משמעויות הקאטות

Shachaf D

New member
משמעויות הקאטות

שלום פורום אומנויות לחימה ! הייתי נוהג לבקר , לקרוא לפעמים להגיב ולשאול שאלות מתי שהייתי מתחיל התחום האומנויות הלחימה . עכשיו אני חוזר לפה על מנת לבקש עזרה .. בקרוב ( מאד קרוב ) יתקיים לי מבחן בדוג'ו לדרגת קיו 4 .. ובשונה משאר הבחינות עד לקיו 4 .. במבחן זה משולב גם חלק שהוא בחינה בכתב .. ששם אני צריך לענות על שאלות שנם הרבה יותר מעבר מטכניקות ... למשל פילוסופיות ואימרות שונות וחשובות .. אני פה לבקש עזרה למבחן הזה ץץ אם מישהו נדיב ממכם עם ידע רחב יכול להגיד לי בערך בפסקה שלמה על המשמעוית והפילוסופיות שמאחורי הקאטות הבאות : תיקיקו , פינאין , סנשין קטה תודה רבה לעוזרים ... חג שמח וכשר לכולם !

יעזור

אם תציין באיזה שיטה את/ה מתאמן. בשיטות שונות התנועות לפעמים כל כך שונות עד שהדבר המשותף היחיד הוא השם. כך גם במשמעות-שמית/מילולית או פילוסופית.

זו שאלה פנימית לכל שיטה, לא?

אם אין לך שום מושג או רעיון לגבי הקאטות הללו, האם ייתכן שאתה פשוט לא מתאים עדיין לדרגה? אני מנחש שלא היו מנהיגים בחינה בכתב בשיטתך, אם דברים אלו לא היו נידונים באופן כלשהו באימונים.

brunoflexe

New member
זה מזכיר לי סיפור

עשיתי גיבוש (שבוע) לקורס קצינים. בגיבוש היה בחור שהיה אלוף בקומבינות ולמרות שעבר על כל האיסורים באדיקות ראוייה לציון הוא לא נכשל בגיבוש. לאחר מכן פגשתי אותו במקרה בקרייה לפני הוועדה החיילית שלו (וועדה שמראיינת את המועמדים וקובעת אם המועמד מתאים לבה"ד 1). הוא שאל אותי מה הוא צריך לענות על השאלה "למה אני רוצה להיות קצין?" שזו שאלה פופלרית בוועדה. שאלתי אותו למה הוא באמת רוצה להיות קצין והוא ענה לי שקצינים מושכים בנות הרבה יותר מחוגרים. אמרתי לו שזה מה שהוא צריך להגיד בוועדה. בבה"ד 1 לא ראיתי אותו ... המסקנות: 1. אל תאמין לכל מה שאתה שומע (במיוחד באינטנט או בקרייה). 2. ידע בסיסי כמו המשמעות או הרעיון של הקאטות צריך לבוא מתוך לימודיך בשיטה שלך. כדאי שתשלים אותו בתוך השיטה. לדוגמא, תקבע פגישה עם המורה לגבי הקאטות ותתחקר אותו, שאל עוזרי מדריכים וכו. 3. אני לא מסכים אם דלית, לא משנה אם חיצונית זה נראה שכן.

משמעות הקאטה (תשובה פשוטה):

1. הקאטה נועדה לשמר ידע עקרוני החשוב לביצוע נכון של השיטה (כל שיטה). תרגול קאטה מבטיח כי כל אלו המתרגלים אותה, יעשו פחות או יותר את אותו הדבר וכך ישתמר הידע בין בתי הספר השונים של השיטה ובין תלמידי השיטה לדורותיהם. 2. קאטה נועדה לעשות מעין "פיינ-טיונינג" לאיכות התנועה של המתרגל: הקאטה מספרת סיפור... תיאור מצב / תרחיש של קרב בה המבצע משחק בעצם. יש בה מקום לשפת גוף ולמימיקה של הפנים וברמות גבוהות קאטה צריכה להעביר את רוח / אנרגיית המבצע.

ננדין

New member
יובל, יש קאטות בארניס?

בשלכם אני הבנתי שאין, אבל בשיטות הא"ל הפילפניות הרבות, יש?

דרגורן

New member
אני מקווה שהסנסי יסלח לי....

יש "בשלכם" קאטות, אולי הן לא באות כמויות של עשרות, אבל זה לא אומר שהן לא קיימות. לדוגמא: walk the block וללא קשר לנ"ל, לדעתי כל אימון מחזורי יכול להחשב קאטה. המטרה היא לאמן את הגוף לעשות את התנועות האלו, ולעבור מתנועה לתנועה...

דרגורן

New member
צודק, אני אומר להגנתי שהחתולים

Made me do it

דבר ה(כן)גורו

רן צודק. כל תבנית תרגילים מוכתבת מראש בין אם היא לעבודת יחיד בין אם היא לזוג, נחשבת לקאטה, אם כי המתרות בקאטות לזוג מעט שונות. ב- MODERN ARNIS הזרם המרכזי ממנו השיטה שלנו (CSSD ARNIS) יצאה יש סה"כ 10 קאטות: 5 ליד ריקה ו- 5 לחרב (ניתן לביצוע גם במקל). אנו ב-CSSD ARNIS מתרגלים רק הקאטה החמישית לנשק הבאה מתוך ה- MODERN NARNIS והיא קןנקראת WALKE THE BLOCK . קאטה זו ניתנת לביצוע ביד ריקה, סכין, מקל או חרב וכן בביצוע יחיד או בעבודה עם בן זוג. חוצמיזה (כרגע) יש לנו עוד שלוש קאטות נוספות: 1. קאטה לסכין בואיי 2. קאטה של סילאט (נשק ויד ריקה) 3. קאטה של קאלי (נשק ויד ריקה)

למעלה