משכורת

יפית222

New member
משכורת

שלום לכם לכל עובדי נתב"ג יקרים בפועל ובפוטנציה:) רציתי לשאול לגבי גובה המשכורת החודשית של דייל אויר לעומת דייל קרקע? ברור לי שהמשכרות של דייל/ת האויר משתנה בהתאם לעונה , אבל בכל זאת רציתי לדעת לאיזה סכום מגיעה משכרות ממוצעת של דייל אויר לעומת דייל קרקע. ושאלה נוספת לגבי מגורים..אני גרה בצפון, האם יש מספיק זמן בין הקבלה לתפקיד לתחילת הקורס לחפש דירה באזור המרכז (אין לי טעם לחפש עכשיו כשעדיין לא התקבלתי) ???

dancer100

New member
תשובות

בגדול יש הבדל משמעותי בין השכר של דיילי האוויר לבין השכר של דיילי הקרקע... ובעיקרון ברגע שהתקבלת את יכולה לשמור את הזכאות להתחיל קורס למשך חצי שנה... כמובן שהם יעדיפו שתתחילי כמה שיותר מוקדם.

משכורות

משכורת של דיילי אויר היא כ 50 שקל לשעה.השעות נספרות כשעה וחצי לפני המראה,זמן הטיסה וכשעה לאחר הנחיתה. בעת שהייתך בחו"ל תקבלי גם אש"ל כ 60 דולר ליום שהייה.רב הדיילים טסים כ 80 שעות בחודש,כך שיוצא לך בערך משהו בין 6000 ל8000 שקלים. דיילי הקרקע מקבלים כ 25 שקל לשעה,ובשבתות לילות וחגים זה יכול להגיע גם ל 35 שקל לשעה,כך שאפשר להגיע עם הרבה משמרות (כ 20 בחודש) למשכורת שבין 5000 ל 7000 שקלים. לגבי מגורים,כדאי כלכלית, לגור בגוש דן,שם תקבלי הסעות לעבודה בימים בהם אין תחבורה ציבורית,ובאלעל תקבלי הסעות לכל המשמרות.טריוויאלי שאם לא התקבלת עדיין לעבודה"עצרי את הסוסים"....חכי לתשובה חיובית.

get well

New member
מקבלים היום רק על השעות של הטיסה

ולא דקה לפני רק מהרגע שהמנועים מופעלים אפילו אם יש עיכוב בטיסה הדיילים לא מקבלים שקל. האשל הוא 50 דולר ליום כיום דיילי קרקע מקבלי 20 ש"ח לשעה מעל ל16 25 ובלילות 30. שבתות זה 60 ש"ח לשעה וזה החל משישי בצהריים ועד ראשון ב6 בבוקר. אם נשווה את שעות העבודה בין האוויר לקרקע אז באוויר מרויחים יותר אבל העבודה היא שונה כי בקרקע אתה חוזר כל יום הביתה והמשמרת הכי ארוכה היא 10 שעות, שלא כמו באוויר...

davekez

New member
שאלה לגבי משכורת בדייל קרקע

בבוקר זה 20 שקל, משעה 4 בצהריים עד מתי זה 25? ואיזה שעות נחשב לילה? בשבת, מקבלים בכל שעה 60 שקל?

get well

New member
מ8 בבוקר עד 16 זה 20 ש"ח

מ16 עד 00 זה 25 אבל אם אתה מסיים ב00:30 אז אתה מקבל על כל המשמרת 30 ש"ח כי זה נחשב שעות לילה. שבת כל שעה היא 60

יפית222

New member
מיונים

תודה רבה לכל מי שענה..עזרתם הרבה:) לגבי היום מיון..שלחתי טפסים לאוויר וקיבלתי הזמנה לקרקע..קראתי פה את כל החומר על יום המיונים המפורט לאוויר (שוב תודה לכל מי שרשם שם), השאלה היא האם היום מיונים לקרקע שונה בתכלית או שפחות או יותר דומה (רק עם סימולציות קצת שונות ובלי בדיקת גובה:)) וכן..גם שם מצויין שיערכו מבחנים באנגלית בכתב ובע"פ.??

מיונים

המבחנים לדיילי קרקע שונים במקצת בעיקר הסימולאציה.הדרישות באנגלית(המבחן בע"פ),וביתר המבחנים זהות כמעט,אחוז הנכשלים כאן קטן יותר ממבחני האויר.בדיקת הגובה כמובן לא רלוונטית לדיילי הקרקע.

get well

New member
זה ממש לא נכון

אני לא יודעת מאיפה את שואבת את המידע שלך אבל הוא ממש לא נכון. אחוז הנכשלים לא יותר נמוך בקרקע זה בערך אותו הדבר ואולי אפילו יותר. בקרקע יש יותר מבחנים במחשב, הסימולציות זה פחות או יותר אוטו הדבר כי בודקים אם את שירותית... בקיצור ליפית למה שתלכי לקרקע אם את רוצה להיות דיילת אוויר? חוץ מהמילה דיילת אין שום קשר בין 2 התפקידים

הופה,למה בלהעליב../images/Emo9.gif

הדבר האחרון שחשבתי אי פעם לעשו ,זה להתנצח עם מנהל פורום.....אבל! 1.את אחוז הנכשלים,לא אני ולא את יודעים במדוייק. 2.אפשר להניח,שאם מפנים את אלו שנכשלים במיוני ה"אויר" למיוני ה"קרקע" ולא להיפך זה אומר משהו לא? 3.מבחן הרמה באנגלית זהה לחלוטין 4.הסימולציה שונה אך רק במקצת,לשני התפקידים דרושה רמה "שרותית" גבוהה 5.קורס דיילי הקרקע קצר יותר,המבחנים בו מעטים,ולא נדרשת הוכחת רמה מעשית פלאס מבחן רמה מתיש לאורך טיסה שלמה. 6.גם רמת המשכורת נמוכה יותר בהתאמה,לקושי התפקיד. 7.לסיכום:קל יותר להגיע לתפקיד דיילת הקרקע.

get well

New member
סליחה אם העלבתי

לא התכוונתי להעליב אותך פשוט חשוב לי שהעובדות יהיו נכונות על מנת שאנשים ידעו את הפרטים הנכונים כי הם סומכים על מה שכתוב פה. 1. אני יודעת שבקורס האחרון הגיעו 18 דיילי קרקע ונשארו רק 10 לדוג' 2. הם מפנים את אלה שלא עברו לקרקע רק כי רוב האנשים באים לאוויר ואין להם כוח אדם והם נואשים (שלדעתי זה טעות כי הם לא יעברו את המינים בקרקע..) 3. צודקת 4. צודקת שוב 5. קורס הקרקע קצר יותר בשבוע, אבל תתחשבי בזה שאין שם קורס של חירום ועזרה ראשונה. נדרשת הוכחה מעשית לאורך כל החונכות שנמשכת כחודש, את מוצמדת חודש שלם לדיילת קרקע נוספת לפני שאת יכולה לעבוד לבד (מה שאין באוויר חוץ מ4 טיסות ההתבוננות) 6. המשכורת יותר נמוכה כי מחושבת בצורה שונה וגם כי מה לעשות המנכ"ל אוהב את דיילי האוויר הרבה יותר 7. זה לא נכון. נ.ב אני מכירה יותר מ10 אנשים שעשו את 2 הקורסים גם הקרקע וגם האוויר (עברו מהאוויר לקרקע וההפך) וכולם ללא יוצא מן הכלל אמרו לי שהקורס אוויר יותר קל) בקרקע צריך הרבה יותר לשנן ולזכור דברים חשובים שאם תטעי בהם החברה תשלם על זה המון המון כסף... וחלילה לא מזלזלת באוויר אבל פשוט לא יכולה עם זה שמזלזלים בקרקע... יום נעים ומקווה שלא נעלבת שוב

יפית222

New member
?

בתור אחת שעדיין לא ניגשה למיונים של אף תפקיד נראה לי (מבחוץ) שיש משהו בזה כי תפקיד דיילת הקרקע יותר דומה לתפקיד פקידת הקבלה (שבו יש לי נסיון וזה לא תפקיד פשוט בכלל) כי מתעסקים בו גם עם גם עם ענייני כספים וגם נדרשת רמת שירותיות מאוד גבוהה ודיילת האויר לא מתעסקת בענייני הכספים והדגש שם הוא רק על שירותיות.

למעלה