משכורת גבוהה מהרגיל

• פותח הנושא 1896
  • פורסם בתאריך

1896

New member
משכורת גבוהה מהרגיל

אני סטודנטית מאז תחילת שנת המס עבדתי משרות חלקיות בלבד.. ינואר הרווחתי 1500 ש"ח פברואר - 800 ש"ח מרץ - לא עבדתי אפריל - 60 ש"ח <כן, כן - שישים ש"ח!> מאי - 500 ש"ח ואז התחלתי לעבוד קצת יותר.. יוני - 2960 ש"ח יולי - 4300 ש"ח והחודש אני אמורה לעבור את ה- 5000 ש"ח.. סליחה על כל הפירוט האולי מיותר, אבל האם אני אצטרך לשלם מס הכנסה החודש? ואם כן - מגיע לי החזר? ועוד שאלה, מאיזה סכום שכר חודשי אני בעצם אמורה לשלם מס הכנסה? תודה רבה מראש..

אם את עובדת באותו המקום

כנראה שלא תשלמי מס אם החלפת מקומות, יש חשש שיורידו לך או שתלכי למס הכנסה ותעשי תיאום או שבסוף השנה תבקשי החזר

1896

New member
במאי התחלתי לעבוד במקום חדש..

האם יש ממה לחשוש כשבאים לעשות תיאום מס? האם זו פרוצדורה פשוטה? תודה רבה רבה!

mstern

New member
תשובה

אין ממה לחשוש אם עושים את העניין בליווי של איש מקצוע. בכל מצב אחר, זה כבר תלוי בנתונים הספציפיים.

דוד בכר

New member
לא תשלמי החודש מס

החישוב הוא במצטבר וסביר להניח שהמעביד החדש החל לחשב לך את המס מחודש מאי במצטבר. מאחר והמשכורות ממאי ועד היום נמוכות הרי שלא ירד לך מס. משכר של כ-4,500 ש"ח לחודש תשלמי מס(מאחר והשכר שלך בחודשים קודמים היה נמוך מכך את יכולה להשתכר בחודשים הבאים סכומים גבוהים מבלי לשלם מס). בכל מקרה אין לחשוש מלדרוש החזר מס בסוף שנה אם השתכרת פחות מ-50,000 ש"ח בשנה וניכו לך מס. ____________________________ [email protected]

למעלה