משכיר בעייתי- עזרה!

muchmuch

New member
משכיר בעייתי- עזרה!

שלום, אחרי כ-4 חודשים בדירה החלטתי למצוא לי מחליף (אופציה שהוספתי בחוזה) בגלל שבעל הבית אינו מתחשב ודואג לבעיות שהעליתי בפניו בקשר לדירה. מצאתי מחליף שחתם על זכרון דברים עם בעל הבית וצויין שם שהוא ייכנס לדירה בעוד כחודש וחצי (צויין תאריך מדוייק). כיוון והם חתמו על זכרון דברים, מיהרתי אני לחפש דירה שלא אשאר בלי בית, אך ציינתי בפני המחליף שיהיה עליו לחתום על חוזה. מצאתי דירה שמתפנה בעוד כשבועיים והודעתי למחליף ששמח על האפשרות להכנס לדירה מוקדם יותר. הקטע הוא שבעל הבית כלל אינו ממהר לחתום איתו על חוזה וטוען שניתן לחכות גם עד אחרי שאני אצא מהדירה והוא יכנס במקומי. יש לי צ'ק בטחון אצל בעל הדירה ועוד קיזוזים שהוא צריך להחזיר לי שעוד לא לקחתי ממנו, אני צריכה לדבר איתו על כך. הבעיה היא שאני חוששת שבעל הדירה ידחה את המחליף שלי עוד ועוד ולא ירצה להחזיר לי את מה שצריך ובסוף אני אשאר עם חוזה גם לדירה הזו. הוא לא שובר את ההסכם בכך שהוא לא מחתים אותו מייד? האם בזה שהם חתמו על זכרון דברים המציין שהמחליף נכנס במקומי (אמנם מאוחר יותר, אך נכנס) פוטר אותי מהדירה הזו? מה עושים עם בעל בית תחמן? Help!

לטעמי,

מרגע שנחתם זכרון הדברים העניינים מבחינתך פתורים, בהנחה שבזכרון הדברים נרשם המועד בו השוכר החליף נכנס לדירה.

muchmuch

New member
התאריך שנחתם הוא תאריך->

בעוד כחודש וחצי, אך כיוון ומצאתי כבר דירה, הקדמתי את תאריך היציאה ואני והדייר החדש סיכמנו זאת בע"פ, כיוון וגם הוא מאוד רוצה להכנס מוקדם לדירה. אני מקווה שהכל ילך בסדר, בינתיים מנסה לא לחשוב על בעיות עתידיות ולהמתין לראות מה יקרה ביום ההעברה עצמה.... תודה לך על התגובה.

למעלה