משל המרכבה

Mist2

New member
משל המרכבה

"‬עבודת האדם על עצמו חייבת להתחיל ברכב‮. ‬הרכב הוא השכל‮. ‬
על מנת שיוכל לשמוע את קול האדון על הרכב‮, ‬בראש ובראשונה‮, ‬לא להיות ישן‮, ‬כלומר‮, ‬עליו להתעורר‮. ‬
אחר כך אפשר שיתברר כי האדון מדבר לשון שאינה מובנת לרכב‮.
‬על הרכב ללמוד לשון זו‮. ‬כשילמד אותה יבין את האדון‮.
‬אך יחד עם זאת‮, ‬עליו ללמוד לנהוג בסוס‮, ‬לרתום אותו למרכבה‮, ‬להאכילו ולטפל בו ולהחזיק את המרכבה במצב תקין‮ – ‬שכן מה תועלת תצמח מכך שיבין את האדון אם אינו יכול לעשות מאומה‮? ‬
האדון פוקד עליו לצאת לדרך‮. ‬אך הוא אינו יכול לזוז‮, ‬כי הסוס לא הואבס‮, ‬לא נרתם‮, ‬והוא אינו יודע היכן המושכות‮.
‬הסוס הוא רגשותינו‮. ‬המרכבה היא הגוף‮. ‬על השכל ללמוד לנהל את הרגשות‮. ‬הרגשות מושכים תמיד את הגוף אחריהם‮.
‬זה הסדר שבו צריכה להתנהל עבודת האדם על עצמו‮."…‬

פ.ד‮. ‬אוספנסקי
חיפוש אחר המופלא

mydearudi

New member
ובכול זאת אפשר גם אחרת

בקבוצות שהנחיתי אהבתי להתחיל בעשיה. למשל, בתרגיל כוח סטטי
דוגמת כפיפת מרפקים במצב 2 ללא תנועה בדגש על נשיפות וזוויות גוף מוחזקות במודעות, סטטית, למשך דקה חצי. (גוף)
התרגיל עימת את המשתתפים מול הרחמים העצמיים (רגש)
הרחמים העצמיים הגיע מכול סנטימטר בגופם, כלומר מהרגשי של הגופני.
ובכול זאת הדיון- שיתוף מייד לאחר התרגיל הצליח להתניע תהליך שיקום דימוי גופני ובדיקה מול הסביבה והכי אהבתי איך בזמן קצר יצרנו הבנה שמושתתת על עשיה.
&nbsp
על כן אני בעד: גוף- עשיה > רגש - תגובה > שכל - שיתוף ותובנה > הנני הכול יחד

Mist2

New member
בתחילת העבודה

הדבר היחיד עליו יש לאדם שליטה יחסית הוא המרכז השכלי.
לצערי, רוב האנשים והשיטות גם נתקעים ברמה זו, ומספרים לעצמם סיפורים שכל מה שישנו הוא המחשבה.
תחילת ההתבוננות והלמידה בעצמנו נעשית ע״י המרכז השכלי, וזה לא משנה על איזה מרכז אתה משפיע, הרי החיים משפיעים כל הזמן על כל המרכזים, זה לא אומר שאנו לומדים מכך משהו.
&nbsp
ועוד משהו, ואם זה ישמע לא במקום, הרי שאתה מתבקש לסלוח לי על כך, כי אין לי כאן כל כוונות רעות.
זה שאתה מלמד דבר מה בצורה כזו או אחרת, וגם אם קיבלת על כך פידבקים טובים, הרי זה לא אומר שדרכך באמת עובדת ומועילה, ואם מועילה בדבר מה, הרי שלא בטוח שמועילה ומקדמת את המודעות.
לכן, אני מעדיף עליך את גורדייף ואוספנסקי.
ובכל זאת, הדרך הרביעית היא לא הדרך היחידה, הדברים המתוארים מתאימים לדרך הרביעית, ישנן דרכים אחרות, אולי דרכך היא אחת מהן.

mydearudi

New member
אינני מתיימר לדרך הרביעית ומסכים לגמריקבל

אם כי הפסקנות לגבי תחילת הדרך בגלל אפשרות ההשפעה על השכלי תמוהה בעיני

Mist2

New member
לא הבנתי מה תמוהה? אתה יכול להסביר?

לא אמרתי שמדובר בהשפעות על המרכז השכלי, אלא לזה שאנו יכולים לשלוט בו יחסית יותר ממרכזים אחרים ולהתבונן עמו...

mydearudi

New member
יכולת השליטה גם לטווח ארוך במרכז הגופני

מהתנסות רבת שנים אני חייב לחלוק על הדעה שטוענת לשליטה יחסית גבוהה בשכלי בשלבי ההתחלה. הפסיכולוגים בודאי ישמחו לדעתך, לשבת על הספה ולדבר על הדברים במקום לעשות אותם.
לתרגיל גופני שכולל תיקון זוויות היציבה, תרגול הדרגתי של קואורדינציה והגדלת כוח הרצון פוטנציאל לשינווי דפוסי חשיבה, הגדלת הבטריה להתמודדות ויכולת הכלת רגשות באופן יעיל משיחות.
כשאתה מעמת אדם עם תרגיל קואורדינציה או כוח או מול אדם אחר אתה מעמיד אותו במציאות ללא שקרים וחברי הקבוצה עושים ואחר כך מדברים על *אותה* חוויה, כל כך הרבה פעמים נכחתי בקבוצות ששוחחו שיח חרשים..
&nbsp

Mist2

New member
רשמתי פעמים, אבל משום מה אתה לא שם לב

אנסה שוב, השליטה היחסית עליה אני מדבר מאפשרת התבוננות של המרכז השכלי על מרכזים אחרים ועוד.
זו הדרך היחידה להתחיל להתבונן.
בכך שאתה יוצר גירוי למרכז כזה או אחר או מפעיל מרכז כזה או אחר, זה לא אומר כלום, וזה לא משנה איזה תרגיל זה יהיה.
זה לא אומר שתרגילים אלה לא יעילים, אבל בסופו של דבר היחיד שיכול להתבונן במה שקורה, הוא המרכז השכלי, הוא יכול בעזרת עבודה נכונה להתחיל להבחין בעבודתם של מרכזים אחרים עד שאחרי זמן מה יכנסו לפעולה גם מרכזים אחרים.
&nbsp
אוספנסקי וגורדייף עושים סדר מלאכותי ומסבירים את הדברים כשלבים, לאמתו של דבר בעבודתו של האדם על עצמו התהליכים מקבילים, כלומר גם אם התחיל האדם לעבוד עם מרכזו השכלי, הרי שדי מהר ובמקביל נכנסים אספקטים שונים של עבודה.
&nbsp
אישית (וזה לא קשור לדרך הרביעית) אני נגד תרגולים שונים, העבודה של האדם אמורה להתרחש בחיים עצמם ולא במסגרת כזו או אחרת בה מלמדים אותו כיצד לנשום, כיצד למדוט או כיצד לנוע... מבחינתי כל אלה יכולים להועיל ולעזור לשפר את רמת החיים של האדם, לשפר אולי את חייו, אבל אין להם כל קשר לערות ומודעות.

mydearudi

New member
על הסבלנות, להסבר הזה אני יכול להתחבר

ינוקא1

New member
אינני מבין בדרכם של גורדייף ותלמידיו

אך אני איתך לגמרי בעניין התרגול הגופני.
תרגול גופני טוב ומודע , מאפשר גם הבנה שכלית בהמשך.
התהליכים האנרגטיים , השכליים , והרגשים - גם הם תנועות בסופו של דבר.
&nbsp
החוקים של ההרמוניה , המודעות , "תנועה ללא מאמץ" וכדומה - יכולים להילמד דרך הגוף , והרבה יותר קל ללמוד אותם דרך הגוף.
כנ"ל קל לקבל עליהם פידבקים.
&nbsp
כל זאת בתנאי שמשלבים "מודעות" בתוך התנועה , ושהמנחה אכן יודע להשתמש בגוף כ"משל" לתהליכים גבוהים יותר .
&nbsp
אני באמת חושב שהכל תלוי במנחה - אם המנחה בא בגישה מאוד "מערבית" , למשל , והגוף מבחינתו זה רק שרירים , עצמות , וגידים - האימון ישאר ברמה הגופנית בלבד.
&nbsp
אך אם המנחה חווה את הגוף כהשתקפות של מימדים אחרים , ובכוונתו להשפיע על התודעה דרך הגוף , אין גבול לאן שניתן להגיע - הכל תלוי היכן ה"מנחה" נמצא , ומהי הכוונה שהוא מכניס לתוך התרגול.
&nbsp
(אותו כנ"ל גם כשהייתי מטפל במגע - נוכחתי בבירור כי טיפולי המגע שהם לכאורה "פיזיים" מאוד , יכולים להפוך לטיפול במישורים גבוהים הרבה יותר, אם זו הכוונה שנכנסת בפנים. כמובן שזה תלוי גם במטופל).
&nbsp
ואני גם מסכים איתך לחלוטין בקטע שבעבודה גופנית יש הרבה פחות "שקרים" מאשר בסוגי העבודות האחרים.
&nbsp
זו אחת הסיבות שאני מעריץ גדול של צ'י קונג , ריצה וכל הדברים מהסוג הזה.
&nbsp
הריצה , למשל , מעמתת אותך עם הרחמים העצמיים שלך , בדומה לתרגיל שעשית עם הקבוצה.
נותנת משמעת , ומצד שני מלמדת כיצד "לא לקפוץ מעל הפופיק" - כיצד לא להגזים , אלא להתקדם בהדרגה.
אלו בדיוק הכללים הנכונים להתפתחות - בכל נושא.
הצ'י קונג מלמד מודעות לתנועה , מלמד להתבונן בתנועה , ולהגיע מתוך התנועה לשקט פנימי.
בסופו של דבר , כל הדברים הללו מתבטאים גם במישור השכלי והרגשי.
&nbsp
כמובן , כדי שיהיה ניתן לנתח זאת שכלית , חשוב מאוד לשאול את הקבוצה בסוף : "מה חוויתם ?" או "איך חוויתם את התרגיל ?"
כי בלי שהדברים ינוסחו באופן מילולי , בדרך כלל החוויה תיעלם.
&nbsp
לגבי מה שמיסט ציין - על כך שהתרגול האמיתי הוא בחיים :
כאשר יוצרים "עוגן" של תרגול במרחב "סטרילי" , בסופו של דבר העוגן הזה משפיע על החיים.
כאשר יש לך שעה ביום שאתה מקדיש ל"מודעות לתנועה" או ל"ריצה" , למשל , האם לדעתך מיסט , חיי היום יום לא יושפעו מכך

&nbsp

למעלה