משכנתא

stkachov

New member
משכנתא

הורי לקחו משכנתא לפני כ-12 שנה... המשכנתא היא ל 28 שנה. השאלה היא האם כדאי לעשות משהו, לשנות משהו מבחינת התשלום? אולי אפשר להגדיל את התשלום החודשי ובכך לקצר את הזמן שנשאר לתשלום המשכנתא? האם הבנק(טפחות) עושה שינויים מסוג זה? תודה

יועץ1

New member
השאלה מה רוצים ההורים בדיוק

מה היכולת הכספית, מה מסלול ההלוואה, מה גובה הקנס, ועוד ועוד שאלות . בעקרון בנקים לא מקצרים את תקופות ההלוואה סתם כך אלא אם נחתם חוזה חדש ותנאים חדשים. כל שינוי יעלה להוריך כסף, רצוי לעשות חשבון מדוייק לגבי כדאיות של פעולה כלשהי, זאת לא עושם כלאחר יד בשל ההשפעה הכספית הגדולה שיכולה להיות עקב כך.

finance4u

New member
משכנתא

שלום רב, ניתן לבצע הרבה מאוד פעולות לשינויי המשכנתא. על מנת לתת תשובה יותר עניינית יש לקבל פרטים על המשכנתא: מתי נלקחה - מהו הסכום - סוג המשכנתא (צמוד קבוע / משתנה / פריים / דולר וכו' - האם יש בה הלוואת זכאות - מהי הריבית. אחרי קבלת נתונים אלה אוכל לענות לך באופן יותר ענייני.

stkachov

New member
תודה לשניכם על התשובה

העניין הוא כזה, המשכנתא היא של ההורים, הם לקחו אותה שנתיים אחרי שעלו ארצה, בלי לדעת עברית, בלי להבין את השוק ובלי לדעת מי נגד מי ומה נגד מה. אז הם נראה לי בעצמם לא יודעים את הפרטים האלו, אני מקווה שלפחות חוזה יש להם. בכל אופן אני אנסה לברר ואז להחזיר לכם תשובה יותר מפורטת.

למעלה