משל קטן שכתבתי

0 CLAYMAN

New member
משל קטן שכתבתי

רציתי לדבר איתכם על משהו על מדינתינו הקטנה ?איך אנחנו מנסים לשרוד אולי בעזרת התקווה? אני לא חושב המצב הקיים לעולם לא יגמר אולם הוא ינוע כמו גרף מדד הדולר עם עלייות ומורדות אבל בעיקר בעליות אוליי האנתיפדה תגמר עוד שנתיים בערך אבל היא תחזור עוד חמש שניים בערך וכך יהיה לעולם ועד צריך להבין כמו שאנחנו רוצים להישאר כאן ככה הערבים רוצים להישאר כאן ושנינו רוצים כאן בעלות בלעדית אוליי בעזרת האלוהים? לא חושב בעצם... אני חושב שהוא בכלל לא קיים בעצם עצם הקיום שלו הוא מה שגורם למצב כיום אם אנחנו והערבים ההינו פיקחים ולא נאחזים באמונה המטופשת הזאת לא היה לנו על מה לריב הריי אם מוחמד לא עלה לשמיים בהר הבית ואלהים לא היה קיים ועיר בירתינו לא היתה כפי שהיא כיום ואז הינו חיים כאן בשקט כלאום מאוחד בכל העולם שווה מחשבה לא??

ofir_y

New member
צודק

אבל הדת מאחדת אותם, נותנת להם תירוץ ומוטיבציה להרוג אותנו בלי חשבון..

twigy

New member
שהרי ברור שעולם

ללא דת וללא מדינות היה עולם הרבה יותר טוב ותתפלא או לא..האנושות הולכת ומתקרבת לאט לאט אל עבר המצב הזה, בכל יום יותר ויותר אנשים פותחים את המחשבה שלהם, ויוצאים מפרדוקס האלוהות, המדע מתחזק ומתפתח בניגוד לדת והלכותיה שנשארות קפואות במקומם, והרבה פעמים הסתירות הפנימיות בדת מפרקות אותה מבפנים. אך כמובן שעם אמונה לא מתווכחים, כל אדם צריך להגיע להבנה שלו ללבד. ובקשר לפירוק המדינות..שים לב שהתהליך כבר התחיל.. אירופה שהייתה שקועה בעשרות מלחמות (והייתה אחראית לשתי מלחמות העולם) מתחילה להתאחד ("האיחוד האירופי") היום אתה כמעט ולא צריך לעבור גבול מיוחד כדי להגיע ממדינה למדינה באירופה וכעת גם המטבע בכל המדינות הללו מי היה מאמין שגוש המדינות הזה שהיה רוב הזמן עוין אחד לשני, יגיע למצב כזה. למרות כל הצרות בו העולם נמצא היום, לפחות אני חושב, שהכיוון של האנושות הוא בדרך הנכונה.

uuuaaa

New member
כלומר

אתה טוען שכל ריב, רצח, אסון, מלחמה ופיגוע בכל מקום בעולם הם מסיבות דתיות ? האם אין מריבות ואסונות וסכסוכים שלא קשורים לדת ? ואולי בדיוק ההיפך ? אולי דווקא הדתות גרמו להפחתת כמות המלחמות והמריבות ? אולי הדת היא לפעמים רק כיסוי או תירוץ לבנאדם שבכל מקרה רוצה לרצוח, ומחפש דרך לייפות את מעשיו ?

oren*

New member
אתה יכול להביא הוכחה לדברים שכתבת?

שבעולם שלנו כיום יש מלחמות יותר קשות ממלחמות על דת, על אמונה, על הרצון של האיסלאם לכבוש את הנצרות או הרצון של הקתולים לכבוש את הפרוטסטנטים או הרצון של היהודים האורתודוכסים להחריב את היהדות הרפורמית? המלחמה על הר הבית היא בגלל שהנוף משם יפה יותר? כי רוצים לבנות שם מרכז מסחרי? ארבע מאות משפחות בחברון יושבות שם כי האוויר נקי? הפלשתינאים התבצרו בכנסיית המולד וגנבו מתוכה פריטי דת כי הם אהבו את העיצוב שלהם? בחייך, על מה אתה מדבר? הדת משעבדת אותך אליה, הופכת אותך לחייל בצבא האלוהים ונותנת לך גושפנקא למעשים טפשיים כמו מלחמה על חתיכת אדמה או על קבר. כשג´ורג´ בוש יצא למלחמה על אפגניסטן הוא אמר "שאלוהים יהיה לצידנו", כאילו זה עזר להם להרוג את בן לאדן. ומעניין שבן לאדן אמר את אותו הדבר בקלטת שהוא שלח אחרי אסון התאומים, "שאללה יהיה לצידנו". איפה האלוהים הזה שכולם מדברים עליו? לצד מי הוא? אולי בכלל הבודהיסטים?

twigy

New member
אלוהים

הוא לצידם של האתאיסטים

0 CLAYMAN

New member
הבהרה

אני רוצה להבהיר שאני לא אומר ש כל המילחמות קשורות בדת אולם האינתיפדה הנוחכית נובעת מאמונות שונות של היהודים והערבים הכוונה שגם הערבים חושבים שאנו כופרים שלא מאמינים באלה ומוחמד אולם גם עצם האמונה שלהם מפרידה אותם מה "יהודים" ודת הנוצרות לאומים שונים עקב הדתות זה הכוונה שלי , שכל מקרה לגופו והעיניין שהיהדות מאחדת אותנו אולי הדת מאחדת אותנו אבל היא מבדילה אותנו משאר העמים כך שאם לא היתה אמונה לא היה לאומים וכולנו הינו עם פחות דתות פחות מלחמות פחות קורבנות הינו חיים יותר בהרמוניה וכו´ אולם אין לקשר בין תרבות לדת תרבות זוהי דבר אחד ודת זוהי דבר אחר וכמו במדינה דמוקרטית מתוקנת הדת צריכה להיות מופרדת מין המדינה ואיש איש יחיה על פי אמונתו

twigy

New member
אתה טועה

האינתיפאדה היא לא בהכרח על דת למרות שהדת מחזקת אותה. המלחמה היא על שטחים.

למעלה