משמורת משותפת....

מיוחדת82

New member
משמורת משותפת....

כמה זה באמת טוב לילדים? זה לא גורם להם לבלבול שחצי מהזמן הם עם האמא ובחצי השני עם האבא? וכמה זה טוב לנו?????????? שבת מקסימה

הלוואי שהיתה לנו אחת כזו.

אישית אני לא מאמינה שזה גורם לילדים יותר בלבול מאשר "בימי שני ורביעי אתם אצל אבא". הכל ענין של התארגנות של ההורים והסתגלות.

משמורת משותפת

היא אידיליה שמעטים הזוגות שיכולים לעמוד בה. הבסיס העיקרי והמוחלט שעליו משמורת משותפת יכולה להתקיים היא תקשורת מצויינת,ומערכת יחסים תקינה בין בני הזוג לשעבר,שתאפשר קיום של משמורת כזו. בתי המשפט ומערכת הרווחה אינם נוטים להורות על משמורת כזו מסיבות כאלו ואחרות חלקן מוצדקות,חלקן פחות. ברוב המקרים בהם קיימת משמורת כזו היא נעשית בהסכמת ועל דעת שני הצדדים. וככה יש לה גם יותר סיכוי להתקיים ולשרוד. מבחינת הילדים זו בהחלט אפשרות עדיפה לדעתי. זוכים למעורבות שווה של שני ההורים בחייהם,וכפועל יוצא נהנים מסביבה הרבה יותר שקטה רגועה ופרודוקטיבית. לדעתי אם משמורת כזו מצליחה כל הצדדים יוצאים נשכרים. אבל כאמור,לא כל הרצוי מצוי....

my year

New member
בהנחה ששני ההורים מתפקדים כראוי ../images/Emo127.gif

אני חושבת שזה מצויין עבור הילד שהוא רואה את שני ההורים שלו שווה בשווה (בניגוד לאימא זה הרגיל ואבא זה החריג והמיוחד). והוא לא אורח באף אחד מהבתים
אלא ממש גר שם.

מיוחדת82

New member
תודה....

אכן אני והפרוד בקשרים טובים אין מלחמות ונראה לי שזה פתרון יעיל וטוב לילדים. זה צריך להגיע ממנו הבקשה למשמורת משותפת?

my year

New member
מצד אחד כן ../images/Emo9.gif

כי אם הוא לא ירצה הילדים יהיו במשמורת שלך אז מצד אחד זה באמת הוא שצריך לרצות את זה. מצד שני זה הילדים שלך ולא מי יזמין את מי לדייט ראשון אז אם את חושבת שזה רעיון טו ושהוא יכול להתמודד עם זה אין שום בעיה עם זה שאת תעלי את הנושא הזה (תעלי ולא תלחצי/תדחפי
). את יכולה פשוט לשאול אותו איך הוא רואה את העניין הזה של אצל מי הילדים ומתי מה קורה אצלכם כרגע מבחינת הסדרי ראיה

מיוחדת82

New member
הסדרי ראייה

פעם בשבועיים, בגלל המרחק קשה לו להגיע באמצע השבוע. וזה מאוד קשה לי ככה.....

my year

New member
../images/Emo12.gifאז אם עכשיו זה פעם בשבועיים בגלל המרחק

איך תעשו משמורת משותפת
למיטב ידיעתי במשמורת משותפת צריך לגור קרוב כי הילדים הולכים אלותה המסגרת (אותו גן אותו בית ספר) לא משנה איפה ישנו....

מיוחדת82

New member
כן אני יודעת

גם ככה אני רוצה לעבור למרכז..... אז זה יכול להסתדר.... מעניין אותי מה הוא יגיד על זה.

למעלה