משלחת לפולין. =)

toty17

New member
משלחת לפולין. =)

כן כן..הדבר האמיתי והמצמרר הזה. מחנות ההשמדה. נושא מדכא,אבל רציתי להגיד שאני ממש גאה ומתרגשת לגבי הנסיעה. לא ניראה לי שלראות בטלוויזיה סרטים,ולשמוע סיפורים ביום הזיכרון לשואה ולגבורה זה מספיק. אני חושבת שכל אחד צריך לעבור את המסע הזה,ולא רק כאלה שיש להם את הכסף. נכון ,זה רק עוד חודש,אבל כבר מתחילות לי החרדות. זאת לא הפעם הראשונה שלי במטוס,אבל אני משקשקת מפחד שמשהו לא יסתדר. אני מקווה שניסע בשלום ונחזור בשלום. (רק רציתי לשתף,ואם בא לכם תגידו לי מה דעתכם) =) המשך יום מקסים.

לילי27

New member
אני מסכימה איתך.

אני חושבת שזה באמת חשוב שאנשים ילכו יבקרו ויראו . זה נושא קשה, אבל חשוב שאנשים יהיו מודעים אליו. ואל תדאגי בקשר למטוס, אתם תסעו ותחשרו בשלום :) שבת שלום .

שלום תותי!

קודם כל משלחת לפולין אני חושבת שכל יהודי חייב עבור את החוויה המצמררת הזאת. אני הייתי בגרמניה במחנה ההשמדה הראשון שכחתי את שמו כרגע אבל לא משנה. אז המחשבה שלי הייתה למרות כל מה שהיהודים עברו אני עכשיו כאן דורכת על האדמה שהם הלכו בה ונפגעו. זו הרגשת גאווה אבל גם עצב וחרדה. אבל זה שווה את זה וזה חובה!!! ושיהיה לך טיול מקסים הנאה וגאוה.

adi23e

New member
מתי אתם נוסעים?

בסוכות? כשאני הייתי ביא' נסענו בחנוכה, והדלקנו שם נרות, ועשינו קבלת שבת. חוויה מדהימה (אם אפשר להגיד על זה מדהים
). יש משהו בלחגוג חג יהודי במדינה זרה, פתאום הדלקת נרות שבת וחנוכה קיבלו משמעות אחרת. מלבד הנסיעה לארצות אחרות, תרבות שונה, הסטוריה של העם היהודי, הנסיעה הזו גם מעוד מגבשת מבחינת השכבה שנוסעת. כשאני נסעתי, לא הכרתי את רוב השכבה ואח"כ כשחוזרים יש איזשהו משהו שמגבש ומייחד את אותה קבוצה שנסעה שקשה לאחרים להבין. תהיו רק בפולין? אני עשיתי אלבום מיוחד רק לנסיעה, צילמתי המון! למען יישמר לדורות הבאים.. אם את רוצה טיפים תגידי..

toty17

New member
אני אשמח לכמה טיפים...../images/Emo132.gif

אנחנו נוסעים אחרי סוכות..ככה שזה יוצא לא בימים של חג. גם אני לא מכירה כל כך את החברים של המשלחת חוץ מהחברה שלי. משום מה נראה לי שנתחבר מהר מאוד. אנחנו ניהיה בכל פולין..אני ממש לא יודעת עדיין את המסלול המדוייק. אכן,מצלמה היא חובה!! =)

adi23e

New member
היי - אז ככה:

אז חוץ ממצלמה, גם פילמים, למרות שאפשר לקנות שם, אבל עדיף שיהיה לך רזרבה למקרה שתהיה במקומות שלא תוכלו לקנות. אנחנו גם היינו יומיים בנוסף בבודפשט וסלובקיה, אז תקחי גם כסף למזכרות. אין הרבה זמן לזה, אבל תמיד טוב שיהיה. מבחינת בגדים בטח יגידו לכם. בטח יהיה תיק רפואי במשלחת אבל תמיד עדיף שיהיו עלייך תרופות שאת מעדיפה: קל גרון/אקמול וכו'. קחי איתך מחברת קטנה שתלווה אותך במסע. במחברת הזו בזמן שבילינו באוטובוס, או בלילה בבית המלון רשמתי את החוויות, רגשות, מיני שירים וכו'. מחברת אישית שהיא רק שלך. במחברת הזו גם רשמתי שירים שהמצאנו בטיול, מתוך החוויות שלנו עם המלון/אוכל/בכלל. ברגע שיהיה לך את המסלול שווה להיכנס לאינטרנט ולחפש על אותם מקומות, להסתכל במפה, שתדעי בערך לאן אתם הולכים. אם יש לך שאלות, בשמחה.

זה חלק מהזהות היהודית../images/Emo104.gif

נושא קשה, אבל אסור לנו לשכוח את השואה. כי אנחנו הדור האחרון שיזכה לדעת ממקור ראשון על הנושא.
אני גם מתחילה להכין את עצמי, להבין יותר על הנושא. המליצו לי על ספר בשם "לילה" של אלי ויזל
. לא הספקתי לקרוא אותו עדיין, אבל אולי ההכנה הנפשית תעזור לך להתמודד. אני מאחלת לך מסע של למידה וגאווה. בהצלחה..

toty17

New member
תודה רבה =)

גם אני שמעתי על הספר הזה. המורה שלי המליצה עליו...כנראה שהוא ספר טוב.

אירוע מיוחד במינו, ללא צל של ספק

אישית לא חוויתי את האירוע, אך הצלחתי לספוג במעט את הרגשות מסיפורים של חברים וקרובי משפחה שעברו את המסע לפולין. לגבי הפחד.. לא יודע עד כמה את מאמינה אבל שווה לקרוא תפילת הדרך, יכול רק לעזור
תנצרי כל רגע בחוויה המופלאה הזו.

למעלה