משלימה VS קונבנציונלית

משלימה VS קונבנציונלית

לפני כמה ימים נכנסתי לפורום של רפואה משלימה וראיתי מישהי שגילו אצלה חשד לתת פעילות של בלוטת התריס. לאחר כמה זמן, מישהו קפץ ואמר לה שמומלץ לפנות קודם לרפואה המשלימה. אני הרמתי גבה. מודה. אומנם אני לומדת רפואה משלימה ומאוד מאמינה בה ובשיטות ריפוי שלה, אבל אל לנו לשלול את הקונבנציונלית. יש מקרים שפשוט חייבים את התרופות. בתור אחת שסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס כבר 15 שנה ( כן כן מגיל 9 ) אני נוטלת באופן קבוע אלטרוקסין כי ה TSH שלי השתגע לגמרי. מיותר לציין שהבלוטה שלי מתה. לא מתפקדת בכלל. תארו לכם, שאותה בחורה לא תלך להתייעצות קונב' וישר תלך למשלימה ...? אנחנו כמטפלים אלטרנטיבים חייבים להיות קצת יותר עירניים ואחראים ולא ישר לקבוע. די התאכזבתי שם מהתשובות של האנשים. מה אני אגיד לכם ....
שבוע טוב לכולם

קאריני../images/Emo45.gif

נכון מאוד זאת גם לדעתי צריכה להיות הגישה..הרפואה הקונבציונליתואנו משלימים אחת את השניה ולא ואחת במקום השניה.

avorly

New member
קאריני,

את יותר מצודקת
בגלל מקרים כאלה אני דוגלת ברפואה השלמה.

harduf9

New member
קראת לי אז באתי והאמת ../images/Emo67.gif

קבלת הפנים לא משהו. האם את ויוסף קראתם את השרשור בפורום רפואה משלימה ? הגבתם לצד אחד בלבד. ומהצד השני זה נשמע אחרת. בריאות שלמה גיא הרדוף

avorly

New member
ברוך השב,

אולי תן לינק לשרשור המדובר ואז נדע על מה מדובר?!

harduf9

New member
חיפשתי, חקרתי, דרשתי ולבסוף שאלתי

מקווה שהקישור עבר. בריאות שלמה גיא הרדוף

freearth10

New member
הגישה שלי.

אני שוללת את הקונבנציונאלית כי לדעתי כל טיפול קונבנציונאלי דוחה את הטיפול ההוליסטי ומה הטעם לטפל אם הבעיה עברה? רק שהשאלה הגדולה היא: לאן היא עברה??? למרות שאני אישית שוללת אותה וכל המטופלים שלי יודעים את דעתי האישית, אני אטפל עם או בלי הטיפול הקונוונציונאלי כשמראש ידוע למטופל שאני לא מטפלת בבעיה אלא בו והוא אדם מאוד מגוון ויתכן שלפני שנוכל לגעת בבעיה הבוערת נצטרך לשחרר דברים אחרים. אני אישית עשיתי את הבחירה שלי ואיזה מזל שבחרתי לא לקחת את ההורמוןולנסות לחיות חיים יותר הרמוניים מה שבסופו של דבר שחרר אותי מהצורך בו.

freearth10

New member
אני אישית - כן

למטופלים שלי - משאירה את הבחירה בידיהם. אני נקייה מטיפול קונוונציונאלי כבר הרבה מאוד זמן ובזמן הזה הבריאות שלי רק הלכה והשתקמה. כמובן שזה פועל יוצא מכל הסדנאות והטיפולים ההוליסטים אותם קבלתי. את הסיפור על הרגל את מכירה. אז אספר לך על העיין שלי. לפני כמה שנים היה לי הרפס שהתיישב על העיין. שבוע של סטרואידים כל שעתיים - העביר את הדלקת.לאחר חודש התברר לאן - לעיין השניה. שוב טיפול של סטרואידים כשהבן שלי זועק גוואלט - זה רק יגרום לנזק בלתי הפיך ואני: עם עיין לא משחקים וההרפס שוב עבר לעיין השנייה. אמרתי עד לכאן! עשיתי הדמייה. ראיתי את עצמי מנקה את האדום שבעיין בעזרת נייר זכוכית. בבוקר כשהתעוררתי לא היה צל לאדמומית שבעיין. מאז ברור לי שבתרופה אני כבר לא נוגעת, למרות שהתהליך הזה החל הרבה שנים קודם.
מאיה

אז הינה סיפור מקרה

טיפול אלטרנטיבי מול משלים. אלה הן מספר תפיסות שכיחות באוכלוסיה:
"רפואה משלימה לא יכולה להזיק"
"אנטיביוטיקה היא רעל"
"סטרואידים פוגעים במע' החיסונית ומחלישים את הגוף"
"שינוי קיצוני בדיאטה/שלשולים/ חוקנים לא יכולים להזיק" המקרה : בת 46, אשת עסקים, בעלת השכלה אקדמית, נשואה + 2 הופנתה למיון בשל חום גבוה, ערפול הכרה, כאבי בטן עזים ושלשולים דמיים. ברקע : אובחנה לפני כ 8 שנים כסובלת מ Crohn's Disease טופלה במשך שנה ב ASA-5, שהפחית את מספר השלשולים מ 5 ל 2 פעמים ביום. בהמשך .... כ 5 שנים טרם האירוע הנוכחי החלה טיפול אצל מטפל אלטרנטיבי אשר כלל:
הפסקת הטיפול ב ASA -5
כמוסות הומאופטיות
ביו - אנרגיה מספר השלשולים עלה מ 2 ל 3 פעמים ביום, אך החולה העדיפה את הטיפול האלטרנטיבי על פני הטיפול המערבי ("תרופות הן רעל"). המשך ברקע : ללא התקפים עד לאירוע הנוכחי, לא הייתה במעקב גסטרואנטרולוגי, לא ביצעה קולונוסקופיה או הדמית מעי אחרת. מחלה נוכחית: כ 3 חודשים לפני הגעתה לבית החולים החלה לסבול מ:
כאבי בטן מתגברים
חום לילי עד 38.5
שלשולים עד 4 פעמים ביום רופא המשפחה המליץ על CT בטן והפניה דחופה לגסטרואנטרולוג. החולה סירבה לבדיקות ובעצה אחת עם המטפל שלה בוצע שינוי תזונתי קיצוני ותוספת של צמחי מרפא סיניים. המשך מחלה נוכחית: כשבוע לפני פנייתה למיון בשל התגברות שילשולים עד 14 פעמים ביום הופיעה החמרה בכאבי הבטן, וחום קבוע של 39.5 מעלות. החולה חזרה לרופא המשפחה:
CT בטן דחוף הדגים מחלת מעי קשה.
התחלת טיפול אנטיביוטי וחזרה לטיפול ב ASA-5
המלצה לאישפוז דחוף לטיפול בסטרואידים ושקילת הצורך בטיפול ניתוחי.

המשך ....

המשך מחלה נוכחית:
החולה סירבה לפנות לאישפוז או להגיע לבדיקת רופא גסטרו
בהמלצת המטפל המשלים שכבה בבית ושילשלה במשך שבוע כ 20 פעמים ביום
"לניקוי הרעלים מהגוף" , תוך שתיית תמציות צמחי מרפא.
רופא המשפחה ביצע ביקור בית ומצא אותה במצב קשה.
החולה פונתה באמבולנס לבית החולים. בקבלתה: |סדש|
מצב כללי ירוד, בתת תזונה קשה.
חיוורת, מתנשמת בכבדות, מיובשת.
בטן: תפוחה, רגישה מאוד עם סימני גירוי צפקי. CT בטן במיון הראה: מחלת מעי קשה עם חשד להתארגנות מורסה (מורסה = אזור מוגלתי המוקף ברקמות מתות נקרא מורסה (בלועזית: אבצס, Abscess). מורסות מופיעות בדרך-כלל על העור כשלפוחיות, אך הן עשויות להיווצר בכל מקום בגוף. מורסות עלולות לגדול, להתפשט ולהתפתח לנמק, מצב חמור ובלתי-הפיך המצריך במקרים רבים כריתת האזור או האיבר הנגוע. הדרך לטיפול במורסות היא בדרך-כלל ניקוז כירורגי שלהן.) מהלך האישפוז:
החולה אושפזה ביחידה לטיפול נמרץ: - הנשמה - הזנה תוך ורידית - אנטיביוטיקה וסטרואידים תוך ורידית - איזון נוזלים ואלקטרוליטים המשך מהלך האישפוז:
ביום ה 14 לאישפוזה לאחר ששופר מצבה התזונתי בוצע ניתוח בו נכרתו 2 מטרים של מעי חולה!
בשל מחלת המעי הקשה לא ניתן היה לבצע איחוי מעי ראשוני והיה הכרח להשאיר את החולה עם 2 סטומות החולה שוחררה מהיחידה לטיפול נמרץ כשבוע ימים לאחר הניתוח ללא חום וללא שילשולים. לאחר אישפוז בן כחודש במחלקה לכירורגיה כללית, גמילה מהזנה תוך ורידית וחזרה לתזונה פומית שוחררה החולה לביתה להמשך החלמה. נכון או לא נכון
"רפואה משלימה לא יכולה להזיק"
"אנטיביוטיקה היא רעל"
"סטרואידים פוגעים במע' החיסונית ומחלישים את הגוף"
"שינוי קיצוני בדיאטה/שלשולים/ חוקנים לא יכולים להזיק"

harduf9

New member
תשובות

רפואה משלימה לא יכולה להזיק - לא נכון. לכל שיטה יש את הקונטרה אינדיקציות שלה. אנטיביוטיקה זה רעל - נכון, אבל לפעמים חייבים. סטרואידים פוגעים .... - מה לעשות נכון אבל לתת רק כשצריך ולפי ההוראות ולא כמו שקורה הרבה פעמים שנותנים הרבה מעבר למה שמותר ללא צורך ממשי. שינוי קיצוני וכו' - גם אלו שיטות טיפול וגם להן קונטרה אינדקציות. לגבי המקרה שהבאת. אותו מטפל חרג מסמכותו באופן בוטה. הטיפול רשלני. בזמן הקריאה חשבתי שתסיימי את התיאור במילים תביעה משפטית. אבל מתוך ההכרות הקצרה שלנו אני יודע שיש לך נטייה להציג דברים חד צדדית. לכן, אני לא יודע אם כל מה שנאמר על ידך מדויק. בריאות שלמה גיא הרדוף

מה זאת אומרת?

נטייה להציג דברים חד צדדית? אני בעצמי לומדת נטורופתיה, רפקלסולוגיה וארומתרפיה ובעבר למדתי גם 3 שנים שיאצו. אבל אני מנסה להעביר נקודה חשובה. פשוט נראה לי, שמרוב פאנטיות אתה לא מסכים לקבל גם את הצד השני. וחבל. מטפל טוב צריך לדעת לקבל את שני הצדדים ולדעת מה מותר, מתי מותר ולמי מותר .... ואגב, אני לא אביא לכאן סיפורי מקרה הזויים. זהו סיפור מקרה אמיתי שקיבלנו בשיעור רפואה מערבית.

harduf9

New member
הצורה בה התחלת את השרשור הזה

כתובה בצורה חד צדדית. ואני מכיר את הצד השני של הסיפור אותו לא הבאת. ואם תקראי שוב את מה שכתבתי, תראי שאני בדיוק מה שהגדרת כמטפל טוב. בריאות שלמה גיא הרדוף

טוב

לא מתכוונת להמשיך בשיחה הזו. לא רוצה שנוצות הטווס שלך יעלו יתר על המידה. בהצלחה בהמשך דרכך.

freearth10

New member
סיפור ועוד סיפור

היי קאריני,
רפואה שלמה לא יכולה להזיק כשכוונת המטפל לתת את כל מה שהוא יכול כשהוא מאפשר למטופל לבחור במה שהוא מוכן לקחת ולא לגרום לשינוי שהמטופל לא יכול לעכל.
אנטיביוטיקה היא אכן רעל והרעל המסוכן יותר הוא זה שגורם לאדם להפסיק את הטיפול השלם כי הבעיה כאילו נפתרה.
סטרואידים מחלישים את הגוף. נקודה.
כל טיפול קיצוני הוא לא טיפול בעיניי - זו מניפולציה שאנחנו עושים על הגוף, מניפולציה שמזיקה לו. ובקשר למקרה שהבאת - איך את יודעת מה היה קורה אילו אותה האישה היתה לוקחת את הטיפול התרופתי? איך את יודעת שהטיפול ההוליסטי החריף את הבעיה אולי הוא פועל יוצא של המצב בו היא היתה נתונה וגם ללא הטיפול ההוליסטי היא היתה מגיעה אליו? איך את יודעת שהבעיה לא היתה מופיעה בצורה חמורה יותר במקום אחר? איך את יודעת שהמקום בו היא נמצאת כרגע הוא לא מקום של בחירה שיכול להוביל אותה לשינוי הגדול שבחייה. במקום של משבר - שם האפשרות שלנו לבחור בשינוי. אז הבאת את הסיפור שלך, סיפור שרוצה להציג כמה נזק יכולה להביא הרפואה ההוליסטית לאדם, למרות שאני כך די אופטימית, שהיא בסופו של דבר תמצא את הדרך שלה אל בריאות טובה יותר כי יש בה המון רצון לשינוי. ואביא את הסיפור שלי: אדם בשנות ה-50 שיא הבריאות. אדם שלא ידע איך נראית קופ"ח מבפנים, במשך למעלה מ-30 שנה. כילד גמגם. התגבר על זה. אכזבה מאהבה ראשונה, התכנסות פנימה, הרגשה של אני לא שווה, כולם טובים יותר ממני, התחתן בגיל מבוגר יחסית, ללא אהבה, עם עול כבד. כשהוא פרש לגמלאות החלו כל הבעיות. גידול סרטני בערמונית - ניתוח קשה שעבר בהצלחה, למרות שעדיין הבעיה של חוסר שליטה מציקה. לא עבר זמן רב והתגלה לפתע שיש לו חסימה ב-4 העורקים. שוב ניתוח קשה שעבר בהצלחה - מאז המון פחדים,הלב תקין. קוצר נשימה. היפוך חשמלי בלב כתוצאה מרעלת תרופות. שוב תרופות. לב תקין. לאחר תקופה מסויימת התגלתה בצקת בריאות. טיפול תרופתי. הבצקת עברה. לאחר תקופה מסויימת התגלתה בצקת במוח. חוסר שיווי משקל שהתחיל עוד קודם והתחזק. חולשה. חיים לא חיים. כשהיה לפני הניתוח בלב רפלקסולוג ראה אותו ואמר שהלב שלו בריא לחלוטין. הבעיה היא לא שם. הבעיה היא ברגש המודחק, הבעיה שהוא נושא על עצמו אחריות רבה מידי והוא צריך ללמוד לשחרר. לא רצה לשמוע על טיפול הוליסטי. אז מה את אומרת הרפואה הקונוונציונאלית הצילה את אותו האדם? לדעתי היא רק מנעה ממנו להחליט להשתנות וקברה אותו כל פעם עמוק יותר. מקווה שיום אחד הוא עוד יחליט שהוא בוחר בחיים, בחיים אותם הוא יוצר היום. אילו הוא היה בוחר בדרך אחרת - חייו לדעתי היו נראים היום כבר אחרת. את הסרטן ניתן היה אולי לרפא בדרכים עדינות יותר,אבל בא נאמר שלא. אם יש מקום בעולם שלי לרפואה הקונוונציונאלית - זה המקום שלה. הסרת הסרטן, אבל אז לאמר תודה ולהמשיך עם הטיפול ההוליסטי, שמטפל במקור הבעיה. ברגש ההוא שהודחק שנים כל כך רבות ובנגיעה במקום כואב ובשיחרור הכאב הזה. אי אפשר לבנות בית על יסודות רעועים.צריך לנקות קודם את השטח. זה לוקח זמן אבל זה הרבה יותר בריא מאשר לתקן כל פעם קיר שהתמוטט ולחכות להתמוטטות הבאה. ואני אדם אופטימי אז אסיים בסיפור אופטימי - סיפור חיי. בת 45 הייתי וכבר עברתי התקף לב, אליו לא הייתי מודעת, 2 גידולים סרטניים שהוצאו ורגל שנשברה 10 שנים קודם לכן בעקבות משבר בחיי הנישואין ובאותו הזמן כל צעד וצעד כאב לי אימים. הרפלקסולוג מהסיפור הקודם אמר לי: אמא, שלא תעיזי לקבע את הרגל. הבעיות יעברו מהקרסול לעמוד השדרה ותצלעי כל חייך. שמעתי בקולו ובמקביל התחלתי את תהליך השינוי שבחיי, בצעדים קטנטנים. עם עליות ומעידות לא מעטות בעיקר בתחילת הדרך. מאדם שחי עבור אחרים, מצאתי המון סיפוק ואושר אינסופי בחיי. יש עוד המון מה לתקן שם, אך טוב לי בחיי ואת הטוב הזה אני מקרינה גם על כל הסביבה הקרובה. אה כן, ושכחתי לציין שאני מעל 10 שנים נקייה מכל תרופה. והרגל? הולכת הרבה יותר טוב, לרוב ללא צליעה, אלא אם כן אני מאוד מתוחה. וכן, אני אפילו רוקדת איתה. עוד קשה לי לקפוץ ולרוץ אבל ברגע שאסכים לוותר על האדמה הבטוחה שמתחת לרגלי אוכל שוב לרוץ הלאה - תרתי משמע.

אף אחד לא הבין אותי

באמת שאף אחד לא הבין אותי כנראה. לא אמרתי שאני נגד רפואה משלימה, כי אני בעצמי לומדת רפואה משלימה אז למה להיות נגד ?? אני רק ניסיתי להעביר נקודה חשובה וכנראה שאף אחד לא הבין את הנקודה. אז אולי אני אלך עכשיו בתור סטודנטית שנה א' לרפלקסולוגיה לטפל בחולה סרטן. הרי להזיק זה לא יכול להזיק, נכון? אני לא מנסה לעורר ויכוח כאן אני לא באה מתוך כעס אני פשוט לא מבינה את הפאנטיות לכאן או לכאן ... מאיפה הבטחון המלא הזה שרפואה משלימה לא יכולה להזיק?? ועוד דוגמא: עליי חל איסור (כרגע לפחות) שיעשו לי רפלקסולוגיה בגלל שאני סובלת מקרישיות יתר. אז רפלקסולוגיה כן יכולה להזיק לי. הרי ממש לא בא לי לקחת איזה קריש דם לטיול שנתי בגוף ושהוא יתקע לי בריאה, בלב או במוח.

freearth10

New member
אני מבינה אותך../images/Emo24.gif

ואין כאן עניין של כעס וגם לא פאנטיות - רק גישת עולם שונה. אני לא רפלקסולוגית, אבל חושבת שאין הבדל גדול בין טיפול בקנסיולוגיה לטיפול ברפלקסולוגיה כי שנינו עובדים עבודה אנרגטית. בעבודה אנרגטית מה שחשוב היא הכוונה ואם ניתן להשאיר את האגו בבית ולהתכוונן להגיש למטופל את כל מה שאני יכולה כדי שהוא יבחר מה טוב לו לקחת - ומה שלא - שכרגע לא יקח. אם הכוונה נכונה אני חושבת שאין שום סיבה לחשוש, כי האינטואיציה שלך לא תאפשר לך לעשות משהו שהמטופל לא מוכן לו כרגע. ובקשר אלייך אני ממש לא מבינה למה אסור לך לקבל טיפול רפלקסולוגי. האם את רוצה להנציח את המצב הזה של קרישיות יתר ולא לאפשר לדם לזרום? ומה ההבדל בין ריצה לבין טיפול רפלקסולוגי הרי שניהם מזרימים את הדם אז לדעתך הזרמה = סכנה? אם לא תטפלי בסיבה שהביאה את הקרישות הזאת ואת חוסר התנועה הזה - אז אולי תפטרי מבעיית הקרישות - אבל זה יחזור אליך כמו בומרנג בצורה קשה אפילו יותר, כי הבעיה שהביאה את התופעה נשארה והגוף ימשיך להתריע ולכן אני כן ממליצה לך על טיפול הוליסטי, טיפול שאת חושבת שהוא הכי מתאים לך כרגע, יחד עם/בלי טיפול קונוונציונאלי - זו כבר לא החלטה שלי. על זה אני לא לוקחת אחריות, כי את יודעת הכי טוב מה הכי טוב עברוך,לפחות כרגע.

אני מאמינה

שלרפא את המחלה אי אפשר. אבל אפשר להקל עליה. לא שאני סובלת או משהו חס וחלילה
סתם "רעש מעבדתי" ושישאר כך.

למעלה