משל חביב...

PsiChO

New member
משל חביב...

במקרה חזרתי הביתה משעתיים ביטול. והחלטתי לספר לכם משל מאוד מאוד חביב. ילד שואל את אבא שלו: ``אבא מה זה פוליטיקה?``, האבא עונה לו: ``אני אתן לך דוגמא מהמשפחה שלנו. אני מפרנס ולכן אני הכלכלה. אמא מנהלת את ההוצאות בבית ולכן היא הממשלה. הטפלת של אחיך הקטן היא מעמד הפועלים. אתה העם ואחיך הקטן הוא העתיד``. הילד שומע את הדברים ושוכב לישון. בלילה הוא מתעורר מהבכי של אחיו התינוק, והוא רואה שהחיתול שלו מלא בחרא, הוא הולך לחדר של הוריו ורואה שאימו נמצאת שם והיא ישנה. הוא מחליט לא להעיר אותה ולנסות להעיר את המטפלת, הוא הולך לחדרה של המטפלת ורואה שהחדר נעול. הוא מציץ דרך חור המנעול ורואה את האבא שוכב עם המטפלת. הילד חוזר לישון ולמחרת הוא קם ואומר לאביו: ``עכשיו אני יודע מה זה פוליטיקה. פוליטיקה זזה שהכלכלה דופקת את מעמד הפועלים, מהעם מתעלמים, הממשלה שרויה בתרדמת עמוקה והעתיד בחרא``. מה אתם אומרים על המשל הזה?

dominik

New member
קורט=נציג העולם?

אפשר לחשוב שהבדיחות שלך על היטלר וסבונים היו יותר טובות. מה שכן, זה באמת לא יכול להיות משל כי אין לו נמשל, ואם המונולוג של הילד בסוף זה נמשל- אז איפה המשל?. (והמורה ללשון עוד אומרת *לי* שיש לי בעיות לנסח את עצמי.)

לדעתי זה גאוני

אהבתי! :) נראהלי שאני אאמץ אתזה לעצמי.. אני לא מבינה למה אתם כל כך כועסים על זה? זה נכון מאוד! ותתייחסו לזה הומור, זה מצחיק בדיוק כמו ה``פוליטיקה`` בארץ ישראל..!

אני גם חושב..

מי שלוקח את הפוליטיקה ואת הפוליטיקאים בארץ הזאת בכלל, צריך לחשוב פעמיים לפי דעתי, ולכן אני הולך להנות מה``משל`` הזה. הכלב שלי יכול להיות מועמד יותר לממשלה.

goldy

New member
נחמד, אבל יש לי שאלה אלייך:

אני סיימתי כבר את כיתה גימל, ואתה?

למעלה