משלוח חדש לפריק.

משלוח חדש לפריק.

מה קורה אנשים? רק רצינו לדווח לכם על המשלוח הענק הזה שהגיע אלינו היום מחו"ל. אפילו אחד העובדים שלנו הלך לאיבוד בין ארגזים על גבי ארגזים של משחקי לוח וקלפים, הוא עונה לשם זוהר אם במקרה תראו אותו. בין המשחקים ישנם כמובן משחקים חדשים שלא היו לנו בעבר וגם משחקים ישנים וטובים שחזרו למלאי. כדי להקל עליכם, אני אמנה כמה מהם. בין המשחקים החדשים יש את: Guilliotine שמחירו ₪89 Lost cities שבא אלינו ב ₪150 4! 4!! הרחבות חדשות ל Battlelore : Battlelore exp. Epic ₪150 Battlelore: Goblin Skirmishers exp. ₪120 Battlelore: Goblin Marauders exp. ₪90 Battlelore: Dwarven Battalion exp. ₪120 Apples to Apples Board game ₪150 Frenzy card game ₪50 Tannhauser Board game אין לי מושג מה זה אבל זה נראה מגניב! ₪320 Order of the stick Board game ₪120 וגולת הכותרת של המשלוח, Talisman 4th Edition!!! ₪279 וכמובן, איך אפשר בלי כמה משחקים טובים וישנים: Anima ₪120 Warrior Knights ₪260 Terra ₪150 Ingenious ₪180 Runebound ₪320 Arkham Horror ₪320 כמובן שהגיעו עוד רבים אחרים, אבל אני באמת חייב לנסות למצוא את זוהר, בינתיים אם תרצו תוכלו לבקר אצלנו באתר ואם הם עדיין לא עודכנו שם (זאת העבודה של זוהר) עדיין תוכלו להתקשר אלינו בכל מקרה. נתראה אח"כ,

ycyclop

New member
Guilliotine

משחק קלפים בו אתם עורפים ראשים במהפכה הצרפתית. אנחנו פשוט מתים אליו (אבל הראש עדין נשאר מחובר). משעשע וחביב ממליץ בחום

לועהארי

New member
שאלה לי אליכם...

אני מתעניין במשחק "פורטו ריקו", אצלכם הוא עולה 270 שח לפני משלוח, אם אני מזמין מארה"ב יעלה לי 220 שח כולל משלוח. אם אני אצרף עוד משחק להזמנה, העלות פר משחק תפחת עוד יותר. אז השאלה שלי מאוד פשוטה: למה לי לקנות מכם ?

טלד

New member
תשובה שלי

פריק היא חנות מושקעת במקום מרכזי בת"א שמחזיקה מבחר גדול למדי של מוצרים. אתה יכול לבוא לנסות, להסתכל על המבחר, למשמש מוצרים ולצאת מהחנות עם המוצר בידך. זה סוג של שירות שחנות אינטרנט לא יכולה לתת, ומצד שני אין סיכוי שפריק יצליחו להגיע לרמת המחירים של חנות כזאת. אז אם יש משחק שאתה כבר יודע עליו ויש לך סבלנות לחכות שבועיים למשלוח - קנה מהאינטרנט. אם אתה רוצה סיפוק מידי של לצאת אם המוצר ביד מהחנות - קנה מפריק. ושים לב שאם תעשה הזמנה ביותר מ50$ (כולל משלוח) יש סיכוי שיגבו ממך מע"מ של 15.5%. לכן במקרים מסויימים עדיף דווקא לפצל...

ycyclop

New member
המיסים כמעט נכון

יש סיכוי שיגבו 15.5% כמו שטל כתב, אבל יש סיכוי של 30% כולל עלות המשלוח! לכן עבור משחק אחד לא כדאי להזמין מחו"ל. עבור שניים זה גבולי. חוץ מזה כמו שטל כתב. תמיכה בחנות מקומית כאשר ההפרשים קטנים עדיף. זה מאפשר קיום קהילה מקומית שרק יכולה לשפר את המצב

לועהארי

New member
לא הבנתי את החישוב שלך...

איך יצא לך 30% ? מתוך מה ? אגב 220 שח קטן מ 270 בכ 20% ככה שגם עם מס (של 15.5%), שלא בטוח שיהיה, זה עדין כדאי. אלו חישובים שכוללים משלוח, עוד לא דיברנו על כך שאפשר, לא תמיד (אני מודה), לסנג'ר איזה דוד שמגיע מאמריקה ולחסוך עשרות דולרים במשלוח פנים-יבשתי. אני לא חושב שלפשפש בין מוצרים יעזור לי לבחור, אני לא קונה ג'ינס או נעליים. רוב המשחקים שנקנים נבחרים קודם ע"י ערב משחקים או קריאת ביקורת. ליטוף הקרטון, חנות הממוקמת במרכז ת"א ומעוצבת בסגנון מו"ד (יפה מאוד, אגב) עדין לא הופכת את הקנייה לכדאית. אולי זה האופי שלי, אבל אני לא עושה שופינג. אני מודה שקניתי בחנות הזו משחק שרציתי בדחיפות (זה היה לפני חג) אבל ברגע שמגיעים לרמה של שלושה-ארבעה משחקים בשלוף אין כבר צורך לקנות משחק בדחיפות. אני עברתי את גיל 12 והייתי רוצה לחשוב שאני מסוגל לדחות סיפוקים, בטח כשהם כרוכים בעלות גבוהה. אם אתה קונה ממקום אמין וותיק, אני חושב שענין התמיכה לא ממש רלוונטי. בכל אופן, החנות עדין עובדת אז כנראה יש לקוחות. בהצלחה בהמשך דרככם.

Pentax

New member
מעניין עם פתיחת טקטיקה תגרום להורדת מחירים...

אני מקווה שפתיחת חנות טקטיקה בעוד פחות מחודש תגרום להורדת מחירי המשחקים.

לועהארי

New member
תלוי מול מי הם מתחרים...

טקטיקה כבר הודיעו שלא יכנסו למלחמת מחירים עם פריק. אך גם אם הם יחליטו להתחרות מול פריק, אך לא מול ארה"ב אזי עדין ימשיכו לרכוש משם ושתי החנויות תפסדנה. אם יחליטו להתחרות מול חנויות בארה"ב + המשלוח, אז יש תקווה שהעוגה כולה תגדל וכולם ירוויחו.

ycyclop

New member
ראיה לא נכונה

הם לא יכולים להתחרות בחנויות האונליין (עם עלות משלוח) כי לחנויות אילו אין חנות אמיתית, אשר מחייבת שכירות ועובדים אשר מקבלים קהל. האמת שהם גם לא צריכים להתחרות. הם נותנים שירותים אחרים אשר מעלים את מחיר המוצר וזה לפי דעתי נכון. כמה אנשים באמת מכירים וקוראים על משחקים לפני שהם הולכים לחנות לראות מה יש? הם רוצים להגיע לחנות, לראות, להתרשם, לשאול את המוכרים שאלות. זו חווית הקניה שרוב הציבור עובר, ולא קניה ברשת!

לועהארי

New member
הראיה הלא נכונה היא אצלך...

עליך לציין, למען הגילוי הנאות, שיש לך קשרים עם פריק. עכשיו, לגופו של עניין, אתה אומר שהם לא יכולים להתחרות עם חנות וירטואלית, כי יש הם חנות פיזית. זה לא אמור לבוא בחישובים שלי כשאני מי-ם מזמין משחק באינטרנט. זה מה שקרה לחנויות המחשבים, אגב. אתה אומר שהם לא צריכים להתחרות כי הם נותנים שירותים אחרים אשר מעלים את מחיר המוצר. איזה שירותים ?! כשאני קניתי מהם משחק "השירות" הנוסף היחיד שקיבלתי היה שקית יפה. מהו השירות הנוסף ?! חנות מעוצבת עם דרקון ?! שעל השירות הנוסף יגבו מחיר בפני עצמו, כשאני קונה משחק אני רוצה לשלם... על המשחק. הטיעון האחרון של ממש תמוה בעיני, אתה אומר "כמה אנשים באמת מכירים וקוראים על משחקים... ?" אתה מחזיק אתר שנותן ביקורות למשחקים, חלק נכבד מהפעילות בפורום הזה הוא ביקורת ודיון על משחקים והמלצות על קנייה, כמה הודעות מתחת PENTAX מבקש התייעצות לגבי בחירה בין משחקים לרכוש. האתר BGG הוא אחד האתרים הפופולריים לגיימרים, גם ישראלים, שכולל ביקורות ותמונות של כל דבר שקשור לכל משחק שהוא, מידע הרבה יותר רב ממה שהמוכר בחנות יכול להציע. למה לי לשאול את המוכר שאלות, כאשר הוא משוחד, כאשר הוא קצר בזמן, אם אני יכול לשלוח הודעה בפורום ולברר עם אתרים בתחום ?! נו באמת !!! הטיעון האחרון שלך נכון כשמדובר במוצרי יסוד: 2 חלב, לחם, גבינה 9%. כשאני יודע מה אני הולך לקנות אני מחפש את המקום הזול ביותר וזה האינטרנט, וזה בתחום רכיבי המחשב, ספרים וגם משחקי לוח. כל ההודעה שלך היא כתב הגנה חסר טעם לחנות שאתה נמצא בקשרים איתה. הייתי מצפה לקצת אובייקטיבית ממי שמייצג את "ההתאגדות הישראלית למשחקי לוח".

טלד

New member
אני באמת לא מבין מה אתה רוצה

מישהו מכריח אותך לקנות שם? הם מספקים שירות מסויים (בין היתר שקית ועיצוב של דרקון) שאותך כנראה לא מעניין. ביג דיל - אל תקנה שם. מה ההבדל בין זה לבין כל חנות אחרת שמוכרת מוצרי חשמל, ספרים או כל דבר אחר שאתה יכול למצוא גם דרך האינטרנט. משום מה פריק כמו חנויות אחרות למוצרי חשמל וספרים מחזיקים מעמד - כנראה שלא כולם חכמים כמוך.

לועהארי

New member
מנהלים דיון...

אמנם וכחני, אבל דיון... בשביל זה נועדו פורומים. כמו שאמרתי, כבר קניתי אצלם כשרציתי משחק דחוף ואני באמת לא מבין איזה שרות נוסף הם נותנים. וכמו שאמרת אני באמת לא אקנה שם, אבל אם אוכל לשכנע אחרים לא לקנות שם, כאשר הם יבינו שאופציית ארה"ב היא אופצייה טובה יותר וריאלית, הרי יצאתי נשכר, שכן אולי יווצר לחץ על פריק וכיוצא בזה על טקטיקה להוריד מחירים לרמה השפויה. כאשר המחיר יהיה שפוי, גם אני אקנה שם, אין לי שום דבר אישי נגדם. אני פשוט מתפלא איך אנשים מתייחסים פה לחנות כאילו זה מקדש (אולי זה "השירות" הנסתר שמדברים עליו?). גם אני ציינתי שפריק מתקיימים, אז כנראה יש לקוחות. וכמובן שלא ניתן לקשור חנות משחקים לחנות חשמל, וגם מקרר ב 5000 שקל לא קונים מהמוכר אלא קודם מבררים ברשת עליו. חנויות ספרים מבצעות הרבה פעמים מבצעים נרחבים, החל מחודש הספר ועד 1+1, אז בהחלט יש צידוק לקיומם. לדעתי פריק היא מעוז לילדים עד גיל 15 שקונים בכרטיס של אבא ואינם מכירים את אופציית ארה"ב או שאבא מפחד לתת כ. אשראי ברשת.

לינק

New member
מצטרף לדיון

למען הגילוי הנאות גם לי יש קשרים בפריק - אני עובד שם. ועכשיו אחרי שהבהרנו את זה, אתה יכול לקבל תגובה "מבפנים". תקן אותי אם אני טועה, אבל הטענה העיקרית שמועלית כאן היא עניין המחיר. 2 דברים לגבי הטענה הזאת שכבר נאמרו: 1. חנויות תמיד יהיו יקרות יותר מאתרי אינטרנט. חנויות צריכות מקום שעולה כסף, מעסיקות עובדים שעולים כסף, ואין ממש מה לעשות לגבי זה. 2. מוצרים שמיובאים לארץ תמיד יהיו זולים יותר בחו"ל. בארץ יש מיסים גבוהים, צריך לשלם עלויות משלוח, וכמובן שחנות מטרתה להרוויח אז יש גבול עד כמה אפשר להוזיל את המחירים. אתה מוזמן לעשות בדיקה לעלויות של מוצרים אחרים מהארץ שקיימים בחו"ל ותראה שזה נכון לא רק למשחקי לוח (מכוניות ישר קופצות לראש) אז למה להפוך את פריק לשעיר לעזאזל של התופעה? כעת לצד השני של המטבע: כמו שעוד רשמת, יש מבצעים שונים שמוזילים את המוצרים. בפריק יש כל חודש מבצע על מוצרי אותו חודש שנמכרים בהנחה, ומלבד זאת חברות במועדון מאפשרת הנחה קבועה של 5%. יש גם את יתרון הזמינות של משחקים שאתה בא ויכול ישר לקנות מוצר שבמלאי במקום לחכות שבועות או יותר עד שהחבילה מגיעה מחו"ל (אם היא לא נאבדה בדרך, שגם זה קורה). בפריק יש גם מגוון של משחקים פתוחים (אמנם קטן יחסית למבחר המשחקים המוצעים למכירה) שניתן להתנסות בהם לפני הקניה, מה שבוודאי תסכים שעדיף על כל סוג של ביקורת. כמה דברים לסיום. הועלו שמות של משחקים מסויימים: Anima עולה 100 ולא 120 כפי שפורסם. לגבי ARKHAM ו-RUNEBOUND, גם אם הם כן היו עולים 260 כמו בעבר עדיין היו עולות תלונות שזה מחיר גבוה יחסית לחו"ל. יחד עם זאת, אני מתכוון לברר האם ניתן יהיה להוזיל אותם ולכמה.

לועהארי

New member
דברי סיום...

כמו שאמרתי בהודעה הראשונה שלי אני מאחל לכם הצלחה ואני חושב שאתם חנות ראויה, פשוט המחירים שלכם למשחקי לוח מוגזמים. אני מקווה שתמצאו דרך להוזיל את המשחקים ולפתח את השוק כך. שבת שלום.

מצטרף לדיון באיחור - מבט עסקי

ראשית דבר, ההשוואה בין חנויות רשת בחו"ל לחנויות פיזיות בארץ אינה הוגנת. לחנות רשת בארה"ב/אירופה אין הרבה מאד מהמיסים המוטלים בארץ על יבוא משחקים (שאגב, נחשבים כ"צעצועים" מבחינת המכס), לא משנה מה מדינת המקור שלהם (סין, ארה"ב או אירופה). דבר שני, הוצאות משלוח - לחנות בארה"ב אין הוצאות משלוח ברכישה מספק אמריקאי, ולחנות באירופה אין (ברוב המקרים) הוצאות משלוח ברכישה מספק אירופאי. למה? כי זו המדיניות של הספקים שם. לנו בארץ, לעומת זאת, יש הוצאות משלוח מחו"ל לישראל. למי שלא שם לב, ישנם 3 גורמים שקובעים את עלויות המשלוח, בגדול: א. מחירו של הדולר. ב. מחירו של הנפט. ג. נפח/משקל המשלוח. הדולר אמנם ירד, אבל הנפט קפץ למעלה בזינוק מטאורי. כל ירידה של הדולר בטלה בשישים לעומת הנפט. לדואר ישראל ולשרותי קורייר (יופיאס, פדאקס וכו') לוקח זמן לבצע התאמת מחירים. לחברות התעופה לעומת זאת (ועוד שניה למה המשלוחים מגיעים באויר ולא בים) זה לוקח 5 דקות. בערך כל 10 ימים מחירי ההובלה עולים. דבר דומה קורה גם במחירי כרטיסי טיסה, אם כי יותר לאט (לצורך העניין, בשבוע שעבר אלעל העלתה מחירי כרטיסים, ודואר ישראל לחו"ל, EMS, לא העלה אפילו באגורה). גורם שלישי הוא גודל המשלוח, בין אם בנפח בין אם במשקל פיזי. מאחר והשוק כאן יחסית קטן, מרבית משלוחי היבוא בתחום נעשים בדרך האוויר, כי אין כדאיות כלכליות למשלוח בים. נכון, משלוח אווירי יותר יקר פר קילו, אבל במשלוח ימי יש מינימום משקל/נפח, ויש הוצאות שאין משלוח אווירי שהן גבוהות מאד, אם אתה לא מזמין לפחות חצי-קונטיינר (שזה ה-מ-ו-ן משחקים). אז עם מה נשארנו? עם העובדה שלחנויות הרשת בחו"ל אין הוצאות גדולות כמו שיש ליבוא לארץ, עם מיסים מיותרים ביבוא, עם הובלה מאד יקרה לארץ. על כל אלו יש להוסיף כמובן את העובדה ש"חנות" רשת יכולה להיות גם בחור בן 16 שעובד מהחניה של ההורים או מהמרתף בבית, לעומת חנות פיזית שמשלמת ארנונה ואגרת שילוט ושכר דירה וחשמל ומים וטלפון ושכר לעובדים. הפערים בין חנות פיזית בארה"ב לבין חנות רשת בארה"ב הם אדירים, אז איך אתם מצפים מחנות פיזית בארץ לעמוד בכלל בתחרות הזו? רק השבוע הכריזה חברת MAYFAIR GAMES, כחלק ממהפכה שמתחילה בעולם הקמעונאות האמריקאי, כי חנות רשת שתציע מעל 20% הנחה על מוצריה תאבד את זכותה לבצע הזמנות (זאת בעקבות פסיקה מהפכנית בארה"ב, שקובעת שמותר לאכוף מחיר קטלוגי, או "מחיר מומלץ לצרכן"). MAYFAIR היא הראשונה, אבל היא לא תהיה האחרונה. אגב, בסעיף "התייקרות הנפט" למעלה, אפשר להוסיף השפעה נוספת : MAYFAIR הודיעה שהגרסה החדשה של CATTAN תעלה יותר, מ-2 סיבות: א. המחיר לא השתנה ב-7 השנים האחרונות. ב. עלות החומרים עלתה באופן דרסטי בשנה האחרונה, בגלל עלית מחיר הנפט. אז אתם רואים, זה לא רק אצלנו. לסיכום החלק הראשונה, ההשוואה בין חנות רשת בחו"ל לבין חנות פיזית בארץ היא בכלל לא הגיונית ולא ברת ביצוע. אין שום בסיס מינימלי להשוואה. מצד שני, זה בכלל לא מעניין אתכם. כמו בהרבה דברים אחרים, אתכם כצרכנים מעניין רק דבר אחד - כמה זה עולה לי. ומצידכם, בגדול, אתם צודקים. אם נקודת המבט שלכם ממוקדת אך ורק בשאלה "איפה יותר זול", הרי שלצערי, ברובם המכריע של המקרים יותר זול לקנות בחנות רשת בחו"ל, מאשר בחנות פיזית בארץ. זה המצב, ואין מה לעשות בעניין. גם אם אפשר להוריד מחירים כאן בארץ, לא מדובר על סדר גודל של 20-30%, אלא יותר משהו כמו 2-5%, במקרה הקיצוני. אולי כדאי שתלחצו על משרד האוצר ליצור קטגוריה שונה למשחקים, ולהוזיל עבורה את המכס, בשונה מצעצועים. אבל, אם נקודת המבט שלכם היא לא רק המחיר, אלא התרבות, אז אנחנו נכנסים לדיון אחר לגמרי. כפי שאני אישית רואה את העניין, גם אם CATTAN יעלה בארץ 150, או 120 ש"ח, לא תבוא המהפכה. פשוט כי אין בארץ תרבות משחק, והדבר אינו תוצאה של מחיר. גם אם GAME OF THRONES יעלה 150 ש"ח, הוא לא ימכור אלפי חידות, כי אנשים לא מבינים מה בכלל יש בקופסה הזו, ומה עושים עם זה. הדרך ה-י-ח-י-ד-ה לשנות, היא ע"י יצירת תרבות משחקים, ותרבות משחקים זה משהו שחנות פיזית יכולה ליצור, וחנות רשת יכולה רק להתעלק עליו. חנות פיזית בה לקוח יכול לשבת ולשחק את המשחק עם חברים, תוך קבלת הסבר ותמיכה במקום מהמוכר - זו חנות שיכולה לחולל שינוי בתרבות הפנאי. ואגב, רק לצורך הבהרה, חנות המשחקים החדשה, "טקטיקה" שנפתחת החודש בדיזינגוף סנטר, נוצרה על-מנת, מיועדת ומתוכננת כולה ליצירת השינוי התרבותי הזה. בחנות יש שולחן הדגמה בקדמת החנות בו ניתן לקבל הסברים והדגמות על שלל משחקים, וחדק אחורי בו ממש אפשר לקבל "שיעור פרטי" לקבוצת שחקנים שמעוניינים ללמוד. אם מישהו ישב עם הלקוחות ויסביר לכם איך לשחק GAME OF THRONES, הם יעזו לפתוח את הקופסה, הם יעזו לפתוח אותה בבית ולשחק. החוויה הפיזית, המוכר שנותן הסבר מלא ודוגמאות למי שנכנס לחנות - זה שירות ששווה, לטעמי, לשלם עליו. נכון, יש את BGG ועוד אתרים. אבל 99% מהאוכלוסיה לא יודעים עליהם, כי משחקי קופסה כתחביב לגיטימי הם רעיון זר ומוזר להם כל כך, שזה פשוט לא משהו שהם ילכו לחפש. אבל אם הם ישוטטו בקניון ויראו בחלון הראווה חנות מלאת משחקים, או שולחן סביבו יושבים בני גילם ומשחקים - הסיכוי ליצירת עניין גבוה פי כמה. והערה אחרונה. כוכבי כסף היא היבואן של FANTASY FLIGHT GAMES בארץ. המחירים למוצרי FFG רשומים באתר כוכבי כסף. אתם מוזמנים לבדוק אצלנו ולהשוות. לא ברור לי למה חנות כזו או אחרת מוכרת את Arkham Horror ב-320 ש"ח כשמחיר היבואן הוא 280ש"ח, או את Runebound ב-320 ש"ח כשהמחיר הקטלוגי הוא 260 ש"ח. זו באמת קפיצה לא מוסברת במחיר, שאין אלא להסבירה בטעות חישוב אנושית. אנחנו כ"כ נאבקים להוריד מחירים, שאני אפילו לא רוצה לחשוב שזה המחיר שחנות כזו או אחרת מוכרת בו את המשחק, אלא באמת מעדיף לחשוב שזו פשוט שגיאת דפוס, וטעות אנוש. אני מבין שלאור הפרסום הזה של המחירים עלה כאן הדיון מחדש, ומלבד שני המשחקים שציינתי בשורה האחורה, שאין לי כאמור הסבר לגביהם, הרי שאני חושב שהסברתי לא רע בכלל את מצב השוק בארץ. בברכה, אלוני יהונתן מנכ"ל כוכבי כסף הוצאה לאור

jack of hearts

New member
אין לי נושא לרשום פה אבל אני חייב

רק דבר אחד מדאיג אותי. ה"חדר האחורי" הזה, אני מקווה שזה לא איפה שאתם לוקחים לקוחות תמימים ומקריבים אותם לשדים מהמישור השביעי כדי להבטיח שהעסקים יצמחו. ומעכשיו, אם מישהו שואל אותי לגבי "למה המחירים בארץ כל כך גבוהים ? שילכו לחפש. אני קונה ברשת". אני אעשה copy-paste. חסכת לי מלא עבודה יהונתן. תודה, יונתן

לועהארי

New member
אתה יכול לעשות COPY-PASTE

ולהכין מזה פוסטרים ופשקווילים, אבל זה לא ישנה את העובדה שהמחירים בארץ יקרים יותר ושבפריק המחירים מוגזמים. בניגוד לתעשיית המכוניות (שלינק נתן אותה כדוגמה למיסוי) משחק לוח אפשר להכניס לתוך מזוודה ולכן בכל הזדמנות שתהיה לקנות משחק בארה"ב יעשו זאת. ומה לעשות יש אנשים שכל 10 שקל חשובים שלא לדבר על הפרש של 100-150 שח.

jack of hearts

New member
שוב עם הנושא.... אין לי.

זה עלול להשמע מוזר/לא יפה/מתנשא אבל אם חשובים לך כל 10 שקלים, שלא לדבר על 100-150 שקל, אז סביר להניח שיש לך בעיות יותר גדולות על הראש מאשר משחקי לוח ושהם לא נמצאים ברשימת קניות השבועית/חודשית שלך. אם תשים לב (לא יודע אם אתה מתעניין במשחקי מחשב/קונסולות) הדיון שלנו דומה לדיון לגבי הורדות משחקים בנוגע לשאלת הכסף. אנשים מורידים משחקים ואז תוהים למה אף אחד לא שם על ישראל כמדינה משחקת. מתי פעם אחרונה ראית נציג מחו"ל מגיע לארץ עם הדגמות משחקים ? אף פעם. בשני המקרים, אם כסף זה כזה שיקול עיקרי אף אחד לא מכריח אותנו לקנות משחקים (לוח או מחשב) ואלה מותרות גרידא. אני מוכן להוסיף סכום כסף (עד גבול כן ?) אם אני מאמין שזה יועיל לתחום, משחקי הלוח או המחשב. אני לא ווכחן דגול או כלכלן, זו הדעה שלי וממה שראיתי בפורום הזה ובדיונים הקשורים למחיר, שני הצדדים די נעולים במקום ולא ממש יזוזו. מבין רשימת המשחקים שלי, חלקם הגדול כן קניתי בארץ (ואפילו בפריק, אבל לא הכל) ומה שהיה הבדל גדול מדי לטעמי או שלא היה להשיג בארץ, הזמנתי מחו"ל.

לועהארי

New member
תודה רבה...

תודה רבה על ההסבר המפורט, אני יותר מבין עכשיו את המניעים של תמחור המשחקים. אבל למה אתם מרוכזים בת"א ? היא לא עיר זולה במיוחד. האם אין מקום לבצע מכירת משחקים ממחסן באזור תעשייה של עיר קטנה יותר ? יפה מצדך לראות בהפרש מחירים של כ15-25% כטעות הקלדה, מה שמביא אותי לשאלה: למה אין לך את פורטו ריקו, או בכלליות למה אין לך משחקים של ריו-גראנדה ? דיברת על תרבות משחקים ואני מסכים איתך, אבל האם התרבות הזו קיימת בת"א בלבד ? אני לא אגיע מי-ם, כשאני משאיר אישה וילדה בבית, ואסע לת"א לשחק למרות שאני מאוד אוהב לשחק. באופן אישי אם הייתי עובר ורואה קבוצה של בני 15 משחקים, לא נראה לי שהיה מתעורר אצלי רצון להכנס לשחק גם. צריך משהו אחר כדי לשווק ל"גדולים". ובכל מקרה, מה אתה חושב שצריך לעשות כדי לעורר תרבות של משחקי לוח ? היו לי כמה רעיונות (לאתר) שיכולים לחזק קהילה של שחקני לוח, אבל הם לא התקבלו. יש לי עוד כמה רעיונות לקדם את הנושא, אבל יכול להיות שאני פשוט לא מכיר את השוק מספיק.

למעלה