משלוחים וטעויות

mimic2

New member
משלוחים וטעויות

הזמנתי מחנות מסויימת ב- EBAY מוצר, הוא הגיע ואספתי אותו.
שבועיים אחר כך החנות יצרה איתי קשר לגבי מוצר נוסף שהיא שלחה אלי בטעות.
במקרה אספתי אותו אלי הביתה כי חשבתי שהוא מוצר אחר שהזמנתי.
אם לא אשלח להם את המוצר חזרה הם יכולים לחייב אותי עליו? יש להם אפשרות כזאת? זה חוקי?
הרי זאת בעיה שלהם שהם שלחו לי את המוצר ובגללם נסעתי סתם לדואר וחיכיתי בתור ובזבזתי זמן וכסף..
יש סיכוי שיחייבו אותי? הרי יש להם פרטי אשראי מההזמנה הקודמת..
תודה!!!

מי שגניבה היא דרך חיים עבורו - לא צריך לראות בכך בעיה

טעויות קורות. החנות פנתה אליך ברגע שהתגלתה הטעות וקורב לוודאי שביקשה ממך שלא לאסוף את החבילה על מנת שתחזור אליה.
את אספת את החבילה (לפני או אחרי הפניה שלהם - זה לא משנה) והם מבקשים ממך להתנהג כמו אדם מצפוני וישר ולהחזיר להם את הסחורה שלא שילמת עבורה ונשלחה אליך בטעות.
הם כמובן אמורים לשלם את דמי המשלוח חזרה ואף להציע לך פיצוי על הטרחה שנגרמה לך... אבל להחליט לחלט את המוצר ולשמור אותו בחזקתך - זו גניבה לכל דבר ועניין.
מעניין אם היית באה לשאול את אותה השאלה אם היה מדובר בחנות בישראל שהיתה פונה אליך בנסיבות דומות ויכולה בקלות לגשת למשטרה ולהגיש נגדך תלונה על גניבה.
לחייב אותך הם לא יכולים בשום מקרה אבל כדאי שתקני באיביי מעט מצפון

mimic2

New member
לא גנבתי

אספתי אותה כי חשבתי שזאת חבילה אחרת שהזמנתי.
יש לי ילדים ועבודה ודברים אחרים לעשות בחיים מאשר ללכת לדואר במיוחד בשבילם.
לא חושבת שזאת גנבה במיוחד אם זה לא משהו שהזמנתי ואין לי ממש מה לעשות איתו.
דרך חיים??? אנשים מוציאים מהפה שלהם מילים או כותבים מילים בלי לדעת שום דבר וזה פשוט עצוב..
בסך הכל רציתי לדעת מה יקרה אם לא אשלח להם חזרה כי וואלה כן זאת בעיה שלהם וואלה כן לא בא לי לבזבז דלק נסיעה לדואר. איך אתה יודע איפה אני גרה? אולי הדואר רחוק ממני?
זאת חוצפה להאשים סתם אנשים בדברים טיפשיים!!!!

לא האשמתי אותך בכלום... אבל על ראש הגנב בוער הכובע חחח

זו בהחלט תהיה גניבה אם אחרי שהסבו את תשומת ליבך לטעות שלהם תבחרי לשמור את המוצר בחזקתך.
אם מישהו טועה ומעביר לחשבון שלך בהעברה בנקאית מליון דולר, וברגע שמתגלה הטעות פונים אליך להחזיר את הכסף ואת בוחרת לשמור אותו אצלך... זו לא גניבה?
לא רק שיערבו משטרה גם קרוב לוודאי שתבלי במעצר בשלב הראשון ומאסר בשלב הבא.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם חנות בישראל לא יכולה להגיש תלונה על גנבה כשלא הייתה גנבה

אם החנות טעתה ושלחה לאדם מוצר, זה לא הופך אותו לגנב. היא זו ששלחה אליו את המוצר מיוזמתה. החנות מוזמנת לשלוח אליו שליח לאיסוף המוצר השגוי, ואם הוא לא מסכים להחזיר אותו לתבוע אותו בבימ"ש אם משתלם לה כדי לדרוש ממנו את השבת המוצר (אם הוא לא מסכים). אבל אין לה סיבה לערב את המשטרה.

trilliane

Well-known member
מנהל
למה שיהיו להם פרטי אשראי? שילמת באיביי באשראי או בפייפל?

אם שילמת בפייפל אין להם דרך לחייב אותך ללא אישורך (וגם אין להם פרטי אשראי). גם אם יש להם פרטי אשראי שלך (אם שילמת להם ישירות באשראי) במקרה שיחייבו אותך תוכלי לפנות לחברת האשראי ולדרוש לבטל את החיוב שנעשה ללא אישורך.

פני לחנות, הסבירי להם שכבר לקחת את המוצר ושלא יכולת להימנע מהגעה לדואר כי לא ידעת מראש באיזה מוצר מדובר אלא רק אחרי שנעשתה המסירה. אם משתלם להם שתשלחי להם את המוצר בחזרה, תגידי להם כמה זה יעלה לך (כולל הטרחה מסביב) ואם הם מסכימים שישלמו לך ותשלחי להם. לא רואה בכך בעיה.

כבר קרה לי עם חנות בישראל ששלחה לי מוצרים לא בהתאם לסיכום בינינו, ואז הם שלחו לי חלופיים ושלחתי להם בחזרה (על חשבונם) את המוצרים השגויים. מכיוון שזו הייתה טעות שלהם לא טרחתי להגיע במיוחד לדואר, עשיתי זאת בזמני הפנוי, בהזדמנות שבה בכל מקרה עברתי בסניף.

mimic2

New member
באשראי לצערי

אין לי מושג איך להשתמש בפייפל אז נתתי אשראי..
בעיקרון הם לא הציעו לשלם לי דמי משלוח ולא דמי טרחה. כתבתי להם שאחזיר להם את הפריט כשיזדמן לי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אין סיבה שתשאי בעלות דמי המשלוח בשל טעות שלהם

זה לא נורא יקר אבל גם לא כ"כ זול (לא יודעת במה מדובר, מה גודל החבילה ולאן המשלוח, אבל סביר שזה יהיה מספר דו-ספרתי של שקלים). אם החנות לא הייתה משפה אותי בדמי המשלוח, לא הייתי טורחת להחזיר על חשבוני. אם הם רוצים, שיבואו לקחת בזמנם הפנוי, אני לא עובדת בשבילם.

mimic2

New member
עדיין

קצת מפחיד אותי פתאום לראות חיוב מהם. הרי כבר נתתי להם פרטי אשראי בהזמנה הקודמת.
לא הגיוני שהם יוכלו להשתמש בפרטי האשראי שנית?
וכן המשלוח הוא לארה"ב והוא שוקל איזה 8 קילו.

trilliane

Well-known member
מנהל
הם יכולים טכנית, כנראה; אבל את מוגנת מתוקף חוק כרטיסי החיוב

עקבי אחרי חיובי האשראי שלך (זה מומלץ בכל מקרה) ואם תראי חיוב שלא אישרת, פני לחברת האשראי.
&nbsp
בכל מקרה אם הם יעשו זאת זו תהיה חוצפה. חנות שמכבדת את עצמה תספוג את הטעות ולא תפיל אותה על הלקוח (אלא אם מדובר באמת במשהו יקר במיוחד או ייחודי / חריג שאין כדוגמתו), תתנצל על הטרחה שגרמה לו ותגיד לו לשמור את המוצר אצלו. זה מה שחנות רצינית כמו אמזון עושה.

mimic2

New member
תודה רבה רבה

עזרת לי מאוד, את/ה מקסים/ה!
לא כמו אחרים פה, שאין להם מושג מי אני, אבל כן יכולים להכריז הכרזות מכל מיני מינים.
שוב תודה :)

מתנצל שהתשובות שלי לא עולות בקנה אחד עם גחמותייך

עניתי לך עניינית ומשפטית.
אם היה לך כל כך ברור שפעלת כשורה... למה את צריכה לקבל חיזוקים להתנהלותך מאנשים זרים?
מי שלא יכול להתמודד עם תשובות - שלא ישאל.

trilliane

Well-known member
מנהל
איפה ראית שהיא חיפשה חיזוקים? היא שאלה אם יכולים לחייב אותה

מבחינה חוקית.
&nbsp
לא ענית עניינית וודאי שלא משפטית; ענית מבחינה שיפוטית לפי אמות המוסר שלך.
זכותך, אבל זה לא מה שהיא שאלה (ולא, היא לא ביקשה שום חיזוקים או צידוקים, בניגוד למה שנדמה לך) וגם מה שכתבת לא נכון משפטית (לא, לא ניתן במקרה כזה להגיש במשטרה תלונה על גנבה).

קבלת דבר במרמה - סעיף 416 לחוק העונשין, התשל"ז

"מקבל דבר בתחבולה או בניצול מכוון של טעות הזולת שאין בהם מרמה, דינו - מאסר שנתיים"

הבן שלי, בן 12, מבין שלסרב להחזיר את החבילה (ע"ח המוכר כמובן) זו גניבה.

mimic2

New member
השם ישמור!!!

אני לא רוצה לקבל את הפריט הזה בכלל!!!!!
לקחתי אותו בטעות הביתה!
לא יודעת אם יצא לי להחזיר אותו בקרוב או בכלל. תאמין לי שהתבאסתי כשפתחתי את החבילה לגלות שזה בכלל לא מה שהזמנתי אלא משהו אחר לגמרי!!!!
הזמן שלי התבזבז פה, הכסף על הדלק לנסיעה לדואר. זה לא הוגן שתאשים אותי בגניבה או בקבלת דבר במרמה על טעות שהם עשו, לעזאזל! ברור שהדבר הנכון יהיה לשלוח להם אותו חזרה, אבל סליחה למה אני צריכה לשלם על הטעות שהם עשו? המשלוח יהיה יקר, הנסיעה לשם והזמן שיתבזבז לי גם יקר, אז סליחה באמת!
עכשיו לשאלה: נניח ולא יצא לי, או שאני אחזיר אותו פשוט מאוד מאוחר, יש סיכוי שאני אקבל פתאום תביעה משפטית?!

ייעוץ משפטי עולה כסף, אבל...

trilliane ועוד כמה חכמולוגים פה כבר מסיימים את התואר שלהם במשפטים וישמחו לענות לך חינם אין כסף.
ולא... אישית אני לא מאמין לך אלא אם את קניין של חברה גדולה ומקבלת חבילות שכאלה כדבר שבשגרה ועל בסיס יומי.
לא מאמין שאדם פרטי אוסף בטעות חבילה ששוקלת 8 ק"ג.

mimic2

New member
אוקיי אז בוא אסביר לך יותר לעומק

לפני חודש וחצי כמעט חודשיים, הזמנתי מאיביי מחנות מס' 1 כיסוי לאייפון.
באותו היום, הזמנתי גם סוג של בית מנורה גדול ממתכת מחנות מס' 2.
לאחר שבועיים הגיע הכיסוי לאייפון, אספתי אותו.
שבועיים לאחר מכן חנות מס' 1 שולחת לי הודעה שהיא בטעות שלחה לי פריט, ושאני פשוט לא אבוא לקחת אותו כשהוא יגיע. אמרתי סבבה ושחכתי מהעניין.
לאחר מכן קיבלתי הודעה מהדואר לבוא לאסוף את הפריט שלי. הייתי בטוחה שזה הבית מנורה, לכן הלכתי לדואר ואספתי את החבילה. אני זוכרת שהיא שקלה יותר ממה שחשבתי ואפילו אמרתי לבחורה בדואר שזה ממש כבד, אבל תארתי לעצמי שזה בגלל כל ההגנות שיש סביבה כדי שלא תישבר.
הגעתי הביתה, פתחתי את החבילה וראיתי שזה לא הפריט המדובר אלא כנראה הפריט שנשלח מחנות מס' 1. כמובן שהתאכזבתי מאוד, שלחתי להם הודעה והם ענו לי רק אחרי 3 ימים שהם רוצים שאשלח להם אותו בחזרה.
זה כל העניין.

הבנתי בהודעה הראשונה שלך שאת לא מספרת את כל הסיפור...

קיבלת 2 חבילות מחנות 2. אחת של מה שהזמנת... והשניה של מה שנשלח בטעות - זו לפחות הגרסה שלך בהודעה המקורית.
עכשיו את מספרת שהגיע מחנות 2 רק חבילה אחת שתכולתה שונה מזו שהזמנת שזה סנריו אחר לגמרי, אבל כמובן שהגרסה הראשונה שלך היא האמיתית ובהודה הנוכחית שלך הסיפור פשוט לא אמין...

בקיצור... הודיעו לך לפני שהגיע החבילה שנפלה טעות ומבקשים ממך לא לאסוף את החבילה, בחרת להתעלם, לשכוח, להתממם... וחתמת על החבילה. (90% שגם שילמת מיסים או דמי שחרור על חבילה של 8 ק"ג...ואת לא מספרת את זה) עכשיו תשברי את הראש איך לצאת מהמצב שנקלעת אליו.

אם המוכר אמריקאי... סדר הדין הפלילי בארה"ב הרבה יותר נוקשה מבישראל ובשגרירות ישראל בארה"ב יש נציגים של משטרת ישראל לטפל בדיוק במקרים כאלה.
בהצלחה!

mimic2

New member
ממש לא נעים להיות מותקפת בפורום

קיבלתי 2 חבילות מחנות מס' 1 ו-0 חבילות מחנות מס' 2 כי המנורה לא הגיעה.
בכל מקרה, לא החלטתי לשכוח, יש לי עוד דברים לעשות בחיים מאשר לחשוב על החבילה שהם שלחו בטעות. שכחתי וזה הכל, אין שום סיבה שאני אבוא לאסוף חבילה שהיא לא שלי במיוחד אם אני לא יודעת מה יש בפנים.
לא שילמתי מיסים ולא כלום החבילה הגיעה לדואר חתמתי ולקחתי. אני לא יודעת בוודאות אם זה 8 קילו לא שקלתי אותה.
לא נקלעתי לשום מצב אני כן יכולה לשלוח אותה בחזרה כבר ביום שני כשהדואר פתוח, השאלה היא אם אבחר לשלוח אותה במועד מאוחר יותר, האם צפוי לי איזושהי תביעה?
אתה לא מוכן לענות לי על השאלה, אלא לבחור להאשים אותי בכל מיני האשמות שווא, או לגרום לי להראות כמו גנבת מתוחכמת שמנצלת הזדמנויות וטעויות אנוש.
אז אשמח אם תוכל לענות לי לעניין, מאחר ואני אמא לילדים, עובדת ויש לי דברים יותר חשובים לעשות בחיים מאשר לגנוב חפצים מאיביי, או להתווכח על חפותי, בטח שאין לי זמן ללכת לדואר או להילקע למצבים משפטיים רק בגלל שהתעכבתי בהחזרת חבילה שגם ככה לא הזמנתי.
תודה רבה.

למעלה