משלוחי EMS יוצרים

alex155

New member
משלוחי EMS יוצרים

אהלן חברים,
סוגיה שכבר שאלתי פה לגביה ולא הצלחתי להבין מה אחרים עושים בעניין.
מאז שדואר ישראל עברו לפורטל סחר חוץ חדש מופק רשימון ייצוא לכל EMS בנפרד, ולא במרוכז בסוף החודש.
זה בעצם הוביל אצלי לייקור של כל פריט EMS ב-60-70 ש"ח.
זה לא מהותי אצלי כי הכול אני מוציא ב-DHL ורק אם ממש אין ברירה אני שולח בדואר ישראל, אבל כדי שתהיה לי האפשרות לשלוח איתם אני סתם סקרן לדעת אם זה קורה גם אצלכם ומה אתם עושים בנדון?
פניתי מספר פעמים לגורמים בדואר ובמסגרת הקריסה רבתי אף אחד לא עונה לי או חוזר אלי למיילים.
אשמח לדעת מה אתם עושים,
תודה!

goodspeed89

New member
גם אצלי, התשובה שקיבלתי היא "ככה זה מעכשיו", אף אחד לא יודע

להסביר למה.. (מפתיע) ואם זה זמני או לא.
התייאשתי מההתנהלות שלהם ופשוט הגעתי למסקנה שעדיף לי לעבוד עם שירותי משלוחים מהמדינות שמהן אני מוציא מלאי. עושה את כל המשלוחים מרחוק וחוסך את כל ההתנהלות מול דואר ישראל.
&nbsp

alex155

New member
בשלב מסוים הייתי בטוח שזה רק אצלי ככה

כי לא שמעתי על זה מילה בפורום פה, ואני יודע שיש פה אנשים ששולחים לא מעט EMS-ים, אבל אני גם לא מופתע מזה שכולם כבר נהיו ממש ניהליסטיים בקשר לדואר. בין יאוש לאדישות.

קיבלתי מהם חשבונית החודש על 50 משלוחים שהוצאתי איתם (בחודש!) שזה פשוט כלום בפיתה, ולא שציפיתי שמישהו שם ירים טלפון לראות מה קורה, אבל פשוט חלם מקומם. חבל לי עליהם.

שלח עם טופס ידני... לא שמעת את זה ממני
חחח

alex155

New member
אז זה מה שעשיתי כבר מספר פעמים ונחש מה?

המשלוח הגיע לאוקראינה ולא לפולין ועכשיו החמורים בפניות הציבור לא רוצים לפצות אותי כי אין לי עותק חתום של ספח הדואר.
הסברתי להם ששלחתי את זה בשירות ליצואן והחמורים לא מבינים בכלל מה אני מדבר איתם. הם אומרים שאם אין לי עותק עם חותמת סניף דואר זה כאילו לא שלחתי.
וניסים? סברינה? מישהו? אין תשובות.

תאמין לי, הדואר הזה מפתח שירות הנפקת EMS ואז כולם עוברים לשלוח EMS כמו בימי האבן וגם זה לא עובד.

פשוט מעייף.. :)

אתה לא צריך את הטופס. אם המעקב שמראה שהפריט נותב למקום אחר

יש לך את האינפרמציה און ליין (אם אתה צריך רק חתימה על העותק שלך - גש לשרון בשירות ליצואן וקבל חתימה... לא סיפור).
אם הפריט יועבר מאוקראינה לפולין וימסר לנמען בפולין- המעקב יראה את זה ויספק לך הוכחה לניתוב שגוי.
אם הפריט יוחזר אליך - יהיה לך את העותק.
בכל מקרה... עותק נוסף נמצא בשירות ליצואן אצל הבנות - גש ותבקש צילום.
כך או כך... הכתובת לתלונות ובעיות EMS הוא אך ורק שחר בן עטר מקשרי לקוחות עסקי EMS. אשלח לך את המייל שלו בהודעה פרטית.

eladogden

New member
מוזר

אמנם כל ענף סחר החוץ עובר ב-2016 למערכת חדשה שנקראת 'שער עולמי' (במהלכה כל הייבוא יהפוך לחסר נייר ואלקטרוני, ויתבטל רשימון הייבוא), אבל הייצוא לא מתוכנן לשנות את המתכונת לפני 2017/8.
מבחינת הייצוא ההליך נשאר אותו דבר כעת. גם מבחינת רשימונים.
אולי הם באמת החליפו תוכנה ופשוט ... גוזרים קופון כדי לכסות עלויות?

alex155

New member
התיאוריה שלי הרבה יותר פשוטה

והיא שהם פשוט מפגרים גמורים, הפיתוח לא מבין את השוק, אנשי הדואר לא עונים למיילים, הכול פשוט עקום בטירוף.
אני שולח להם ניירי כמו לפני מיליון שנה ואז אין רשימון-פר-משלוח אלא רשימון חודשי כמו שתמיד היה.
והכוח אדם שם, ואני מסייג ואומר שכולם שם אנשים טובים, אבל הכוח אדם כנראה לא ממש חושב עסקית, אף אחד לא שם לב שלקוחות מורידים נפח או עוברים למשלוח אחר. מה של-DHL היה לוקח יומיים להבין ומיד להרים אלי טלפון, החברים בדואר ישראל כנראה לא יבינו לעולם.

למעלה