משלחת 260...

משלחת 260...

משום שאנחנו נוסעים עם משלחת דתית - אז כל המשלחת אוכלת רק אוכל כשר (ומגעיל) שהביאו מהארץ וחיממו שם, כולם אוכלים אוכל נורמלי (יחסית) ואנחנו אפילו את זה לא מקבלים...
כולם אוכלים מכלים חד פעמיים מטעמי כשרות (מולקולות בשר לא כשר יכולות לשרוד המדיח של למעלה מ60 מעלות?? הידע שלי בביולוגיה אומר לי שלא..) אנחנו הולכים כלכך לסבול מהנושא הזה... אפילו ארוחות צהריים לא נקנה באיזה מקום נורמלי בחוץ, אלא רק מה שנכין מארוחת הבוקר, ואני לא חושבת בכלל שיתנו לנו לקנות משהו בחוץ כי חלילה - זה אוכל לא כשר!! האם אתם חושבים שבגלל שליש דתי של משלחת צריך להתעלל (וכן, אין לי שום מילה אחרת לתאר את זה) עד כדי כך בכל שאר חברי המשלחת????????

מיכלוש7

New member
אפרסקית יקרה../images/Emo26.gif

1. ממש לא אהבתי את נימת הזלזול שלך בדתיים... זה שהם מאמינים במשו אחר ממך, לא אומר שצריך לרדת עליהם ועל אמונתם בכזאת צורה (אני מדברת על "אוכל כשר ומגעיל" "מולקולות בשר לא כשר יכולות לשרוד המדיח של למעלה מ60 מעלות?? הידע שלי בביולוגיה אומר לי שלא.." "חלילה - זה אוכל לא כשר!!") אם הם אוכלים רק אוכל כשר-כן, צריך להתחשב בהם. 2. אני הייתי במשלחת דתית, והאוכל לא היה עד כדי כך גרוע!!! אוכל כשר הוא לא מגעיל!! לאכול כשר זו לא התעללות!! כאילו באמת, קראתי פה ת'תגובות בשרשור על האוכל צמחוני/לא צמחוני... ונראה לי שקבוצות חילוניות סבלו לא פחות בעניין האוכל
אז נכון שלא אכלנו במקדונלדס פיצה האט וכו' מטעמי כשרות, אבל אפילו אני-שלא מסוגלת לשים בצלחת אוכל מוזר וחשוד מידי, לא מתתי ברעב אף יום
חוצמיזה, באמת שהאוכל לא צריך להטריד אותך במסע... יש כ"כ הרבה דברים אחרים לדאוג מהם

SupermanZW

Well-known member
תגובה

שהדתיים יאכלו מה שבא להם, אבל הם לא צריכים לכפות את המנהגים שלהם על אחרים.

Pukipsey007

New member
הממ..

טוב, ענו לך יפה. אין לי ממש מה להוסיף. אוכל כשר הוא די טעים, זה מה שאנחנו אוכלים פה רוב הזמן.. גם אנחנו אכלנו כשר, חוץ מגיחה אחת למקדונלדס. היה אחלה אוכל. קיצר, את תשרדי את זה, קטן עליך
זה יפה מצדכם שאתם מכבדים את המיעוט הדתי במשלחת ושומרים על כשרות, אני בטוחה שהם מעריכים את זה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אפשר לכבד את הדתיים בכך שיתנו לדתיים לאכול אוכל כשר, לא צריך להכריח את השאר לאכול כשר.

Pukipsey007

New member
זה סתם מסבך..

אוכל כשר הוא מה שגם ככה אנחנו בד"כ אוכלים פה בבית, אז מה ההבדל
המסע לפולין הוא מסע של זיכרון [לא נופש], וגילוי כזה של סובלנות כמו לאכול אוכל כשר בשביל המיעוט הדתי הוא אקט יפה.. לפחות לדעתי

SupermanZW

Well-known member
תגובה

עפ"ר המיעוט צריך להתחשב ברוב, וחוץ מזה אפשר לתת לדתיים אוכל כשר ולא צריך להכריח את השאר לאכול כשר. את אוכלת בבית כשר, אחרים לא, אז את צריכה לכפות עליהם לאכול כשר? חוצפה.

מיכלוש7

New member
בעקרון נכון...

אבל אם נוצר כזה מצב שאי אפשר לחלק רק לחלק קבוצה אוכל כשר ולחלק אוכל לא כשר?! הרי בתכלס', איזה אינטרס יש למארגני המשלחת לתת לקבוצה חילונית אוכל כשר?! כנראה שזה יותר פשוט להם לתת לכולם או אוכל כשר או אוכל לא כשר!! אז למה אי אפשר להתחשב קצת בדתיים ולאכול כשר?! ועכשיו תענה לי-ולמה לא להתחשב בחילונים ולאכול אוכל לא כשר...? אבל-זה לא אותו דבר!! הרי חילונים אוכלים כשר בארץ! הם גם יאכלו כשר בפולין אם זה מה שיביאו להם! אבל דתי לא יאכל בחיים אוכל לא כשר!! אתם רוצים לתת לנו לגסוס ברעב?!
לכן לדעתי מי שצריך להתחשב הוא זה שיכול להתחשב... לא משנה אם הוא מיעוט או רוב... אוף זה מעצבן כי אני נשמעת אגואיסטית כזאת... כאילו אני היחידה שצריך להתחשב בה...
אממממ... אבל זה כמו נגיד שאני הולכת לארועים חרדיים, אני חייבת ללבוש חולצות עם שרוול ארוך, ורק בצבעים כהים (בדר"כ שחור
) אתם חושבים זה לא מפריע לי?! זה כן!! רוב הבגדים שלי הם בורוד-לבן, אז פתאום למצוא בגדים שחורים?!
אבל אין מה לעשות... אם אני יודעת שיפריע לחרדי לראות אותי עם חולצה בצבע ורוד זוהר, אני לא אלך איתה!!! ויתור מצידי... אבל ויתור אפשרי, ויתור קטן יחסית בשביל לא לפגוע במישו אחר גם אם אני לא מסכימה לדמרי עם הדעות שלו
באמת האוכל הוא לא כזה ביג דיל!! בטח לא משו שווה לריב בשבילו...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

כמו שמחלקים אוכל צמחוני לצמחונים אפשר לחלק אוכל כשר לשומרי הכשרות וברוב המשלחות כך נוהגים, אין שום בעיה. מי אמר שהחילונים בארץ אוכלים כשר? רוב החילונים בארץ אוכלים לא כשר, לפני מספר חודשים נערך סקר כשרות על האוכלוסיה היהודית בישראל ויצא שרק מחצית מהיהודים בישראל שומרים כשרות, 20% מהיהודים בישראל הם דתיים וחרדים אשר שומרים כשרות, אז מתוך ה80% שנותרו רק 30% שומרים כשרות, כלומר רק 37.5% מהחילונים שומרים כשרות, מסקנה: רוב החילונים לא שומרים כשרות.

מיכלוש7

New member
נכון!!!

אם אפשר לחלק רק לדתיים אוכל כשר אז מעולה!!! גם אצלנו נגיד היו בנות צמחוניות, ובאמת חלקו להם מנות מיוחדות לצמחוניים...
ואולי תענה לי... למה יש חוק (למרות שאני חושבת שאולי כבר שינו אותו לאחרונה...) שאוסר על מכירת חזיר בארץ? הסקר בנוגע לשמירת כשרות בטח כלל גם עניינים של בשר-חלב, שזה ידוע שרוב החילונים לא מקפידים על זה...
אבל לך לסופרים ומכולות, כל האוכל שתמצא שם הוא כשר!! כל החברות הגדולות בארץ (אסם, טרה, תנובה, עלית וכו') מייצרות אוכל כשר!

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לא קיים חוק האוסר מכירת בשר חזיר בישראל אלא חוק האוסר על גידול חזירים בישובים יהודיים בישראל. הסקר היה מהסוג הפשוט ביותר האפשרי וכלל את השאלה הבאה: "האם אתה שומר כשרות?", ללא שום תוספות. לא חסרים סופרים ומכולות המוכרים מזון לא כשר וגם חברות שמייצרות אוכל לא כשר, אני מניח שאת גרה בישוב דתי ולכן אין בישובך בתי עסק כאלה, אך במרבית הערים בארץ יש.

מיכלוש7

New member
פחחחחחחחחחחחח... ../images/Emo6.gif

וואי הרבצתי צחוק... אני גרה בראשל"צ!!
לא ממש ישוב דתי לפני ההגדרות של רוב האנשים...
טוב, אז למה יש חוק שאוסר על גידול חזירים?! מה רע בחיות האלו?! בגלל שהם מסריחים??? לא נראה לי... ובקשר לסקר-למדתי לא להאמין לסקרים... תראה, עשיתי חיפוש בגוגל (יותר נכון, מישו עשה בשבילי חיפוש בגוגל) ומצאנו סקר בYNET, הנה ציטוט להלן: 71% מבתי האב היהודיים שומרים על מטבח כשר, אבל רק כ-59% מקפידים על כשרות כשהם אוכלים במסעדות. נתונים אלה עולים מסקר שערך "מכון ברנדמן למחקר ויעוץ בשיווק". בסקר שנערך בטלפון השתתפו 503 גברים ונשים בני 18 ומעלה, המהווים מדגם מייצג לפי גיל, מין ואיזור מגורים של האוכלוסיה הבוגרת דוברת העברית בישראל. 43% מבתי האב שומרים על כשרות מלאה במטבחיהם הפרטיים, 28% שומרים על כשרות חלקית ו-29% אינם שומרים כלל על כשרות...." הממממממ... מעניין... פה רשום ש70% שומרים על כשרות ו43% על מטבח כשר לגמרי (כלומר 2 כיורים, כלים נפרדים והכל...) למעשה, רק 29% לא שומרים כלל כל כשרות!! התוצאות קצת שונות מהסקר שאתה הבאת... לא?!

SupermanZW

Well-known member
תגובה

את גרה בראשל"צ ולא מכירה את קלים סלאבה, את טיב טעם, את המעדניות ברחובות הראשיים, וכו'? אני מתפלא עלייך. יש חוק האוסר על גידול חזירים בישובים יהודיים בגלל שיושבים אנשים טפשים בכנסת. הבאת סקר חסר, הוא לא כלל את אוכלוסיית דוברי הרוסית, 1450000 איש אשר רק בודדים מהם שומרי כשרות.

מיכלוש7

New member
לא אני לא מכירה מקומות כאלה...

וגם אין לי בשביל מה להכיר...
ואולי המקומות האלו לא כשרים... אבל המצרכים שמהם הם מכינים את האוכל כן כשרים-כי רוב החברות הגדולות בארץ כשרות!!! והחוק הוא לא בגלל שיש אנשים טיפשים בכנסת, הוא בזכות שיש כאלו שחשוב להם לשמור על קשר מינימלי ליהדות ולמסורת... (אני צריכה להזכיר שבמשך דורות על גבי דורות יהודים אכלו כשר?! בכל הסיפורים מפעם זה ידוע אצל הגויים ששלא מוכרים חזיר ליהודי
) וחלק גדול מאוכלוסיית דוברי הרוסית לא יהודי בכלל-ולא מחויב בכשרות. (כמובן שאני לא מכלילה פה חס וחלילה את כל הרוסים!!!) ואתה יודע מה, נגיד אפילו שבאמת חסרים לי 145000 אנשים לסקר, בכמה הם משנים את האחוזים? 2 אחוז? 3 אחוז?

SupermanZW

Well-known member
נו, באמת

ראשל"צ מפוצצת בבתי עסק שמשווקים מזון לא כשר, איך יתכן שלא ראית, את בטוחה שאת גרה בראשל"צ? מתוך 1450000 דוברי הרוסית בישראל 1200000 הם יהודים לפי נתוני משרד הקליטה, הם מהווים 23% מאוכלוסיית היהודים בישראל, הרבה יותר מה2-3% שציינת.

מיכלוש7

New member
כן אני בטוחה שאני גרה שם...

רוצה לבוא לבדוק?!
כאילו, יש הרבה מסעדות שמוגדרות לא כשרות!! אבל לרובם אין תעודת כשרות כי הם פותחים בשבת אז הרבנות לא נותנת להם... אבל-הרי רוב המסעדות הם או חלביות-פיצריות, קפולסקי, אפרופו וכו'... או בשריות-בורגר ראנץ', מקדונלדס, כל הבשרים על האש, פלאפל וכו'... והמצרכים שמהם הם מכינים את האוכל הם כשרים! הבעיה שלהם זה הפתיחה בשבת!!! אני מוכנה לערוך איתך סקר... ללכת לעיר ולשאול את המסעדות חסרות תעודת הכשרות למה הם לא כשרות... אני בטוחה שרובם יעידו שהאוכל אצלם כשר... (ואני מדברת מניסיון! אלף פעם מוכרים ניסו לשכנע אותי לאכול אצלם כי "האוכל כשר אבל אנחנו פותחים בשבת") ו-אתה בטוח שהנתונים שלך נכונים???
אתה אומר לי שכל אדם רביעי בישראל דובר רוסית?? (לא מדברת על אלו שעלו מזמן ויודעים עברית... אלא על דוברי רוסית ממש!) סורי, זה נשמע לי קצת חשוד
אגב-כשהבאתי את תוצאות הסקר לא ניסיתי להוכיח שהם אכן מדויקות ונכונות... לכן פתחתי את דברי ב"אני לא מאמינה לסקרים" כלומר-סקר בדר"כ מבטא את האינטרס של מי שעושה אותו... 2 אנשים שונים יכולים לעשות את אותו סקר ולקבל תוצאות שונות לגמרי... זה תלוי בנוסח בשאלה, תלוי את מי שואלים וכו'... אני ראיתי סקר לפני שבועיים שטוען ש50% מהישראלים עשו סוכה בסוכות... זה לא הגיוני!! כאילו, כמה חילונים כבר יש שעושים סוכה?!
אצלנו בשכונה היו סוכות בודדות...
אבל רוב האנשים החילוניים שאני מכירה... (וכן, תתפלא, אני מכירה יחסית הרבה!! אני מדריכה ביישוב חילוני ברובו, גרה בעיר חילונית, לומדת משפטים עם בני נוער חילונים, יש לי אפילו צד שלם חילוני במשפחה) כן משתדלים לשמור על כשרות אצלם בבית... כחלק מהמסורת היהודית...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני מדבר על בתי עסק שמוכרים בשר חזיר, פירות ים, סרטנים, ודברים שאין מצב שיקבלו הכשר, וראשל"צ מפוצצת בכאלה, יש סופרמרקטים בראשל"צ שמלאים במוצרים לא כשרים שלא יכולים להיות כשרים ומעדניות לא כשרות כמעט בכל רחוב ראשי. רוב העולים מבינים עברית, אך המבוגרים שבהם בד"כ מתקשים להתבטא בעברית שוטפת ולכן עונים רק לסקרים שנערכים גם ברוסית ולא בעברית בלבד.

למעלה