משמורת מלאה

israela8

New member
משמורת מלאה

שלום לכולם! אני חדשה פה.. לפני מספר חודשים התגרשתי, בתי נמצאת כרגע במשמורת משותפת. מכיוון ששמתי לב שהמצב קשה לבתי החלטתי שהילדה זקוקה לבית קבוע. גרושי לא מוכן לתת לי משמורת מלאה בשום פנים ואופן. בזמן האחרון היא גם כל הזמן אומרת שהיא לא רוצה לבוא אלי, מה שמטריד אותי מאוד. אני לא רוצה לאבד את הבת שלי. לגרושי יתרון גדול אליי כיוון שנשאר בדירה בה גרנו, הבית בו גדלה הילדה. אני מבוהלת שבבית משפט הוא יקח ממני את הילדה... מה לעשות? חשוב מאוד, אני לא רוצה להרחיק את הילדה מאביה. אבל משמורת משותפת לא טובה לה.

בררי מדוע הילדה אומרת שלא רוצה לבוא אלייך

ראשית, בת כמה הילדה? יש חשיבות לגיל. כיצד אתם מתחלקים בהסדרי ראיה? מתי את רואה את הילדה, מי לוקח ומי מחזיר. אין לך מה לדאוג מכך שהאב נותר לגור בדירתכם. זה לא שיקול בקביעת משמורת לעניות דעתי אפילו לא אצל פקידות הסעד. הילדה יכולה להתרגל ומהר גם לסביבתה החדשה. חשוב לדעת בת כמה היא ועד כמה היא מתקשרת עם סביבתה כגון חברים, גן, בית ספר, חוגים? תני כמה שיותר מידע כמו מה המרחק בין הבתים שלכם? ערים שונות? היכן מתגוררים הסבים? מה שכן מדאיג הוא שהיא אומרת לך שהיא לא רוצה לבוא אלייך. באילו נסיבות היא אומרת זאת? האם יש לך חשד שהאב מתאר אותך בצורה שלילית בפניה? את יכולה לתאר את המציאות הזאת בפני פקידת הסעד ויש סיכויים (איני יודעת להגיד גבוהים או נמוכים כיוון שחסר לי עוד הרבה חומר עליכם) שהפקידה תבין שהאב מסית את הילדה כיוון שמצב שילד אינו רוצה לראותאת אביו או אימו הוא דבר לא נורמלי ובפירוש פוגע בבריאות הנפשית של הילד ולפיכך עשויה להמליץ על משמורת מלאה אצלך. מה שהייתי מציעה לך הוא להרגיע את המצב כך שכרגע ממש אל תבקשי משמורת מלאה אלא תמשיכי במצב הקיים ולאט לאט או מהר מהר תחפשי דרכים להגדיל את הקשר שלך עם הילדה, כמו להיות יותר מעורבת בבית הספר מאשר האב, לקחת לרופאים וכדומה. אחרי כמה חודשים תמצאי שעת כושר ותתבעי משמורת מלאה בבית המשפט (רצוי שפקידת הסעד כבר תהיה מגוייסת לטובתך אחרי שהבינה שהילדה מוסתת). אולי תצליחי לתעד מצבים שמראים כי הבת צריכה בית אחד קבוע. אולי שיחות שלה עם פסיכולוג אולי הקלטות של הילדה (בלי ידיעתה) אולי שכנוע של פקידת הסעד. במצבים בהם שני ההורים מסוכסכים ביותר גם בתי המשפט מבינים שפתרון של הסדרים שווים או שני בתים שווים אינו ישים ואינו טוב לילד (בדרך כלל הם מבינים כך אבל יש גם יוצאי דופן שנותנים משמורת מוזרה שכזאת גם אצל זוגות בקונפליקט גבוה). במאמר מוסגר אומר שלא שווה להיכנס לסכסוך בשביל זה. אמנם בסוף אבל לפני הכול הייתי רוצה לדעת מאין החלטת שיש לך משמורת משותפת? היכן זה כתוב ואנא דייקי בתשובה. לפי החוק היבש אין מושג משפטי של משמורת משותפת אף על פי שפסיכולוגים, פקידי סעד ואפילו שופטים משתמשים בביטוי זה. אני טוענת שהתיאור הנכון של מצבך הוא הורה משמורן יחיד עם הסדרי ראיה מורחבים להורה הלא משמורן. תבדקי אם הניתוח שלי נכון לגבייך. אני אשאל אותך לדוגמה, האם את היא זו שמקבלת את קצבת הילדים עבור בתך? האם את מקבלת הנחות בארנונה מהרשות המקומית כמשפחה חד הורית? האם את היא זו שמקבלת סיוע אחת לשנה (בחופשה הגדולה) ממשרד החינוך עבור בתך (1200 ש"ח עבור ילד בכתה א-ד ו-600 ש"ח עבור ילד בכתה ה-ו נדמה לי שאלו הסכומים). אם תשובותייך לשאלות אלה חיוביות אזי לפי החוק את ההורה המשמורן ויהיה לך יותר קל לבקש מבית המשפט משמורת מלאה עם הסדרי ראיה מורחבים לאב כך שבאופן מעשי האב לא נפגע אבל רשמיתאת המשמורן. כשתהיי המשמורנית גם בעיני בית המשפט תוכלי לגור היכן שאת רוצה אבל תמשיכי לשמור על הוגנות ויחסים טובים עם האב. בשביל כולכם. דבר נוסף, ספרי לנו איך הגעת למסקנה שהילדה צריכה בית קבוע? מה קרה.

israela8

New member
קודם כל תודה,

חוץ מזה יש אפשרות להעביר מידע שלא לעיני כל? לא יכולה להחשף..

במסר פרטי

שלחי לי מסר פרטי על ידי לחיצה על שמי בכחול. אולי בהמשך נוכל לשתף את הגולשים בפרטים שיהיו נוחים לך

למעלה