משלחת 260...

SupermanZW

Well-known member
צודקת ב100%

שאוכלי הכשר יקנו להם אוכל כשר, השאר לא צריכים להמנע מאוכל שהם אוהבים בגללם.

thunderstorm

New member
../images/Emo45.gif

צודקת במאה אחוז. אצלנו מי שרצה כשר הזמין כשר. אפשר להזמין לדתיים כשר, ולמי שלא - לא לכפות עליו. שכן למרות כל מה שאמרו פה - המיעוט אכן צריך להתחשב ברוב. וחוצמזה, האוכל הכשר הוא אוכל שמובא מהארץ ומחומם שם - וכן, הטריות שלו לא משו. וכלים חד פעמיים - זה כבר באמת מוגזם, למי שלא מקפיד. מי שרוצה להקפיד על כשרות ועל כלים כשרים - בבקשה. אבל מי שלא - הכפייה היא לא במקום. ולמיכלוש, שענתה קודם לכן - אני לא חושבת שזה זלזול, אלא הצגת עובדות פשוטות. המיעוט לא צריך לכפות את דעתו על הרוב. וכל העניין של הכלים והמדיח - זה נכון, מולקולות בשר לא שורדות את הטמפרטורה. לא בנימה של זלזול חלילה, אלא רק הצגת עובדות. זכותך להתנהג כפי שאת מבינה, אבל לכפות על השאר את הדרך שלך - לא מוצדק בכלל.

מיכלוש7

New member
אמממממ... טוב, זה תלוי...

אם אפשר לסדר איכשהו כך שהקבוצה הדתית תאכל כשר ואתם תאכלו לא כשר אז סבבה... כאילו, אני באמת מסכימה עם הקטע שלא צריך לכפות על אחרים את הדעות או המנהגים שלך!!! אבל- ממה שאני הבנתי פה, זה קצת יוצר בעיה... לא?! אני לא חושבת שהיו מאלצים את כל המשלחת לאכול אוכל כשר אם היה להם יותר פשוט לתת רק לקבוצה הדתית אוכל כשר (שהוא גם אגב, יותר יקר
) בכל אופן, אני לא חושבת שאת צריכה להסתכל על זה בצורה כ"כ שלילית... אל תקחי את זה בתור "חוצפה" או "כפיה דתית" אלא פשוט- להתחשב באנשים שונים...! הרי בתכלס', מה כ"כ מפריע לך באכול כשר?! באמת לא מתים מיזה!! לעומת זאת-אם לקבוצה הדתית לא יהיה אוכל כשר... הם כנראה לא יאכלו כלום 8 ימים
זה כמו שלהבדיל, חברה שלי מהכיתה שברה ת'רגל השבוע... מה שאומר שכל הכיתה צריכה לעבור מקומה ראשונה לקומת קרקע... הכיתות שם יותר קטנות ומעצבנות! אז נכון, היא מיעוט, נכון-יהיה לנו קצת פחות נחמד בכיתה עד שרגלה תחלים... אבל אין מה לעשות-לפעמים הכלל כן צריך להתחשב במיעוט... כל אחת סובלת קצת... והעיקר שחברה שלי לא תצטרך לטפס במדרגות עם גבס! באמת, הויתור על לאכול אוכל כשר הוא לא כזה גדול!! וכמו שרוני אמרה בחכמה, זה הרי לא מסע נופש... אחת ממטרות המסע היא ללמד אותנו יותר על השורשים שלנו!! אז מה יקרה אם תוורתי קצת מההנאה הפרטית שלך-בשביל חלק אחר בעם ישראל?!
בכל אופן... בבקשה, אל תתחילי את המסע עם רגשות שלילים כלפי חלק מהמשלחת שיוצאת איתך... זה לא טוב

thunderstorm

New member
קודם כל - אומנות השרשור ../images/Emo13.gif

אני לא זו שנוסעת בובה, הייתי שם כבר. אני סה"כ הבעתי את הסכמתי עם זו שכתבה. הדוגמא עם הגבס היא לא בדיוק רלוונטית כאן, כי זו סיטואציה שונה לחלוטין. אני לא יודעת מה הסיפור אצלם עם האוכל - אבל אני חושבת שזה מטופש שיש אילוץ שכולם יאכלו כשר. כמו שאמרת - זה יוצא לא משתלם למשלחת עצמה, אז איפה הבעיה להביא אוכל כשר רק לדתיים ולתת לשאר לאכול מה שבא להם? זה כמו שתגידי שאם יש קבוצה גדולה של צמחונים שיוצאת, אין מניעה לתת לכל המשלחת אוכל צמחוני. אצלנו היו הרבה צמחוניים, והרבה פעמים בארוחות צהריים לא ממש היה להם מה לאכול, אז הם הביאו מנות חמות וכאלה מראש. "לא יאכלו 8 ימים" זה קצת לא מדוייק. הרי יש דברים שאפשר לאכול, כמו ירקות ולחם, לא? בכל אופן, זה לא רלוונטי. אני חושבת שאם חלק גדול מהמשלחת הוא חילוני, האוכל לא צריך להיות כשר מהארץ לכולם.

מיכלוש7

New member
באמת שאין צורך ללמד אותי את

אמנות השרשור... פשוט הגבתי (בעיקר) למה שאת אמרת... בקשר ההתחשבות במיעוט והכל... זוכרת?!
וזה שאולי בדברי פניתי גם לזאת שפתחה ת'שרשור אז סורי... אבל זה טבעי
(גם את בהודעתך הגבת לדברים שאני אמרתי למרות שלא שרשרת אלי!!) טוב חפיף
"איפה הבעיה להביא אוכל כשר רק לדתיים ולתת לשאר לאכול מה שבא להם?!" שאלה מצוינת!! אני גם לא מבינה...! אבל שוב-כנראה שכן יש עם זה איזו בעיה, אחרת המשלחת לא היתה עושה את זה...
אוקיי, נלך עם הדוג' של הצמחונים שהבאת... נגיד היתה יוצאת איתנו קבוצה של צמחונים, והאפשרות היחידה היא לתת לכל המשלחת אותו אוכל, אז כן, היינו אוכלים אוכל צמחוני
תאמיני לי שהייתי סובלת... מי שמכיר אותי מהפורום (ועכשיו לא פה) יכול להעיד עד כמה אני חובבת שניצלים מושבעת
אבל אם זו ההקרבה שלי בשביל שיהיה לקבוצה צמחונית מה לאכול, אז מילא
ברור שאני מעדיפה שיביאו לי שניצל (
) ולהם דברים מירקות!!! אבל אנחנו מדברים פה רק במקרה שזה לא אפשרי, שחייבים לחלק למשלחת את אותו סוג של אוכל, מגעיל ככל שיהיה... (אני שוב מזכירה שאוכל כשר זה מה שאת אוכלת בארץ) "הרי יש דברים שאפשר לאכול, כמו ירקות ולחם" סתם כדרך אגב, אני שונאת ירקות...
וכמוני יש עוד כמה בנות... את רוצה שאני אחיה 8 ימים על לחם?! תודה

thunderstorm

New member
הדוגמא עם הלחם הייתה הקצנה...

אבל אני אתן לך עוד דוגמא - במשלחת שלי, הייתה מישהי צמחונית שהיא גם טבעונית. אז מה לעשות, הרבה פעמים לא היה לה מה לאכול - כי הגישו לצמחונים דברים שהיו בהם מוצרי חלב. נכון, מאוד לא נחמד, אבל היא אכלה מנות חמות וכל מיני דברים שהיא הביאה מהארץ בשביל זה. ואותו הדבר בקשר לדוגמא שאת נתת - אם היו חלק צמחוניים - אז אני חושבת שהם היו צריכים לדאוג לזה מראש, ולהביא איתם דברים שהם כן יאכלו, שלא נדבר על זה שיש דברים כמו סלטים שיש תמיד. בכל אופן, זה לא העניין. אני, כמוך, לא מבינה למה כל המשלחת צריכה לאכול את אותו האוכל, זה נראה לי טיפשי ומיותר. בשורה התחתונה, זה לא משנה - כי המשלחת שלה החליטה לעצמה. לדעתי זה לא נכון לעשות ככה, אבל אין מה לעשות בעניין. יומטוב

מיכלוש7

New member
פחחחחחח... ../images/Emo6.gif קראתי שוב

ת'הודעה שלי וזה אכן נראה מוזר כשפניתי שם אל פותחת השרשור (ששחכתי את שמה...) פשוט התחלתי להגיב להודעה שלך, ונסחפתי לעוד דברים...
עימך הסליחה

שלום !!!

ב"ה אפרסקית ! סליחה! אבל לפי דעתי במקום שאת נוסעת לשם כדאי לייצג ולהראות לפולנים ולעולם כולו שחשוב לך העבר שלך ושל העם שלך העם היהודי ושהיהודיים חיים וקיימים !!! אפשר לנסות שבוע אחד להיות גם יהודים לייצג בכבוד להגיד לך משהו לא נראה לי ששבוע אחד ישבור אותך אם תאכלי משהו כשר ואני אגיד לך משהו שאולי את יודעת או לא בערב שבת המשלחות גם הלא דתיות אז בטח ובטח במעורבות בערב שבת הולכים לבית כנסת אז מה עוד שניה תגידי גם על זה כפיה דתית זה לא כפיה דתית זה פשוט להיות יהודי פעם אחת , שבוע אחד לא יזיק ומנסיון האוכל שם (הכשר כמובן) לא כזה נורא כמו שאת טוענת !!!

מיכלוש7

New member
כן... ערב שבת בביכנ"ס

זו בהחלט חוויה מדהימה
מאות יהודים, חילונים, דתיים, ספרדים, אשכנזים, עשירים, עניים... כולם ביחד, מתפללים שרים ורוקדים.. בפולין!! מראים לפולנים-שעם ישראל חי

איך זה יכול להיות...

... שאתם יוצאים מטעם משלחת דתית, אבל רק שליש מהמשלחת באמת דתי?? ואם את לא דתיה, ולא רוצה לשמור כשרות וכן רוצה ליסוע בשבת, למשל (כי בטח גם את זה אתם לא עושים, דבר שבמשלחות חילוניות כן עושים, אבל כמו באוכל - מי שמבקש לא ליסוע - לא נוסע - כמו שמי שמבקש אוכל כשר - מקבל), אז למה את יוצאת מטעם משלחת דתית?? אם את יוצאת מטעם משלחת דתית זה מאוד מתקבל על הדעת שישמרו שם כשרות ולא יסעו בשבת. מי שנרשם למשלחת צריך להתאים את עצמו לתנאים שלה, ולא להפך. הרי ידעת מראש שאת נרשמת למשלחת דתית, לא? וכשנרשמת, בטח לא ידעת שעוד כל כך הרבה חילוניים ירשמו, ובכל זאת נרשמת וקיבלת על עצמך להתאים את עצמך לתנאי המשלחת, לא? וכך גם כל אחד מהחילוניים האחרים שנרשמו אליה, כי זו משלחת דתית במקור. אז מה הקטע שלכם לנסות ולשנות עכשיו את הכללים שלה?!... וחוץ מזה, אפשר לחשוב שהאוכל הרגיל הרבה יותר טוב מהכשר...

תגובות כלליות..

אנחנו יוצאים עם משלחת דתית משום שכך מוציאים אותנו בביה"ס, אין שום ברירה אחרת, ואין לי יותר שום דאגות\טענות על האוכל - שיהיה מה שיהיה... אני פרט קטן מדי בשביל להחליט החלטות כאלו.... יום נעים לכולם

למעלה