משלחת לפולין!

תמיר1991

New member
אל תשכח שלהרבה מאוד תלמידים יש רקע בהיסטוריה,

ולפחות רוב מי שאני מכיר לא יבוא להיסטוריה ב' כאילו הוא לא שמע על שום דבר...

dark wound

New member
ברור,אבל אף אחד מאיתנו לא יודע את החומר ב100%

יהיה נחמד להגיע לפוליו עם ידע נרחב על הנושא.....

תמיר1991

New member
האמת שאני דווקא כן יודע ברגע זה את כל מה

שצריך לבגרות בהיסטוריה בנושא השואה, אבל אם תציץ בכרטיס האישי שלי תבין שזו לא חוכמה. העניין הוא שגם בכללי, רוב הילדים שאני מכיר הם בעלי ידע מספק מאוד בנושא, והיסטוריה ב' לא יתרום להם יותר מדי. מה שתורם ליד זה המסע החוויתי, וההנחיה לקראתו. לא הלימודים הפרונטליים, בטח לא בבצפר, שזה "ידע נרחב" בערך כמו הידע הנרחב שלי בפיזיקה. אבל שוב, כל אחד ודעתו. אני שמח שאצלי זה בי"א, במיוחד כי אני כבר לא יכול לחכות

תמיר1991

New member
היסטוריון, כן.../images/Emo3.gif

נראה לי, לפחות. אתה יודע, דברים דינמיים. אבל נכון לכרגע זה החלום

noyy

New member
../images/Emo28.gifאני יכולה לצאת דרך הנוע"ל השנה

אבל אני בכל זאת אבחר לצאת עם המשלחת של ביה"ס בסוף י"ב, נראה לי שגיל 18 וחצי יותר בשל למסע כזה.

Snow fairy

New member
אצלנו נוסעים בסביבות פסח...

וכללללל מי שרוצה נוסע, וזה על הפנים! שנה שעברה ילדה אחת השתכרה והמורים תפסו אותה והטיסו אותה חזרה לארץ.

shiratel

New member
עדיין לא התחילו אפילו לדבר איתנו על זה../images/Emo10.gif

יש תאריכים לטיול שנתי ולגדנ"ע, אבל לפולין אין. העיקר המנהל שלנו אמר שנתחיל הכנה מתחילת השנה!!! האמת היא שסביר להניח שהנסיעה שלנו לפולין כנראה תהיה לקראת יום השואה, ככה שכשנחזור אנחנו נעשה את הטקס ועניינים כי ככה עשו אצלנו בבצפר בשנים האחרונות. יהיה חזק!

תמיר1991

New member
יעני, תאריכים סופיים. יודעים שהגדנ"ע בנובמבר

ופולין במרץ, אבל לא יותר מזה.

shiratel

New member
הבצפר שלנו יודע להיות יעיל בקטעים מסוימים

לא בהכרח כשצריך
אבל חפיף... לא נורא, העיקר שאתה יודע שיהיה פולין
(לגבי גדנ"ע - אל תהיה כ"כ בטוח. השביתה מבטלת את כל הטיולים כולל גדנ"עות, למעט פולין).

השמיניסטים שלנו עכשיו בפולין../images/Emo110.gif

אצלנו נוסעים בתחילת יב'.. וכל ההכנות מאמצע יא' כזה..

sky darkens

New member
מתגעגע אליהם. ../images/Emo7.gif

אבל לא עם בית-ספר. היה הדבר הכי מדהים שהיה לי בחיים. 32 ילדים יהודים בגילאים שש-עשרה עד שבע-עשרה, 16 אמריקאים ו 16 ישראלים. בנים ובנות. היינו 8 ימים בארה"ב, 8 ימים בפולין ועוד 10 ימים בישראל. והאנשים היו פשוט אחד אחד מדהימים. אני לא חושב שאני אצא עם בית-ספר, כי יצאו איתנו י'אניקים והם אמרו שהטיול שעשינו הוא בדיוק אותו הטיול שהם עשו עם בית-ספר. בכל אופן, מה שבטוח זה שפולין עם משלחת של 32 ילדים היא הרבה יותר טובה מ"טיול" של בית-ספר לפולין עם ילדים שיותר מחצי אתה לא סובל. הא, ובנוגע למחירים. אני פשוט בהלם. 1200 דולר? זה המחיר ששילמתי לטיול של חודש. לארה"ב, לפולין ולישראל. ועשינו הכל - היינו בכל הארץ, עשינו ספורט ימי. הכל. ובתוך ארה"ב טסנו לווישינגון DC (אז מה אם היה משעמם.), וטסנו לניו-יורק ניו-יורק, כאילו. העיר! הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים.

shiratel

New member
נשמע ממש ממש מגניב!

איפה עברת כזה דבר? נשמע ממש לא מהעולם הזה
! איפה אני יכולה למצוא כזה דבר...? או שזה היה משהו חד פעמי?

sky darkens

New member
זה לא היה חד פעמי.

זה נקרא שותפויות, וזה של הסוכנות היהודית. יש שותפיות של כל מיני ערים בעולם עם כל מיני ערים בארץ. העיר שלי (מודיעין) בשותפות עם העיר רוצ'סטר, שזה בתוך NEW-YORK. אצלנו זה רק עכשיו התחיל והמסע שלי היה סה"כ המסע השני. אצלנו זה פעם בשנתיים, את צריכה פשוט לברר.

shiratel

New member
לנו יש שותפות עם עיירה בצרפת

שרנטון לה-פון
ואין לי מושג מאיפה זה בא בכלל :-S

למעלה