העלית לי כמה דברים שאני מוכרח להוסיף
סתם רציתי לשתף רגע בשלושת הרגעים שהכי זכורים לי מהמסע. הרגע הראשון שזכור לי הוא הביקור באושוויץ, ציפיתי לו מאוד, כי גם סבתא וגם סבא שלי שרדו את מחנה העבודה. סבא שלי נפטר כשהייתי בן 5, אבל סבתא שלי (שתיבדל לחיים ארוכים) עדיין איתנו, אז לפני המסע שאלתי אותה באיזה ביתנים היא שהתה באושוויץ. והגעתי לביתנים האלה וכל כך ציפיתי לבכות שם ולהתרגש ושהכול "יתפרץ" ולא קרה כלום... הסתכלתי על הביתנים, הסתכלתי על המספרים של הביתנים בכניסה לכל ביתן. חיפשתי שמות שקשורים למשפחה שלי בקיר עם התמונות שיש שם... ולא, לא מצאתי ולא התרגשתי ולא כלום... מידי פעם במהלך ההליכה בין הביתנים ובכלל בכל החלל של אושוויץ רצו לי בראש תמונות, של איך זה נראה אז... איך הכול בלי צבע... הכל הכול רק בשחור-לבן-אפור-צהוב-חום-אדום-חאקי... אפילו תכלת של שמיים לא היה שם. כלום. הפסים על בגדי האסירים בשחור ולבן, טלאים צהובים שנשארו על הבגדים של חלקם, השמיים האפורים מאבק ואפר, הביתנים החומים והרובים, כלבי הזאב, הדם והנאצים ומדיהם. הרגע השני שזכור לי הוא הביקור בטרבלינקה, זה היה היום האחרון במסע. דווקא שם, כשאין זכר כמעט לכלום... פתאום שם הרגשתי איך הנשמה שלי מתאחדת עם האדמה... איך עוד שניה כל הגוף שלי מחלחל לתוך האדמה יחד עם דמם של מאות אלפי יהודים אחרים. פתאום כל צעד שלי נעשה כל כך כבד, אלפי האבנים עם שמות הקהילות, המדשאות שלא צמחו על אדמה נקייה... לחשוב על מה אני דורך עכשיו... לחשוב מה היה פה... כאן, בגלל שאין זכר לכלום, הכול מצטייר לי בדמיון... ובדרך הכי איומה שאפשר. הדמיון המפותח שלי צייר לי בתוך הראש פשוט תהו ובהו, אימה נוראית, טרבלינקה. וברקע מתנגנת לי השורה "כאן התחנה טרבלינקה" וחוזרת על עצמה מהרגע שהתחלנו ליסוע מהמלון לכיוון טרבלינקה ועד שנרדמתי על האוטובוס בדרך חזרה מטרבלינקה. הרגע השלישי שזכור לי הוא הביקור בקניון הגדול לפני החזרה לשדה התעופה.. כי נותרו לנו כמה שעות לבזבז... זה קניון עצום!!!!!!!!!!!!! שתוכנן ע"י ישראלים, באמת שאי אפשר למצוא את עצמך שם... זה בערך בת-חפר על שלוש קומות... והיתה שם באמצע מזרקה ענקיתתתתתתתתתתתתתתתתתת והיו שם כל כך הרבה אנשים. והדמיון שלי מצייר לכולם מדי פסים בשחור ולבן וטלאי צהוב. ועל חלקם מדי חאקי ורובים וצלבי קרס, וקול צעקה הופך לי בראש לקול ירי. ופתאום אני רואה מולי את היטלר וסביבו גוש של ילדים ארים כאלה. בלונדינים עיניים כחולות והשיער כזה מסורק יפה שביל בצד ממש עשרות היטלרים קטנים בלונדיניים ובלי שפם מתרוצצים סביבו... וכשאני מתנתק רגע מהעולם הדמיוני הדפוק שלי אני מבין שאני עומד שני מטר מסלבריטאי פולני וחושב לעצמי - "ככה זה נראה מהצד?! מיזה הדובון המכוער הזה... למה מי הוא שכל כך הרבה ילדים יעריצו אותו ויבקשו ממנו חתימות?? זה מה שאני רוצה להיות? ואז יבוא פולני לארץ ויסתובב בקניון עזריאלי ואני בדיוק אהיה שם ועשרות ילדודס יתרוצצו סביבי ויבקשו חתימה ומה הוא יחשוב עליי.. מי אני לעזאזל?" עדיף להיות בנאדם פרטי שעובד בעבודה שהוא אוהב.. ונהנה מהחיים... אתם לא חושבים?