאטורי בחייכם הנוכחיים"

אינקה

New member
שאלה אליך אילן

להגיע להבנה אמיתית זו אכן מטרה נעלה. אבל מה המרחק עד לאושר? שנים? מאמצים? קילומטרים? מחשבה? לשווא אנו מחכים לעתיד. העתיד אף פעם לא מגיע. כשהלילה מתחלף ליום חדש, היום ההחדש הזה הוא "היום". היום הזה הוא אף פעם לא "מחר". האם ההארה מחכה לך במנזר רחוק ונישא, עטופה בגלימה ישנה של מאסטר זקן ושמך רשום עליה, מחכה שתגיע סוף סוף לאסוף אותה אליך לאחר מאמצים רבים? אז תאמר לי כאן ועכשיו: היכן הסאטורי?

Siddhartha1

New member
פעימת לב אחת

הסאטורי להידיוט תמיד נמצא במרחק פעימת לב אחת, אך יש הבדל בין לדעת את הדרך וללכת אותה. מובן לחלוטין כי לזכיה בהארה אין כל קשר למצבך בעולם האשליות (כמו מיקום - להיות במנזר), אך כל אינך מואר, עולם זה אכן משפיע עלייך. אפילו שקיימוני בודהא עזב את משפחתו, את החברה ולאחר מכן את חבריו הסגפנים כדי שיהיה לבדו ורק אז הגיע להארה. אני מוצא את זה קשה ביותר לחיות זן בחברה בה אנו חיים, לחיים יש את דרכם לסחוף אותך ולהסיט אותך ממה שחשוב באמת ולכן אני חושב שכדי להשיג הארה אני כן צריך להתנתק המחברה המודרנית וללכת למנזר זן שם לא רק שיהיה קל יותר להמנע מעיכובים, אלא גם אקבל הדרכה שתשאירני בדרך הנכונה.

אינקה

New member
שאלתי: היכן הסאטורי?

היכן זה מרחק "פעימת לב אחת"? בזמן? במרחב? במנזר? היכן?

darmha

New member
הדרך למנזר הזן../images/Emo39.gif

קודם כל ברכות על ההבנה ועל הרצון להגיע למנזר. כמי שהיה שם אני יכול לומר לך שזוהי אכן מטרה מומלצת ביותר ובוודאי אחת מהחוויות המשמעותיות ביותר בחיי. על השאלה למה כולם לא הולכים ניתן לענות במספר דרכים, אבל אני בוחר בלומר שעצם השאלה מהווה את תחילת התפתחות החמלה אצלך - נפלא!! עיצה נוספת - מומלץ להגיע למנזר כשאתה כבר ברמת תרגול טובה. בסלנג של המנזר אומרים "שהתרגול שלך כבר על האש". להתחיל לתרגל אתה יכול לעשות בלי קשר לעובדה שאתה בצבא וכד'. את זה אתה יכול להתחיל עכשיו!! בזמן שהייתי במנזר הייתה לי הזכות ללמוד אצל יותר ממאסטר זן אחד, אבל אחד מהם סיפר לי על חוויה שהייתה לו עם זן מאסטר סונג סאן בהונג קונג. הם התארחו שם ושיכנו אותם בחדר מאוד מאוד קטן, ממש פיצי, בקושי היה מקום למיטות, אז לפני שהלכו לישון הוא התלונן קצת על היחס ועל גודל החדר. אז זן מאסטר סונג סאן ענה לו: "כל מקום שאפשר לנשום פנימה והחוצה הוא מקום טוב." אז זאת הגישה של הזן לתרגול ולחיים. עם גישה כזאת אפשר למצוא את האושר כל הזמן. לסיום אומר שמי שיש לו את הזמן והאפשרות להגיע ולחיות תקופה במנזר מעניק לעצמו מתנה גדולה מאוד - את עצמו. בברכה, יובל

Siddhartha1

New member
האם יש כאן מישהוא מואר?

ראשית סילחו לי אם זו שאלה חצופה. מדבריכם בפורום אני מרגיש שישנם כאן אנשים אשר רואים הרבה מעבר לעולם החומרי, אך מעניין אותי מאד לדעת האם מישהוא כאן יכול להגיד על עצמו כי הוא מואר? אם כן, אנא שתף, למד,ספר והדרך את כולנו אם לא וגם אינכם בדרך לכך, כאן אחזור לשאלתי הקודמת, למה לא? האם זו איננה מטרת חייכם? אל תשתהו ואל תהססו תצעדו בדרך הנכונה אל האור עד שתהיו מקור האור עצמו, ובואו קחו אותי אתכם...

Siddhartha1

New member
אין בכוונתי לפגוע

שמתי לב לאחר כתיבת ההודעה הקודמת כי אנשים יוכלו להעלב או להיפגע ממנה, על כן אני מתנצל, מטרתי לא היתה זו בכלל. אני מאד מעריך ומודה על ולכל מי שכותב כאן בפורום, הנכם אנשים טובים ורק מהודועותיכם כאן כבר למדתי רבות. מטרתי היתה על כן לא לפגוע כי אם לאתגר, לגרום לכל מי שיאנו שלם, שלא יפחד להציב לעצמו את המטרה הנעלה ביותר. שתגיעו לסאטורי בחייכם הנוכחיים.

אינקה

New member
../images/Emo92.gif אבל רק עוד דבר אחד חשוב...

מהו הרגע המדוייק בו מתרחש "כל הזמן"? אני בטוח שברגע בו תיזכר בתשובה הפשוטה לשאלה זו, תגמע "מרחק" רב בדרך אל "מטרתך"...

עינתיתי

New member
מה זה בשבילך להיות מואר?

יש כאלה שלהיות מואר בשבילם זה להיות כל הזמן ערים לרגע הזה למה שקורה עכשיו. יש כאלה שלהיות מואר זה לראות את המציאות כפי שהיא ולקבלה. יש כאלה שמחליטים לשים את "האני" שלהם בצד להיות אני בהעדר אני, במילים פשוטות חיים ללא אגו, שמחליט מתי להיפגע, מתי לכעוס, מתי לקנא, וכו' יש כאלה שמפתחים חמלה רבה לכל הסביבה ובכך הם מרגישים מוארים. אז מה זה מואר בשבילך? אגב: זה יפה שאתה מחפש להיות מאושר ולעשות משהו בנדון, מעריכה את רצונך על כך, אך אל תשכח בזמן החיפוש הזה גם לחיות את החיים, לפני שיברחו לך. עינת.

Siddhartha1

New member
לא לרצות

להיות מואר לדעתי זה להגיע לאושר המושלם המושג רק ע"י "אי רציה" - לא לרצות דבר, דבר לא חסר, כלומר הכל ישנו ואז אתה שלם, מאושר באמת, וע"י אושר זה אתה יכול לקרב עוד ישויות רבות אל ההארה. עינת את צודקת בהחלט בהערתך על כך שבזמן החיפוש צריך גם לחיות את החיים, אך אל תעשי הפרדה בין החיפוש לבין החיים כי אחד הם. כשאני "מחפש" דווקא אז אני מרגיש הכי חי, כשאני מודט, לומד על זן, נושם זן או מתכתב כאן :). אז אני מרגיש כי אני מתקרב למטרתי, מתקרב יותר להארה. דווקא כשאיני מחפש, ולצערי זהו רוב זמני בו מוחי עסוק במחשבות ואני חי את החיים הרגילים כמו ללכת לעבודה, לצאת לבלות, לראות טלויזיה וכו' דווקא אז אני מרגיש לפעמים כי חיי בורחים לי.

biguy2

New member
המואר שפגשתי עד היום היה

המורה של הזנדו - יובל. הוא בטח ייתן לי 30 מכות עם המקל על זה שכתבתי את זה ואם תשאל אותו הוא בטח יצחק. אבל אם אני מבין נכון מה שכתבת - שמתאים למה שאני יודע אז זו תשובתי.

../images/Emo127.gif אין קיצורי דרך...

סוגיות ושאלות גדולות העלתה כאן... מניסיוני... אין קיצורי דרך, רק באמצעות עבודה קשה של התבוננות ופיתוח המודעות העצמית ניתן להגיע לשיפור המיוחל. יש עוד הרבה מה לאמר... הצעתי לך היא להתוודע לדרך שהלוגוסופיה מציעה. ראה www.logosophy.org.il אגב, ביום שני 17-11-03, מתקיימת הרצאה של הקרן הלוגוסופית הפתוחה לקהל הרחב של ד"ר אלי כהן-ג'וור: "ערך הזמן שלי, משהו שכדאי לדעת". יאיר

ידידי, איננו מוכרים שום דבר

ידידי, איננו מוכרים שום דבר, ובטח לא למטרות רווח חומרי. כל פעילות הקרן הלוגוסופית מתבצעת בהתנדבות מלאה. מדי כמה חודשים אנו מקיימים הרצאות פתוחות לקהל (אשר אינם כרוכים בכל תשלום) כדי לעניין אנשים נוספים בשיטה הלוגוסופית שאני נוהג להגדירה פילוסופיה מעשית לניהול החיים. גם אתה מוזמן להציץ באתר וכמובן לבוא להרצאה, כדי להתרשם בעצמך. www.logosophy.org.il יאיר

darmha

New member
יאיר שלום../images/Emo6.gif

לפני שאתה מפרסם כאן משהו, יש כלל נימוס בפורום שמבקשים רשות. כאיש לוגוסופי אתה בוודאי מבין זאת. בברכה, יובל

למעלה