משכך היגוי - KTM125

• פותח הנושא ktm
  • פורסם בתאריך

ktm

New member
משכך היגוי - KTM125

היי,
תהיתי מה ההמלצה שלכם לגבי משכך היגוי לדו"פ 125 ? אני לא בחור גדול(60 קילו), ולא מעט פעמים אני מרגיש שהאופנוע פשוט "נתלש לי מהידים".
האם משכך היגוי (של SCOTT לדוגמא) ייקל עלי ברכיבה? גם יצא לי כמה פעמיים לאבד את הכידון בנחיתה מקפיצה(וליפול), האם גם לזה משכך היגוי יכול לעזור?
חבר מנוסה מהתחום המליץ לי קודם כל לכייל את המתלים למשקל שלי, הוא אומר שזה ישנה את כל התנהגות האופנוע, זה באמת עד כדי כך משמעותי?
תודה מראש לעונים.

עוזר במידה מסויימת...

בגדול הוא נחוץ למי שלא מאומן ומיומן מאוד. בתכלס הוא עוזר בדיונות, בשבילם ובספישלים מהירים. בהארץ אנדורו צפוף הוא לא נחוץ. אם אתה רוצה יש לי כזה של scott עם כל התושבות במצב כמו חדש במחיר נוח. במסרים

לא נראה לי סוגיית כיוון מתלים, נשמע כמו סוגיית טכניקת רכיבה

תשפר את הטכניקה, כל הבעיות יעלמו.

משכך היגוי לטעמי זה אחד הדברים המיותרים באופנוע אנדורו.

tomktm

New member
משכך

לדעתי במיוחד ב125 בעל בסיס גלגלים קצרצר תוספת חובה אם אתה רוכב גם בשבילים במהירויות גבוהות(90-120) יחס העברה 50\14
מונע בעיקר הד שייקינג ולא רלוונטי לכל השאר. השלדות החדשות דגם 12 ומעלה (קטמ) התופעה השתפרה באופן מורגש והמשכך פחות נחוץ אבל עדיין תוספת מועילה מאוד.
במידה ואתה רוכב טכני בלבד מיותר .
מתלים: סט אפ זה הדבר הראשון שעושים בכל אופנוע חדש.
בברכה

המחשמל 64

New member
מנהל

tavik

New member
אתה צודק לחלוטין! ביום שאני ארכב כמו גארוויס (בקרוב)

כל הבעיות שלי יעלמו,עד אז המשכך עוזר להקטין חלק מהם.
לא הייתי בטוח כמה באמת זה עוזר וכמה נדמה לי שזה עוזר עד שרכיבה אחת הורדתי את המשכך והרכבתי אותו באמצע הרכיבה-עבודה של שלוש דקות.ההבדל היה מורגש לחלוטין:הרגשתי שהמשכך מרגיע את האופנוע(בעיקר הפרונט) מה שמאפשר רכיבה יותר מהירה עקב תחושת הביטחון.
מסכים שפחות קריטי באינדורו צפוף אך בסינגל דווקא עוזר מאוד,משער שכמו הרבה דברים זה בסופו של דבר עניין אישי .

katuel

New member
לסוגיית ה "בורח לי האופנוע", זה טכניקה בלבד

לא צריך להיות גארוויס אבל כן צריך להשתפר. זה קשור לרגש על הגז/קלאץ ופוזיציית הטיית גןף קדימה מסונכרנת למתן הכח.
וכמובן רצוי להכיר את אזור הסל"ד הגבוה בו ה-2T נותן את האקסטרה שלו.
בקיצור טכניקה

המחשמל 64

New member
מנהל
אז אתה מציין אסכולה אחרת ,כי מה שאתה אומר שלך זה עוזר

בטכני /סינגלים. אז אולי למי שרוכב הארד צפוף זה לא.
ממה שאני פוגש בשטח יש מי שלא מוותר על זה ויש מי שאין לו .
הייתי שמח לשמוע בכלל סקירה על המשכך הזה ואופן הפעולה שלו.
אני זוכר שראיתי שיש לו מספר כיוונונים אבל לא יצא לי לשמוע באמת על אופן הפעולה
על מנת לדעת מעבר למה שפלוני אלמוני אומרים. יש סקירונת tavik, איך הוא עוזר בהיבט המבנה הטכני שלו?

משכך היגוי ממתן את ההיגוי ומונע נדנודי ראש

לטענתו של הבחור האופנוע נתלש לו מהידיים, ולזה משכך היגוי לא יתרום כלום כנראה... לצורך פתרון הבעיה הזו צריך לשפר את הטכניקה או למרוח סופרגלו על הידיים.

לא מתווכח עם יעילותו של משכך ההיגוי במיתון נדנודי ראש במהירות, אני פשוט טוען שבאנדורו, טכני הוא מיותר והתרומה שלו שולית אם בכלל.

ktm

New member
אין לי ספק בזה שאני חייב לשפר את הטכניקה

אבל קיוותי שמשכך יוכל להקל עלי בתהליך הלימוד (או לפחות בשלבים הראשונים).

tavik

New member
אני לא חושב אחרת,משהו שמוסיף לבטחון העצמי ברכיבה יכול לאפשר

התקדמות בטכניקה,
אני בהחלט חושב שמשכך יכול לעזור בכל רמה שהיא,קחו למשל אופנוע אם ליבה מצוינת-CRF,המהנדסים מהמפעל הוסיפו לו משכך,אני יודע שזה בנוי אחרת אבל הרעיון המושג לטעמי דומה.
(ברור לי שאכשיו יקפוץ מישהו ויסביר לי שב CR המטרה לשפר יכולת דינמית ואילו ב KTM המטרה לחפות על בעיית תכנון
.וותרו על זה)

המחשמל 64

New member
מנהל
בו נקווה שהוא לא יקפוץ ואם יקפוץ אז לא גבוה מידי.

ולקטמ אין שום בעיות תכנון לדעתי, אופנועים מצויינים , יש לי אפילו אחד פעיל בבית.

tavik

New member
וכדי שלא יובן לא נכון:אני בהחלט בעד התאמת וכיוון מתלים,

ברור ששיפור טכניקה יקל מאוד ברכיבה וכושר-אני בעד!,אבל בגילנו,רמתנו והזמן הפנוי לנו לרכיבה-משכך רק יועיל!

ktm

New member
לצערי זה לא מתאים לדגמי EXC ולא לשנתון שלי (2015)

KTM all 2000 - 2012(except 65/85/105 & models with headlight)

ktm

New member
תודה רבה על העזרה!

ישנם הבדלים משמעותים בינם לבין SCOTTS ? כי מבחינת מחיר ההבדל הוא מאוד משמעותי...

למעלה