משכפלים בוויאג´ר

משכפלים בוויאג´ר

אולי זה רק אני, אבל לא ברור לי מדוע צריך מטבח, טבח וחומרים בוויאג´ר, כאשר יש להם משכפלים (REPLICATORS). כבר הוזכר כמה פעמים שיש להם כאלה, ואפילו רואים מפעם לפעם שימוש במשכפל להכנת מזון. אבל במקביל, רואים איך הם תלויים במטבח להכנת מזון. שיא הסתירה (כביכול) היה כשפריס ביקש מניליקס שיכין פיצה. ניליקס אמר שאין לו גבינה, אז פריס הציע לשכפל גבינה. כלומר *כן* אפשר לשכפל מזון, אז למה הוא לא שיכפל פיצה? אה?

wranger

New member
פיצה בין כוכבים

אוכל משוכפל פשוט לא טעים. אפשר לשכפל את המרקם של המזון, אפשר לשכפל אפילו את אבות המזון הדרושים לגוף, אבל אני חושב שיש לזה טעם של קרטון. מצד שני, יש סתירה אחרת בעניין של הגבינה והפיצה: היה פרק שבו הוויאג´ר התחילה להשתגע בכלל שחבילות הג´ל נדבקו בוירוס מסתורי שלא נקלטו בחיישנים הפנימיים, והתברר שזה בגלל העובש מגבינה שניליקס קנה איפשהו. אז למה הוא רצה לשכפל עוד גבינה?! לא הספיקה לו הפעם הקודמת?!

אני לא צופה בוויאג´ר,

(לצערי), אבל לדעתי הסיבה טמונה בעובדה ששכפול דורש משאבים שלוויאג´ר אין היכן למצוא, ולכן הם חוסכים בכמה שיותר משאבים. (מה המשאב שדרוש לשכפול? דיליתיום?)

wranger

New member
אפשר לשכפל כבשים בוויאג´ר?

השאלה הייתה למה לשכפל גבינה ולהכין ממנה פיצה, אם אפשר פשוט לשכפל פיצה. דרך אגב, באנטרפרייז NX-01 אין משכפל, נכון?

בצל אל

New member
לאנטרפייז

אין משכפל. יש להם protein resequencer או משהו דומה. המאפשר להכין משקאות פשוטים בלבד.

בצל אל

New member
אם הבנתי נכון

יש לוויאג´ר מחסור ברזרוות אנרגיה, מאז השטויות שג´יינווי התחילה לעשות בעונה הראשונה. ולכן הם מעדיפים שלא להשתמש במשכפלים לייצור מוצרי מזון מורכבים. מכאן החיסכון של ג´יינווי בקפה למשל.. הכל כדי לחסוך אנרגיה. אם יש מקומות שבהם הנעשה בסדרה סותר את הנחות היסוד שלה, אין לנו אלא להאשים את הכותבים המבריקים המייצרים עלילות קוהרנטיות להפליא.

למעלה