משמורת משותפת: שאלה...

משמורת משותפת: שאלה...

שלום לכם
התגרשנו בראשית הקיץ.
טרם תירגלנו חיים מופרדים בעת הלימודים. ככתוב- אנחנו במשמורת משותפת. הילדים בני 9+7 (הקטן עולה לא')
יש למישהו עצה כיצד צולחים את נושא העברת ספרי הלימוד מבית לבית?
אנחנו ממש חוששים מזה...נראה לנו כבלאגן רציני ללא פתרון ברור.
לעזרת בעלי נסיון אודה ☺

Gilgil1

New member
תשתמשו בלוקר בבית הספר

כך שהמקום המרכזי בו מאחסנים את הספרים הוא בבית הפסר והילדים לוקחים הביתה רק את הספרים שהם צריכים לשיעורי בית, ומחזירים אותם למחרת היום.
זה בעיקר טוב לילד הבוגר יותר.
&nbsp
אצלנו- הילד הקטן בחטיבה ואנחנו מקפיצים אותו מבית לבית עם הספרים. אנחנו גם קונים בגדים במשותף כך שגם הבגדים עושים נסיעות, יחד עם ספרי הלימוד.

כדאי לדעתי

א. לבדוק אם יש עותק דיגיטלי של הספר באינטרנט. ואז יש את הספר בכל מקום בו יש אינטנרט.
אם לא תמצאו, יש את חברות כמו ספרשת שתמורת כ- 100 ש"ח לשנה אפשר להוריד את הספר הדיגיטלי למחשבים שלכם ואז תמיד יהיה את הספרים בבית והילד לא יצטרך לסחוב.
ישנן חברות נוספות כאלה, כרגע שמן אינו עולה בדעתי. אם תרצו תשאלו שוב ואנסה לאתר עבורכם.
&nbsp
ב. אפשרות אחרת היא לקנות שני סטים של ספרים, או לפנות לבית הספר ולבקש בהשאלה סט אחד שתחזירו בסוף השנה. בדרך כלל בתי הספר ישמחו לעזור במקרה כזה. מנסיוני קשה לסמוך על הילדים בנושא גם כשהם חוזרים לבית אחד ולכן לא הייתי סומכת על הלוקר בבית הספר, אלא אם תשוחחו עם המורה והיא תתחייב לדאוג שיהיה לילד בתיק כל מה שהוא צריך.
&nbsp
&nbsp
ג. לעניות דעתי האישית בלבד, תלבושת אחידה כדאי שתהיה בשני הבתים. כל הסט פעמיים. תכתבו על התגית לאן זה שייך ותדאגו להעביר אותן עם הילד. זה חשוב. במיוחד בגדי הספורט ונעלי הספורט.
אין מה לעשות. לילד שני בתים - וצריך שיהיו לו הדברים שלו בשני הבתים. זו ההחלטה שאתם החלטתם. אל תשגעו אותו.
&nbsp
&nbsp
בהצלחה
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

בדד1

New member
זה יקרה

פעם או פעמיים
ואחרי זה אני בטוח שתמצאו את הדרך
כמובן, שלא תסירו חלק מהאחריות גם מהילדים

למה ילד צריך להפיל על הילד את האחריות?

זה לא בדיוק שהוא סידר לעצמו את הכאב ראש הזה... יואיל ההורה להגיע לאסוף את הילד מבית הגרוש/ה עם רשימה ולבדוק שהכל נארז...

בדד1

New member
אחריות של הילד

כמו בגיל מסויים אחריות של הילד היא ללכת לבית הספר בזמן
כמו בגיל מסויים הילד אחראי על הסדר בחדר שלו
כך בגיל מסויים ילד צריך לדאוג שספרי ביה"ס הדרושים למחר יהיו בתיק שלו
כך יש דברים שקורים בזמן הגירושין אך אינם קשורים בהכרח לגירושין
ילד צריך לפתח אחריות לגבי העולם שלו - בכל גיל ברמה הנידרשת
(ותאמיני לי אחרי שהוא יתרגל למצב החדש אם ההורים שלו יתנהגו בצורת "ריגשי" כמו שאת רומזת בשאלה שלך הוא ילמד מהר מאוד לקרקס אותם)
אז צריך ללמוד לנווט את ההתנהגות של הילד למקומות הנכונים ולא לחיות בתחושת אשם תמידית שהרסנו לילד את החיים

והוורה מצידו שיהיה מודע ויפקח מלמעלה - ברמת האחריות שלו

שמעתי שיש מקומות בעולם בהם הילדים נשארים בבית

וההורים הגרושים נודדים... כלומר כל הורה מבלה את ימי המשמורת שלו בבית עם הילדים ומפנה את מקומו בבית לגרוש/ה לימי המשמורת שלו/ה. במידה רבה זה הרבה יותר הוגן כלפי הילדים. ממה שראיתי סביבי, בשלב מסויים לילדי המשמורת המשותפת נמאס מהנדודים בין הבתים ואז הן בוחרים לעצמם בית עיקרי והולכים להורה השני רק לסופי שבוע.

הרעיון הוא שכאשר הילדים נאלצים לנדוד בין בתים

זה פוגע באיכות החיים שלהם. החוק במדינות הללו (אני חושבת בסקנדינביה) הוא שאין סיבה שהילדים יסבלו בגלל שהוריהם נפרדו.
יכול להיות שמדובר רק בהורים שבוחרים במשמורת משותפת בעוד שאם לילדים יש בית עיקרי והם הולכים לבית ההורה השני רק לסופ"ש, אין צורך בשלושה בתים.

מיכל203

New member
הרעיון של טובת הילדים ברור לי
רק מה קורה בימים שהם לא עם הילדים? כל אחד מההורים גר באיזשהו מקום בימים האלה.

אביב890

New member
לא צריך 3 בתים, מספיק רק

שניים, ובמקום שהילדים יחליפו דירות פעמיים בשבוע, הילדים נשארים בדירה באופן קבוע, וההורים מתחלפים בדירה הנוספת, שבוע שבוע.

שיסאבלטו (סאבלט) את הדירה השנייה בינהם.

מיכל203

New member
אוקי, סבבה כפתרון מאוד זמני :)
מה קורה כשההורים רוצים להמשיך הלאה, לגור עם בני זוג חדשים, להתחתן, ליצור משפחה חדשה?

אביב890

New member
אין שום בעיה, חוזרים להתחלה. קוב

קובעים מי נשאר המישמורן עם הילדים בדירה הקבועה והלא משמורן לוקח ומחזיר את הילדים למשמורן לדירה הקבועה והם ישנים אצל הלא משמורן בחופשות מבית ספר לפי הסדרי הראיה.

מי שרוצה להקים משפחה חדשה, בכבוד, אבל יואיל כבודו\ה להתפשר.
"אי אפשר לרקוד בשתי חתונות במקביל"
ו"אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה"
ובטח ובוודאי שלא "שתי עוגות"\(משפחות).

אביב890

New member
לדעתי, את בהחלט צודקת.

זה בלאגן אחד שלם להורים ועוד יותר מכך לילדים.
אני חושב שהילדים צריכים מקום יציב וברור ומסודר שבו הם לנים וממנו הם קמים.
הלא משמורן יקח ויחזיר אותם למקומם (למשמורן) לפי ההסדר ויקח אותם אליו רק בסופי שבוע, בחגים וחופשות מבית הספר לפי הסדרי הראיה וגם כאן אתם יכולים להיות גמישים לפי צרכים של כל הצדדים.
לדעתי הטילטול היום-יומי הזה של הילדים יחרפן את כולכם וזה יהפוך לסיוט.

בהצלחה.

למעלה