אני מוכנה לתת לך תאור קצר של החברה הקוריאנית
כפי שהיא משתקפת בדרמות. (ראיתי 4) א.הנשים הקוריאניות על פי הדרמות: תנאי הכרחי ומספיק כדי להיות אשה קוריאנית טובה הוא לגרום לגבר להיות שמח. גבר קוריאני לעולם (לעולם!!!!) יתאהב באשה שגורמת לו אושר. כלל ידוע הוא שהאשה המשכילה(סטודנטית לרפואה למשל), האומנית, מעצבת הבגדים המוכשרת וכו , תמיד תפסיד לאשה הפשוטה בתנאי שלזו יש את היכולת לגרום לגבר להיות שמח. ב. הגברים הקוריאנים על פי הדרמות: גברים קוריאנים סובלים מהפרעת אישיות דו קוטבית (לא מאניה דיפרסיה). כאשר יש להם חשבון לא סגור עם אהבה מהעבר - הם קשוחים משהו, ממש החברה מסיירת צנחנים. כאשר הם סוגרים את סיפור העבר והם שוב מאוהבים- הם כולם חוזרים להיות ילדים קטנים ומפגרים בגן שרה, אפילו בגנון של שמעון. ג.החברה הקוריאנית היא מאוד מעמדית- אם אתה בא ממשפחה עשירה , אתה משכיל, הוריך מנהלים עסק עצמאי גדול ומצליח ואתה בן בכור או בן שני? אז יש לך סכוי להתחתן עם בתו השניה של קבלן עשיר. במעמד קצת יותר נמוך - יחתנו אותך עם בתו השלישית של חנווני ובמעמד נמוך יחתנו אותך עם ביתו של בעל בסטה אבל!!!!! לנשים יש יותר מזל, אם הן באות ממעמד נמוך אבל הן שייכות לאלה שגורמות לגברים להיות מאושרים?! אז יש סכוי שהן יתחתנו עם בן של בעלת מלון עשיר, או משהו בסגנון. ד.ילדים במשפחה קוריאנית שפוטים לנצח על ידי הוריהם ולא משנה באיזה גיל. הכבוד כלפי ההורים הוא כל כך גדול כך שלהורים יש זכות לחנך (אפילו במכות) את ילדיהם גם כשהם כבר בוגרים. גברים קוריאנים שנמצאים בתקופת גן שרה זוכים להכי הרבה מכות. למעשה ניתן להגיד שהם ילדים מוכים (יצחק קדמן היה חוגג). ה. מאוד חשוב לתת כבוד. יש דיבור פורמלי ודיבור לא פורמלי ורק אם אתה קוריאני על אמת אתה מבין. אני עוד לא בקיאה בעניין אולם קצת על רגל אחת:.בני אותו גיל שלומדים ביחד,חברים ובני משפחה יכולים לוותר על הדיבור הפורמלי.כל היתר אני חושבת שצריכים. .בנוסף, אנשים זוכים ליחס של כבוד על פי גיל ומעמד חברתי שלאו דוקא נקבע על פי המצב הכספי. למורה למשל יש לתת כבוד.מתן הכבוד נעשה על ידי צורת הפניה.למשל: לאשה יותר מבוגרת (וצריך להזהר בהגדרה של העניין....) יש לקרוא עג'ומה , למורה נדמה לי שצריך להוסיף את המילה נים וכו.... אה כן, לנערות בקבוצה- אם חס וחלילה נופל לנערה משהו,אז כדאי שהיא שתמנע מלקרוא "אופה". בכלל בנות ישראליות בקוריאה צריכות להמנע מלהגיד "אופה".....אני חושבת שזאת פנייה לא פורמלית מבת לבן שהוא בן גילה. זהו בנות.בנים אתם מוזמנים להוסיף.