משלבת ללא ניסיון

משלבת ללא ניסיון

התייעצות - כעקרון המשלבים / משלבות של יהלי מגיעים מהתחום של החינוך המיוחד. מי שיש לו ניסיון מה טוב, מי שלא - מקבל הדרכה. עד עכשיו עבדנו עם כאלו שראו את העתיד שלהם/ן בתחום. אתמול, הגיעה אלינו לראיון בחורה חמודה מאוד, סטודנטית להיסטוריה באונ' שמחפשת עבודה לשעות הבוקר. יש לה גישה לילדים, ללא ספק. אבל, אין לה ניסיון והיא גם לא מעונינת לעסוק בזה היא רואה בעבודה משהו זמני שאפשר לשלב עם הלימודים. יש לה נכונות לתרום, היא נראת בחורה אחראית, אנרגטית. אבל, כמובן שיש הסתייגות מהעובדה שאין לה ניסיון, היא לא לומדת את התחום, ולא רואה את עצמה בו כלל. מרגיש קצת כמו תחנת ביניים. מה אתן חושבות?

שווה לנסות

לדעתי פרמטרים של חיבור עם הילד , נכונות לתרום, אחריות ואנרגטיות הרבה יותר חשובים מניסיון במיוחד כאשר המשלבת אמורה להתחבר עם הילד ותפקידה הוא לעזור לו. אגב אולי אחרי שתתחיל לעסוק בשילוב תמצא את עצמה רואה את העתיד שלה בשילוב.

דרך אגב

תרפיסטית שלי הודעה אתמול שהיא עוזבת והמצב בשוק רע מאוד אז אם מישהו מכיר תרפיסטית ABA מאיזור המרכז...

האם היא מוכנה להתחייב לתקופה?

היי ילד אור שלי, בצוות שלי היתה סטודנטית להיסטוריה וגיאוגרפיה, עם חושים מחודדים ונתינה מדהימה. בשבתות היא היתה מדריכת תיירים.. אבל עם בני היא היתה יצירתית ונהדרת. נראה לי שלא תמיד כדאי להתקבע רק על בנות עם רקע של חינוך מיוחד. אצלי עבדו שתי סטודנטיות בריפוי בעיסוק שגם היו מקסימות. רק מה- כדאי לראות אם היא מוכנה להתחייב להשקעה של למידה של הנושא ושל מחוייבות לתקופה ארוכה, אחרת חבל.

למעלה