משכנתא בלי ביטחון

KoSeMeT

New member
משכנתא בלי ביטחון

לאחרונה התחלתי ללמוד את נושא ההשקעות בנדל"ן והייתי רוצה להתחיל לפעול בנושא זה. אך בגלל שאין לי עבודה קבועה כבר הרבה זמן וההכנסה שלי מסתכמת בביטוח לאומי בלבד הבנקים לא מוכנים לדבר איתי. בנוסף כל הבטחונות שלי מסתכמים ב- 3,500 שקל +מינוס בסכום דומה. ניסיתי גם בפורום נדל"ן אך הם לא נתנו לי עצות מעשיות. השאלה היא איך בכל זאת אוכל לקבל משכנתא כשאין לי בטחונות או תלוש? שמעתי גם על שיעבוד. האם זה הפיתרון? אשמח לתשובות וטיפים.

isaacf

New member
משכנתא

א. במידה שאין לך יכולת החזר משכנתא הבנקים לא יכולים לתת לך משכנתא. ב. קיימת דרך שהבנקים כו יתנו לך משכנתא , אחד מבני המשפחה שלך יסכים לשלם את המשכנתא ( כמובן בן משפחה שעובד ביש לא יכולת לשלם)ואתה תעביר לא את הכסף. ( מצב מסובך מאחר שאתה תלוי בבן משפחה ) עצה במידה שאין לך יכולת החזר על תסבך את עצמך עם משכנתא שלא תעמוד בהחזרה בסופו של דבר התועלת תהיה יותר נמוכה מעלות. לפרטים נוספים יצחק פיירשטיין [email protected] או להתקשר אפיקי משכנתא טל 03/6884999

KoSeMeT

New member
ואם

גם בני משפחתי לא רוצים להיות מעורבים בנושא זה? ואני בת.

KoSeMeT

New member
הרעיון הוא

דירות להשקעה. כלומר קניית דירה למטרת השכרתה בלי שאני אגור בה בכלל. איך עושים את זה בלי לשלם קודם תש' ראשון של משכנתא? הכוונה היא למצוא שוכר שבדיעבד ישלם לי את המשכנתא. טיפים? עצות למתחילה?

אמיר72

New member
ברשותך, אני אהיה קצת בוטה

האם את מודעת לסיכון שאת נוטלת את עצמך או (במקרה שבן משפחה יסכים לקחת את המשכנתא על עצמו) על אחר ? הרי משכנתא לוקחים לתקופות של 15, 20, 25 שנה. שוכר בא והולך כל שנה שנתיים. נכון, יכול להיות שתצליחי שלוש שנים ראשונות, ואז יש שנה שחונה ואין שוכר. ממה בדיוק תשולם המשכנתא ? כסף לא צומח על העצים, ובנקים (בצדק) מחפשים בטחון בסיסי מינימלי לפני שהם מלווים סכום כסף גדול לטווח ארוך. נכון, תמיד אפשר לא לשלם, להיכנס לחובות, לשלם שכ"ט עו"ד, הוצאות וכיו"ב, ואז למכור את הדירה. סיבר שגם אז ישאר חוב לבנק. דירה להשקעה קונים כשיש כרית בטחון פיננסית - או אם יש לך כבר דירה, וזו דירה נוספת; או אם יש הון בסיסי, ומעדיפים לגור בשכירות ולהשכיר במקביל. זו הרפתקה פיננסית די כבדה להתחיל מאפס.

KoSeMeT

New member
אוקיי

אז במשך השלוש שנים של ההצלחה מוצאים עבודה, חוסכים כסף וממשיכים הלאה. אולי זה חלומות באספמיה אבל יש סיפורים של אנשים שהתחילו מאפס והצליחו, אז חייבת להיות דרך כזאת. משפט חכם אומר שלהיות עצמאית כשיש לך כסף זה קל. להיות עצמאית כשאין לך גרוש זה המבחן האמיתי. ואני פה מדברת על סכומים קטנים של עד 150,000 ש"ח (ומצאתי דירות חדר באזורי הסכום האלו) ולא על דירות של 3-4 חד' שבטח אין לי את הסכום הזה להשקיע בהם. 150,000 לחלק ל- 166 חודשים (בערך 13 שנה) יוצא 900 שקל לחודש, שזה דיי אטרקטיבי לדירת חדר. אלא אם אני טועה. ונדמה לי שאוכל להשכיר אותה אפילו ב- 1,000 שקל לחודש (אם הדירה באזור טוב כמובן) ואז גם להרוויח מכל הסיפור 100 שקל. וסכום כזה גם אם אין שוכר במשך שנה אני אוכל להרשות לעצמי לשלם אם יהיה לי שכר של 4,000 ש"ח לחודש בנטו. זה כבר נשמע יותר הגיוני? עכשיו, ברור לי שאני צריכה עוד ללמוד הרבה הרבה יותר ובצורה מקצועית, ורצוי לפני שאני מתחילה, אבל כרגע אני רק אוספת טיפים לדרך, כדי להתחיל לנסות לבדוק לפחות עם הבנקים אם יש על מה לדבר בכלל. כי אם אין על מה לדבר עם הבנקים או עם המוכרים אז כל התוכנית היפה הזאת יורדת לטמיון. אשמח לתגובתך.

isaacf

New member
טעות, טעות בידך

כל עוד לא היה לך יכולת החזר הבנק לא יתן לך כסף ובמידה שיסכימו לתת בסופו את ההלואה יקחו תוספת סיכון גבוהה מהחישוב שלך את מניחה שהבנק נותן קרן ומחזירה קרן אין משכנתאות בסיכון 0 אלה רמת הריבית המקובלת קיום היא כ - 5% צמוד למדד שזאת תוספת ריבית בהתחל הלואה של כ -600 ש"ח לחודש וההחזר המשכנתא תהיה כ- 1300 ( לוח שפיצר) עדיף לך להמתין בסבלנות ברגע שיהיה לך משכורת קבועה תוכלי לקבל משכנתא. הבנק לא יהסס לקבל את הבטוחה במידה של היא פרעון משכנתא. כלל עצבע נוסף כאשר משכירים דירה לאחר הכנסה השנתית מהשכרת הנכס היא שכירות החודשית כפול עשר מאחר שבדרך כלל יש להשקיע על בלאי טבעי או שלא נסחרת הדירה במשך כל השנה. לכן בשלב זה מציא לך לא להשקיע בקנית דירה , כמו כן את מפסידה בעתיד שתתחתני לקבל משכנתא של משרד השיכון (משכתא מסוסדת)

KoSeMeT

New member
מקבלת.

לפחות קיבלתי תשובות רציניות. בנתיים אני לוקחת את הזמן כדי ללמוד את הנושא. האם קורס נדל"ן תהיה התחלה טובה או סתם בזבוז כסף שאין לי? ואם לא- אז איזה קורסים או איפה עוד אפשר לקבל מידע על הנושא?

אמיר72

New member
קורס נדל"ן אפשרי

וגם קורסים בסיסיים בכלכלה ביחידה ללימודי חוץ של האוניברסיטה.

אמיר72

New member
לא יותר הגיוני

ראשית, את גורם הריבית, כמו שהציג יצחק, לא לקחת בחשבון - התשלום יהא באזור 1200 ש"ח לחודש ולא כמו שהצגת. שנית, אף יזם לא עושה עסק ב"נדמה לי" - את לא סגורה מה המחיר לדירה, את לא בטוחה מה מחיר השכירות, את לא יודעת את גורם הריבית - וכך אי אפשר לבנות עסק. לפני שבונים הולכים ולומדים את כל ההשפעות הסביבתיות. אין לי מושג אם שכר של 4000 ש"ח נטו (שהוא פחות מהממוצע במשק) מספיק לך, ואני חושב (לאור גילך הצעיר) שגם את לא יודעת. הנה רשימה של גורמים המשפיעים על רמת ההוצאה החודשית: מקום הדיור; צורת התחבורה; ילדים (אם יש); לימודים, למי שלומד; הוצאות חודשיות (אוכל, מסים עירוניים, חשמל, מים וכו'); בילויים, ועוד. אף בנק לא יתן לך, ובצדק, משכנתא, ע"ב החלומות שלך. חלומות זה נהדר, וזה דרייב טוב להצלחה - אבל צריך גם בסיס כלשהו.

isaacf

New member
מאמר שכדאי לך לקרוא

מצורף לינק http://www.nrg.co.il/online/16/ART/759/268.html#AAAMZdAARAABHFKAAw

למעלה