משכורת איש קבע - חבצלות

Edward7

New member
משכורת איש קבע - חבצלות

מעניין אותי כמה מרוויח אדם שעבר הכשרה של 3 שנים במסלול חבצלות במודיעין ומתחיל לעבוד בקבע בדרגת סגן.
למישהו יש הערכות?
כשחיפשתי ברשת ראיתי שאנשי קבע מתחילים מרוויחים סביב ה5 אלף לחודש. זה מעט (הייתי בטוח שהמשכורות סובבות את ה9 אלף בהתחלה).
תמיד מדברים שהתנאים של אנשי הקבע הם זוהרים ונוצצים, אבל עם משכורות כאלה אצטרך להישאר תלוי בהורים למשך שנות הקבע... גם כשזה תלוי בפז"ם ויש תוספות (למרות שאין לי שמץ איך זה הולך).
אם אחתום קבע כמובן שזה לא יהיה בגלל השכר, אבל אשמח לדעת זאת מראש.
מישהו יודע את התשובה לחלק מהשאלות ויכול לעשות לי קצת סדר בראש?
תודה!

GVBlack

New member
קצת סדר

דבר ראשון, כ-5000 שקל בחודש זה באמת שכר הבסיס עבור סגן פשוט, בן 21, שהרגע עבר מחובה לקבע. (יכול להיות שאפילו קצת פחות מ-5000)

התנאים לא זוהרים ולא נוצצים, ממש לא, אבל המשכורת שלך בפירוש תעלה אם יהיה לך אחד מהבאים:
- תואר אקדמי
- גמול השתלמות (גמו"ש א' יחסית קל לסגור עם השעות של קורס קצינים, השלמה + עוד כמה קורסים קטנים)
- תוספת רמת פעילות - אם תשרת בבסיס סגור, למשל.
- תוספת סיכון - יש באגף המודיעין כמה יחידות שמקבלות תוספות שכאלה.
כמובן שגם לדירוג השכר יש משמעות - הדירוג שסביר להניח שתהיה עליו יהיה מח"ר (מדעי החברה והרוח) בהתאם לתואר האקדמי שלך - והמשכורת של 5000 היא מה שמקבלים בדירוג המנהלה, שהוא הנמוך ביותר.

אני לא בטוח שתתחיל מ-9000 שקל בחודש ישר עם הכניסה לקבע, אבל יותר מ-7000 יכול להיות ריאלי. חוץ מזה, סביר להניח שבוגר "חבצלות" שעושה את תפקידו בצורה נורמלית לא יישאר סגן לאורך זמן רב, או לכל הפחות ישרת על תקן סרן - ואז המשכורת עולה עוד קצת. לבוגרי תואר אקדמי יש גם רה-דירוג אחרי שנתיים בקבע, ואז המשכורת עולה עוד קצת. אם יתנו לך לעשות תואר שני תוך כדי שירות - תעשה, תסיים, תקבל עוד תוספת. אולי בסוף גם תוכל לקבל דירוג מחקר (עוד עלייה משמעותית במשכורת). אבל הכל יגיע בהדרגה.

הדרך הכי טובה לגלות את המשכורת האמיתית היא לשוחח עם קצין שעבר את אותו המסלול ויודע מה הוא רואה בתלוש השכר בסוף כל חודש.

Edward7

New member
תודה רבה

תודה רבה על התשובה, בהחלט עשית לי סדר.
שאלה נוספת, צה"ל עוזר במימון שכר דירה (מעבר למשכורת כמובן) של אנשי קבע? או רק במידה והשירות רחוק מהבית?

GVBlack

New member
מימון שכר דירה

התנאי לקבלת המימון בקבע הוא שהמרחק מביתך ליחידה עולה על 60 ק"מ (ואם יש לך רכב צמוד - 100 ק"מ), ושהדירה שתשכור תהיה בטווח של 25 ק"מ מהיחידה.
אם אתה רווק - תוכל לקבל שכר חדר רק אם אין עבורך מקום לינה ביחידה עצמה. לנשואים אין את ההגבלה הזו.
סכום ההשתתפות משתנה בהתאם למיקום בארץ - בצפון ובדרום הסכום נמוך: קצת פחות מ-700 ש"ח בחודש, ובירושלים, ת"א ואילת הוא הכי גבוה: 920 ש"ח בחודש.

למעלה