משלחת לקוריאה

משלחת לקוריאה

שלום לחברי הפורום. בעוד כחודש אני יוצא עם משלחת של תלמידי תיכון לתחרות בקוריאה. רציתי לשאול מספר שאלות שיכולות לצמצם אי נעימויות עקב פערי תרבות. האם תוכלו לעזור לי במספר טיפים ועצות בנושא כללי התנהגות ונימוס, לדוגמא: שפת גוף, מגע (לחיצת יד וכד), למי פונים קודם, קודים מקובלים ולא מקובלים בלבוש וכד. תודה רבה לכל מי שיענה יוסי

snowmusic

New member
אתם אולי צריכים מלווים?

?????????????

kiCkiC

New member
אני גם מוכנה להצטרף!

חחח סורי, לא יכולה לעזור הרבה.. אולי ווגי יוכל לעזור בהסברים האלו..

Woogy

New member
אפשר לשאול איזו תחרות?

אקולוגיה? איכות הסביבה? לא יזיק קישור. אני אנסה לשאול חברים קוראניים ביום שני. אבל באופן כללי אין לכם מה לדאוג. הקוראנים אנשים חמים, והם לא מצפים לקודי ההתנהגות שלהם מזרים. הקוראנים מאד מסתכלים על לבוש, אבל אצל צעירים זה לא משנה הרבה. אתם לא צריכים חליפות או משהו קרוב, אבל נראה לי שעדיף להמנע מלבוש "כפרי". לבנות רצוי להזהר קצת בלבושן, כי הקוראנים מתנהגים קצת יותר בצניעות בפומבי, לעומת מה שאפשרא למצוא בישראל, אבל זה לא משהו קיצוני. ראו סרטים/סדרות קוראניות, זה לא שונה בהרבה מבשאר העולם. התנהגות ונימוס: כבוד למבוגרים.

בבקשה

הקישור אשמח למידע נוסף אחרי יום שני לצערי לוח הזמנים מאוד צפוף ואנחנו מגיעים רק בסוף היום השני בכל זאת, מישהו יודע משהו על העיר daegu?

irlyan

New member
Daegu

I will go to Daegu in a week - my Korean teacher who spend 20 years in Israel lives there with his family. I'm sure he'll be glad to meet you there!!

irlyan

New member
just smile a lot!!!

staam:) there are too many things in behaviour if you live in Jerusalem,we can meet in Korean cultural center for minimum one hour talk about this theme if not, I can call you in the beginning of October - send me a message meanwhile start to study basic Korean - alephbet, hello,thank you, ets good luck!

snowmusic

New member
אני מוכנה לתת לך תאור קצר של החברה הקוריאנית

כפי שהיא משתקפת בדרמות. (ראיתי 4) א.הנשים הקוריאניות על פי הדרמות: תנאי הכרחי ומספיק כדי להיות אשה קוריאנית טובה הוא לגרום לגבר להיות שמח. גבר קוריאני לעולם (לעולם!!!!) יתאהב באשה שגורמת לו אושר. כלל ידוע הוא שהאשה המשכילה(סטודנטית לרפואה למשל), האומנית, מעצבת הבגדים המוכשרת וכו , תמיד תפסיד לאשה הפשוטה בתנאי שלזו יש את היכולת לגרום לגבר להיות שמח. ב. הגברים הקוריאנים על פי הדרמות: גברים קוריאנים סובלים מהפרעת אישיות דו קוטבית (לא מאניה דיפרסיה). כאשר יש להם חשבון לא סגור עם אהבה מהעבר - הם קשוחים משהו, ממש החברה מסיירת צנחנים. כאשר הם סוגרים את סיפור העבר והם שוב מאוהבים- הם כולם חוזרים להיות ילדים קטנים ומפגרים בגן שרה, אפילו בגנון של שמעון. ג.החברה הקוריאנית היא מאוד מעמדית- אם אתה בא ממשפחה עשירה , אתה משכיל, הוריך מנהלים עסק עצמאי גדול ומצליח ואתה בן בכור או בן שני? אז יש לך סכוי להתחתן עם בתו השניה של קבלן עשיר. במעמד קצת יותר נמוך - יחתנו אותך עם בתו השלישית של חנווני ובמעמד נמוך יחתנו אותך עם ביתו של בעל בסטה אבל!!!!! לנשים יש יותר מזל, אם הן באות ממעמד נמוך אבל הן שייכות לאלה שגורמות לגברים להיות מאושרים?! אז יש סכוי שהן יתחתנו עם בן של בעלת מלון עשיר, או משהו בסגנון. ד.ילדים במשפחה קוריאנית שפוטים לנצח על ידי הוריהם ולא משנה באיזה גיל. הכבוד כלפי ההורים הוא כל כך גדול כך שלהורים יש זכות לחנך (אפילו במכות) את ילדיהם גם כשהם כבר בוגרים. גברים קוריאנים שנמצאים בתקופת גן שרה זוכים להכי הרבה מכות. למעשה ניתן להגיד שהם ילדים מוכים (יצחק קדמן היה חוגג). ה. מאוד חשוב לתת כבוד. יש דיבור פורמלי ודיבור לא פורמלי ורק אם אתה קוריאני על אמת אתה מבין. אני עוד לא בקיאה בעניין אולם קצת על רגל אחת:.בני אותו גיל שלומדים ביחד,חברים ובני משפחה יכולים לוותר על הדיבור הפורמלי.כל היתר אני חושבת שצריכים. .בנוסף, אנשים זוכים ליחס של כבוד על פי גיל ומעמד חברתי שלאו דוקא נקבע על פי המצב הכספי. למורה למשל יש לתת כבוד.מתן הכבוד נעשה על ידי צורת הפניה.למשל: לאשה יותר מבוגרת (וצריך להזהר בהגדרה של העניין....) יש לקרוא עג'ומה , למורה נדמה לי שצריך להוסיף את המילה נים וכו.... אה כן, לנערות בקבוצה- אם חס וחלילה נופל לנערה משהו,אז כדאי שהיא שתמנע מלקרוא "אופה". בכלל בנות ישראליות בקוריאה צריכות להמנע מלהגיד "אופה".....אני חושבת שזאת פנייה לא פורמלית מבת לבן שהוא בן גילה. זהו בנות.בנים אתם מוזמנים להוסיף.

kiCkiC

New member
תוספת קטנה...

כמובן על פי הדרמות... ו. ארוחות נצרכות בד"כ בישיבה מזרחית על הרצפה.. או בכיסאות פלסטיק שמונחים על המדרכה ולפעמים אפילו על כביש סואן... בד"כ מלווה בבקבוק סוג'ו ירוק... אחרי הארוחה מי שהשתכר בד"כ נסחב על הגב של מי שהשתכר פחות (משהו סגנון נהג תורן, רק בלי הנהג..) אם השתכרת אבל לא מספיק בשביל להיסחב על גבו של מישהו, התחנה הבאה היא קריוקי ומשחקי מחשב! ז. הנשק היחיד איתו מסתובבים ברחובות קוריאה הוא מברשת שיניים. ורצוי לצחצח אחרי כל ביס כך שתוכל לסנוור את כל מי שיתקוף אותך. ח. אם אתה רוצה להעלם לכמה שעות, לא מספיק לכבות את הפלאפון - רצוי ומומלץ לנתק את הבטריה מהפלאפון לגמרי (כמו בצבא.. הנשק פרוק, בדוק ונצור המפקד!) ט. פוקר, מלחמה, טאקי.. שכח מזה! קלפים אדומים קטנים ומשחק GO STOP הם הלהיט בקוריאה! י. רצוי ללמוד לפחות יצירה אחת על הפסנתר בכדי להחשב קוריאני טיפוסי. יא. בקוריאה נוהגים רק בהיונדאי! והפלאפונים של התושבים הם תוצרת LG או סאמסונג בלבד! אם תנסה להשתמש במשהו אחר אתה עלול לראות את המוצר מטושטש...

Woogy

New member
../images/Emo6.gif

אגב, את 'ב' אני לא מבין, ג, ו-ד מדברים על כבוד שהוא באמת נושא מאד חשוב. אופה זה במקור איך שבת קוראת לאח בוגר, בפועל יש זה שימושים מחוץ לתא המשפחתי. 'ז' נכון גם במציאות הקוראנית ולא רק בדרמות ! ואהבתי הכי את 'יא'

E s t h e r 4

New member
חחחחחחח!!!!!!!

מעולה!!!! בחיים שלי לא צחקתי כמו עכשיו. אז זה מה שעושות דרמות קוריאניות לישראלי הממוצע?!? תובנות של מביני ענייין......

snowmusic

New member
אה כן, אתה גם לא חייב להביא מתנות למארחים....

במקום זה אתה יכול לשיר להם שיר ילדים מלווה בתנועות. למשל: עוגה עוגה עוגה במעגל נחוגה. לא לשכוח שבקטע של "לשבת לקום" אתה ממש חייב לשבת ולקום! הנה דוגמא מהדרמה full house: http://www.youtube.com/watch?v=-jopZiQm7fg

mishi 1

New member
חחחחחחחחחחחחחח

איי אנשים, כולכם תתקבלו בברכה בקוריאה!!! יב. אג'ה אג'ה פייטינג!~!

kiCkiC

New member
לישראלי הממוצע...

דרמות קוריאניות לא עושות כלום... זה המוזרים שביננו שצופים בהן

E s t h e r 4

New member
התכוונת...

לטובים שבינינו! ובהזדמנות זו - שנה טובה חבריי ה"מוזרים", שנה מתובלת בדרמות קוריאניות מעולות, מטויילת בדרום קוריאה היפייפיה ומחוייכת מתובנות של מביני עניין!!!

yaelsn

New member
חחחחחחחחחחחחחח../images/Emo6.gif

גדוללללל
הרגתם אותי כולכם
לדעתי כדאי להכניס לטאגליין/קישורים או להפוך למאמר

למעלה