משל ונמשל בצידו .

משל ונמשל בצידו .

שניים הולכים מהכפר אל העיר, אחד הולך על השביל, השני מתעקש ללכת בצידי הדרך . מי יגיע ראשון ? מי יגיע חבול שרוט ועם בגדים קרועים ? הטכניקה שאני מטפל בה במעשנים נקראת: תיכנות מחדש של המחשבות ,ומתבססת על העיקרון הפשוט הבא : כל פעולה שאנחנו מבצעים נתמכת על ידי הצדקה פנימית שאנחנו עושים באופן מודע, ואלמלי אותה הצדקת הפעולה, לא היינו מבצעים את אותה פעולה בשום פנים ואופן. עישון, כמו כל הרגל אחר, מתחיל מסיבה מסוימת שנוצרה בעבר, אשר באמצעותה הצדקנו את העישון, הצדקה זו לא נעלמה לה עם השנים, הצדקה זו נמצאת עדיין במחשבותינו והיא חלק בלתי נפרד ממערכת ההפעלה שלנו, הצדקה זו של פעולותינו היא זו שמתכנתת אותנו לעשות את מה שאנחנו עושים היום, אף על פי שהיום אנחנו ממשיכים לעשות זאת מסיבה שונה לחלוטין,הצורך בניקוטין . כשאתה יודע איך אתה מצדיק את העישון, בשאלה: איזו הרגשה אתה מנסה להשיג בעישון ? וכשברור לך שאת ההרגשה הזאת, לעולם לא תצליח להשיג באמצעות העישון ,אלא בדיוק את את ההיפך ,מה שנשאר לך זה להחליט - או להמשיך להזיק לעצמך . או להפסיק לעשן . אם המטרה של מעשן הייתה להפסיק לעשן, הוא מתביית כמו טיל טומהוק לעבר המטרה הזאת . אם לא,,, הוא מפנה את הטומהוק אלי .(סתם ,סתם, אני צוחק .) ההצלחה מובטחת כי הכול תלוי עכשיו בהחלטה של המעשן , תמיד זה היה תלוי בו, ההבדל הוא שעכשיו הוא יודע מה מתכנת אותו לפעולה . יש עדיין כאלו שמתעקשים ללכת בצידי הדרך ? (פורמה ?)

פורמה

New member
פשוט טמבל !

אני מקווה שאתה לא גובה כסף מאנשים אומללים שבאים להיגמל ויוצאים מטורללים או כעוסים. אבל זה לא ענייני. אם הייתי צריכה לעבור אצלך סדנת גמילה, אני משוכנעת שזה היה גורם לי לרצות לעשן כפול (אם לא לעבור לסמים קשים). אתה שם את עצמך לצחוק, שים לב שאף אחד לא נתמך בעצות שלך אלא ההפך. אולי תנוח קצת.. אה...?? תמצא כיוון חדש. זה לא התחום שלך. ולידיעתך, אני לא בצידי הדרך. אני על הסוס הנכון, ובדרך הנכונה. פעלתי לפי תוכנית שהצבתי לעצמי ובנתיים הולך לי מצויין, ואפילו הרבה יותר טוב משחשבתי, אם במקרה אתה דואג לי...

יופי ! מצוין !

תשימי לב מה אמרת . מישהו ,גורם לך לרצות לעשן כפול או לעבור לסמים קשים . את רואה מה שאני רואה כאן ? מישהו פה רואה מה שאני רואה ? את משתמשת בעישון ,כדי להגיד משהו, שאת לא יכולה להגיד בדרך אחרת . את לא צריכה לגרום לעצמך נזק ,רק בגלל שאין לך דרך אחרת לבטא את מה שמעיק עליך . את מנסה להשיג הרגשה של תמיכה,בדרך לא נכונה בכלל . כי את לא מאמינה שמישהו יתמוך בך,כי לא קיבלת דוגמא כזאת בחיים,אני מבין אותך,אין לך למה להשוות. נשמה ,את צריכה לפנות לגורם מקצועי (שלא תהיי תלויה בו ולא הוא בך ) שיעזור לך להחזיר את אמון שלך בבני אדם ,את לא תשיגי את זה בהסתגרות באינטרנט ,תסתכלי קדימה,לא הכל סובב סביב הכסף . אל תיפגעי מדרך הכתיבה שלי ,אם הצלחתי להוציא ממך קצת כעס ובעקבות זה תשפרי את החיים שלך ,העיסקה היית שווה . תהיי חזקה ,אל תתייאשי ואל תוותרי לעצמך ,את יכולה להפוך את מה שעברת בחיים שלך למנוף, כדי לעזור למיליוני ילדים שעוברים כל יום בדיוק את מה שאת עברת . ועוד דבר ,כן , אני דואג לך .

פורמה

New member
ווואאאווו תודה נשמה!!!

פעם ראשונה שאני מתחברת לכל מילה שלך!! אתה פשוט מדהים!! וכל כך חכם. פשוט ניתחת את הסיטואציה בול, עד כדי כך שאני בטוחה שאתה מכיר אותי! איך ידעת את כל זה? מדהים! וחוץ מזה ממש אהבתי את המשפט "מישהו פה רואה מה שאני רואה.?" הוא מעיד על חוש הומור מפותח מאוד (כי כמה מישהוים כבר יש פה.) הקיצר, כל הכבוד! יופי של סגנון, גם חכם וגם מצחיק. אימצתי לעצמי את כל ההערות והעצות הפרקטיות והמופלאות שלך ואני אעזר בדברים שאמרת כדי לראות ולהכיר את עצמי מחדש לאורך, לרוחב ולעומק. אני באמת משתמשת בעישון כדי לומר משהו שלא ניתן לבטא במילים, בעיקר כעס ומועקה על היותי אדם כל כך אומלל וחסר אונים שחי כל הזמן בהכחשה. אין לי אמון באנשים, העיקר בחברים, פשוט משום שאין לי כאילה. פעם הייתי משלמת לאנשים כדי שיהיו חברים שלי, אבל מרוב עישון לא נשאר לי כסף לקנות לי חברים וכך נותרתי לבד. וזו גם הסיבה שהכל אצלי סובב תמיד סביב הכסף. ואתה צודק בעניין ההסתגרות שלי באינטרנט. למען האמת, האינטרנט שלי הוא הבית שלי (כי לא נותר לי כסף לבית אמיתי כזה עם קירות וכו'), אז אני גרה בתוך הכבלים שמעבירים מידע מכל מיני מקומות סגורים אחרים בעולם, ישר אל תוך המחשב שלך. עוד יש לי כל כך הרבה להגיד, אבל אני לא רוצה להכביד בטח עייפתי אותך ולכן אני מציעה לך לצאת לחופשה! כן כן! זכיתה בה בכבוד אז תפרגן להצמך. אחרי הכל, לכתוב כל יום באינטרנט עבור אנשים אומללים שמענישים את הגוף שלהם בגלל כעסים ותיסכולים - זה לא קל. לכן אני מציאה לך לפרגן לעצמך עם איזו חופשה מרעננת. כן כן! הרווחת אותה בזכות. ובכבוד. אז שוב, תודה לך חבר, ו...חופשה נעימה!

יונק מצוי

יש בך משהו לא ברור. מצד אחד אתה כאילו רוצה לעזור לנגמלים ואומר כל מיני דברים שהם נכונים, אבללללללל..... אתה אומר אותם עם לעג ויורד על הנגמלים אחרי מה שכתבת לפורמה אני חושדת שיש בך משהו מאד מזוייף ולא אמיתי, משהו אפילו רע. תתקן אותי אם אני טועה. אבל אתה כאילו נהנה בסתר מללעוג לנו ולרדת עלינו אתה נשמע כמו אדם עם כמה פרצופים להיא אתה עונה ביעאני סחבקיות ונחמדות ולאחרת אתה עונה ברשעות ומגעילות שלא מתאימה לפורום הזה. כבר אמרתי ואגיד שוב אולי אנחנו מעשנים אבל אנחנו לא מפגרים ולא מטומטמים והדבר האחרון שאנו זקוקים לו זה איש שמסתתר מאחורי המסך ובא במסווה של פסיכולוג בגרוש ויורד פה על אנשים שנפתחים אחד לשני ומספרים מה עובר עליהם. אני חושבת שאתה חייב לפורמה התנצלות ומזל שהיא בחורה עם חוש הומור ענקי וכל הכבוד לה על איך שהיא ענתה לך.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח מצחיקה ההתכתשות בין היונק המצוץ לבין פורמה , יולי וזולו חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח המשיכו לספק בידור לפורום פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך מה לומר, צטט פתגם סיני עתיק

זולו60

New member
טמבל? לא בדיוק

שלום לך יונק מצוי, כל מילה בסלע, רק בשביל מה היית צריך להוסיף שם מה - אתה נהנה להציק. להודעה הקודמת שלי לא הגבת אשמח אם תגיב לזו יש לי שאלה. אני לא עשנתי 8 ימים ביום התשיעי עישנתי אחת והיום היום העשירי ואנחנו רק בבוקר ראיתי צעירה מעשנת ונהנית מכל שאיפת עשן כל התיכנותים שלי במוח נפלו כמו מגדל בבל ועישנתי סיגריה. יש לך הצעה כיצד שומרים על התיכנות במוח. ושאלה אחרת כמה זמן אתה לא מעשן??

נכון, נכון ,תגידי לה .

לפעמים, קל לשכוח איזה עוצמה יש למחשבות שלנו , אולי זה בגלל כל הברברציה שנמצאת כל הזמן סביבנו אנשים ,עיתונים, רדיו ,טלוויזיה . ברגע שהבנת איזו הרגשה את מחפשת בעישון ומבינה שאת יכולה להשיג אותה בדרך אחרת ,כל סיגריה שתעשני מאותו רגע רק תחזק אצלך את המחשבה שעישון זה לא בסדר, כך את רואה שתיכנתת את עצמך נכון ולא תחזרי אף פעם לעשן כמו שעישנת פעם . אז עישנת עוד סיגריה ? ביג דיל ,אמרת ,כמה ? 40 שנה עישנת ? את לא צריכה להיות נוקשה כלכך עם עצמך, קחי את עצמך בקלות ,את בסך הכל בן אדם ,תוך שנה מהפסקת העישון את משתחררת כליל מהעישון ועוד שלוש עד חמש שנים הגוף שלך ינקה את עצמו מכל מה שצברת בעישון ,מה שמשאיר לך בחישוב מהיר שלי יותר מעשרים שנה לחיות וליהנות מחיים ומהנכדים .

יונק מצוי

אם הפסקת לעשן אז מה אתה יונק? אה?
טוב, אני חייבת להגיד שיש משהו בדברייך אבל.... אתה חייב להבין שכשאנשים מפסיקים לעשן הדבר הראשון הוא לשרוד, לשרוד את היוםיום ללא הסיגריה והמחשבות לעומק והתיכנותים וכל מה שאתה כותב עליו, מגיע אחרי. מגיע אחרי שכבר יותר קל, שכבר אפשר לשבת בשקט ולחשוב ולהביט פנימה לתןך עצמך בנשמה בלי הקריז והרצון לסיגריה ואולי בגלל זה כולנו מגיבים אלייך בהתחלה באלימות כי לדעתך האדם שרוצה להגמל צריך לשבת ולחשוב "למה אני מעשן" " מה הסיבה" אבל....כשאתה בקריז לניקוטין זה לא בדיוק קל לחשוב לעומק באותו הרגע. גם אלכהוליסט או מכור לסמים, קודם כל מתנקה מהסם או השתיה ואחרי זה מתחילים איתו את העבודה הפסיכולוגית. אז.....קודם כל צריך לתת הרבה עידוד ותמיכה ולא ישר לבוא לנגמל שגם ככה נמצא בטירוף ולהגיד לו אתה ככה וככה וככה כי הרי אנו הנגמלים יודעים מה אנחנו זה שאנחנו מעשנים לא אומר שאנחנו מפגרים, ועצם רצוננו להפסיק לעשן זה כבר תחילת הדרך לחיים יותר בריאים ונקיים ו..........כבר 12 יום ללא הסיגריה ו....זה אחללה רק שהיום יעבור בשלום ובשקט ןאתה תתחיל להיות יותר נחמד ואז גם יקשיבו לך, כי...אתה כותב דברים חכמים אבל...הדרך...הדרך....

תיכנות במוח

זולו, אני רק אספר לך על עצמי. אני מתוכנתת לא לעשן יותר, כלומר, פשוט לא קיימת אצלי בראש האפשרות לעשן. דבר ראשון, אין אצלי בבית סיגריה, (לשים סיגריה בבויידם זה להשאיר לעצמך פתח לבריחה את כאילו מרמה את עצמך). תעיפי את כל הסיגריות מהבית. תיכנתתי את עצמי למלחמה נגדי זה נשמע בטח מטורף אבל אני במלחמה נגד המפלצת שבתוכי וספורט למשל מאד עוזר לי במלחמה הליכה, שחיה, תזונה נכונה, דיקור לאיזון שיחות עם אנשים שהפסיקו לעשן, כל דבר שיעזור לי אני לוקחת ובשמחה, סיימתי עם התרסיסים למיניהם שמאד עזרו לי בהתחלה וכעת נשארתי רק עם עצמי ועם הרגליי הקלוקלים שאותם צריך לשנות. כעת שמש בחוץ, לא קר, הליכה תעשה לך נפלאות ותוציא לך כל חשק לסיגריה. כל פעם שבא לי סיגריה אני קמה ועושה משהו שלא הייתי עושה כשעישנתי. שינוי הרגלים, שינוי התכנות היומיומי קשה קשה קשה אבל כל יום שעובר ללא הסיגריה זה אושר בלתי יתואר של נצחון הטוב על הרע.

תכנות ?../images/Emo12.gif למה?

למה לתכנת את המוח? מה את מחשב? את בטח אדם נורמלי לחלוטין, אז קודם שכנעי את עצמך בכך. אח"כ מצאי את הסיבות שבגללן עישנת: כאן שלבי פעולות אחרות בזמן החשק הנוראי לסיגריה , כמו: הליכה, שחייה, נשימות עמוקות, יוגה וכו' כמו שמוחך תורגל לעשן בגלל סיבות אלו, הוא יתורגל עכשין בפעילות בריאה מאותן סיבות, הכל מתחיל ונגמר אצלנו בראש. פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך מה לומר, צטט פתגם סיני עתיק.

זולו60

New member
ליולי כל הכבוד

שמחתי לראות את מספר הימים שעברת ללא ניקוטין. אני הפסקתי לעשן יום או יומיים אחריך (אני חושבת) 21.11.04 בשעה 11.00 בבוקר. אבל כמו שכתבת ההתמודדות קשה. וכמו שכתבתי היתה לי קופסה בבוידם ואתמול מעדתי בשעה 18.30 עשנתי סיגריה והיום הרחקתי לכת משעה 06.30 עד 11.30 עישנתי 3 ואז החלטתי להרטיב את הסיגריות הנותרות ולזרוק לאשפה. פעולה שעשיתי רבות בעבר. לא שעזר לי הרבה, אבל ברור לי שאם הסיגריות היו נשארות בבית הסיכוי שלי להמשיך בגמילה היה קטן. מקווה שאני ממשיכה ולא כמו בפעמים קודמות רצה לחנות אצלנו לפני שתיסגר. אכתוב בערב. מאחלת לך הצלחה מכל הלב. וכמו כן מקווה שיונק מצוי יקח את דברייך לתשומת לבו. מעניין שהוא מתחמק משאלתי אליו אם הוא היה מעשן פעם ואם כן כמה זמן גמול. אנא שתף אותנו.

את צודקת ,

כשעישנתי וכשהפסקתי וחזרתי איזה עשר פעמים עד שהפסקתי סופית ,לא חשבתי לעומק למה אני מעשן, מה הסיבה , בעצם כשאני חושב על זה עכשיו, לא חשבתי בכלל ,לא יכולתי לחשוב ,עד שהבנתי שאני לא משיג הרגשה טובה ,המוח לא משפר את היעילות שלו כמו שהייתי רגיל . קשה להגיע למסקנה כזאת כי אין למה להשוות ,כבר איזה הרגשות טובות יש לנו בחיים .גם לא ידעתי אז שום דבר ממה שאני יודע עכשיו , אני לא מתכוון להגיד שמעשן יתחיל לחשוב מחשבות פילוסופיות קיומיות , על הסיבות הנסתרות למה הוא מעשן ,אלא ,באותו רגע שאת מעשנת, תחשבי ,מה ההרגשה שהשגת באותו רגע ,טובה, נכון ? למה טובה ? הרגשת משוחררת (או כל הרגשה אחרת ) , נכון ? עכשיו תעצרי . מה זאת אומרת משוחררת ? את רוצה להיות משוחררת , את יכולה להשיג את זה בדרך אחרת . זהו ,בזה מסתכמת הטכניקה של תכנות מחדש ,את יכולה שנים על גבי שנים לחשוב מה הסיבה שאת מעשנת ,אם לא תפסיקי עם זה ,לא תשיגי את מה שבאמת את מחפשת .

פורמה

New member
אווווייייי שימו לב!!!!! ../images/Emo18.gif

משהו מאוד מוזר עם ההודעות של יונק מצוי... מישהו שם לב?? תסתכלו שוב, אין צורך לפתוח אותן אפילו כי הן ארוכות ומייגעות אבל.... **************************************** תראוווו את ה-ש-ע-ו-ת שההודעות נכתבו !!!! **************************************** הן בהפרש של דקה מאחת לשניה, זה לא אנושי משהו... אהמממממ......

אכן מוזר

כמה מהר אפשר להקליד????? 3 תשובות ארוכות ב-3 דקות אכן הספק מזהיר.... אולי יש מאגר של תשובות מוכנות????

למעלה