משכורות

אור302

New member
משכורות

אני נמצא כרגע בשלב שבו זה די מציאותי לשחק ב"נגיד שמציעים לי את המשרה שאליה התראיינתי." ואני מנסה לחפש במרשתת (היינו, אינטרנט) אילו משכורות משלמים שם כדי שיהיה לי בסיס להתמקחות. בהתחשב בכישורי המסחר העלובים שלי (אפילו בשוק לא נעים לי להתמקח) כבר אני רואה שאני מקבל פחות משיכולתי. לכן אני מחפש איזה בסיס למיקוח. אתרים שונים מציעים כל מיני ספוקלציות ונתונים והאתר של המוסד לא אומר כלום בנדון. מישהו יודע איפה כדאי לחפש? באשר למשרה, אני יכול להסגיר כי מדובר במשרת visiting assistant prof להוראת עברית באחד מן הליברל-ארטס קולג' הכי יוקרתיים בארה"ב. מישהו יכול לשער סדר גודל של שכר? הנתונים שראיתי מצביעים על 70 אלף בערך. מקום אחד מדבר על שכר כזה לאותה דרגה אבל לכלכלה, ואלה הרי נוטים לקבל הרבה מעל הממוצע. מקום אחר מדבר על שכר כזה לערבית, שזה די מקביל, אולם לדרגת instructor שהיא נמוכה יותר. אבל אין לדעת, הנתונים האלה יכולים להיות דמיוניים לגמרי. אני משתעשע באפשרות לכתוב למרצה שעזב ולשאול כמה הוא מציע שאדרוש, אבל זה נראה לי קצת הזוי. הצעות ודעות יתקבלו בברכה.

Gidi Shemer

New member
היות וזו אוניברסיטה פרטית, אין להם חובה

לפרסם את המשכורות ואני לא משוכנע שתמצא data שכזה. כמו שציינת נכון, המרכיב של המחלקה מאד משמעותי. אפילו באוניברסיטה ציבורית כמו זו שלי פרופסור בכלכלה מקבל כ- 30,000 יותר בהשוואה לבעל אותו תקן בביולוגיה. יש פה גם עניין של הקולג' הספציפי שממך אני מבין שהוא מאד יוקרתי, ולכן אולי גם עשיר יחסית. באופן כללי, אם היית מקבל את התקן בקולג' טוב ובתחום שלך, 70,000 זו משכורת מאד גבוהה. אני אישית ציפיתי שתכתוב משהו בין 50 ל- 55 לתחום הזה.

אור302

New member
נכון, זו משכורת גבוהה

אבל זה מה שהיה כתוב לערבית. שפות כמו גרמנית למשל, למשרת אסיסטנט פרופסור, מרוויחים בטווח שאמרת. המשרה שאני מועמד אליה היא משרת "ויזיטינג אסיסטנט פרופ" - האם זה אומר שהיעדר קביעות יגרום להם לתת יותר או פחות? בוא נאמר שהמשרה היא מרכזית מאוד בתחום חשוב מאוד למוסד, למעשה זו המשרה היחידה בתחום כך שאני גם המרצה וגם המארגן וגם ראש התחום. ובוא נאמר שנראה שהם מעוניינים בי כך שיש לי אולי אפילו יותר כוח פה. אני מסיק שזה המצב שם אולם אין לדעת לבטח. תאמר לי: בתחום "כללי", אם יש דבר כזה, שכר של 70 נחשב גבוה יחסית? אני מדבר על כללי כי בכל זאת יש טווח שבין נניח 40 ל-140 בסך הכול. אז 70 ממוקם יפה שם, בערך שני שליש. אבל שאלה יותר חשובה: להבנתי, מרגע שהוצעה לי המשרה, היא שלי אלא אם כן אני דוחה אותה. כלומר, אין מצב שבו מציעים אותה לשלושה אנשים ורואים מי דורש הכי מעט. מכאן השאלה היא מה הנזק של דרישה גבוהה מדי. אני יכול להניח שזה יגרום להם מיידית להתבצר בשכר שהם מתכננים כי הרי הפער גדול מדי בעוד שדרישה קצת גבוהה משלהם אולי תגרום להם להתגמש. ולסיום, האם משא ומתן כזה נפתח בהצעת שכר ממשית מצדם או ב"כמה אתה רוצה"? אגב האתרים שבהם היה מידע הם אתרי ההערכה או פשוט משרות שמישהו נידב את הנתונים שלו: הכרוניקל, indeed, glassdoor

Gidi Shemer

New member
שכר של 70

יהיה נמוך עבור מקומות מסוימים וגבוה עבור אחרים. ככלל, 70000 היא לא משכורת גבוהה, אבל היות ואני מרויח פחות וחי יפה מאד עם זה... לגבי המשא ומתן- אם הציעו לך את המשרה, אתה המועמד המוביל מבחינה מקצועית. בדרך כלל, ייבחר גם השני בתור, למקרה והראשון ידחה או שישנו את דעתם. מנסיוני, לא ישאלו אותך כמה אתה רוצה, אלא יאמרו לך מה המשכורת. בהחלט לגיטימי שתגיב עם דרישה למשכורת גבוהה יותר, אבל הייתי מאד נזהר מלהיכנס חמשא ומתן ממושך מדי. עם כל הכבוד, אתה צריך את המשרה הזו ומועמדים לא חסרים היום. קשה לי לתת הערכה, כי מאד משמעותי כמה מועמדים טובים יש ועד כמה הם רוצים אותך.

אור302

New member
או, אז פה בדיוק השאלה

מה הנזק בדרישה גבוהה מדי. האם לא נכון להניח ש" מקסימום הם יתבצרו באיזה מספר שאותו אני תמיד יכול לקבל." מה יש לי להפסיד? זו בדיוק השאלה שמטרידה אותי. מקסימום יאמרו, "טוב, אנחנו ניתן עד פה ולא יותר." ואני תמיד אוכל לומר "נו, בסדר." האם זה לא המצב? האם יש משהו שאני מפספס? אני מניח שהנזק היחיד הוא שאם אני מתחיל גבוה מדי הם יתבצרו בעמדתם כי יראו שאין טעם לשאת ולתת על פער כה גבוה, ולכן עדיף להתחיל קרוב למספר שלהם. מאידך ייתכן שהם מראש יציעו משהו נמוך מהרגיל כדי לטפס לנורמה ולכן אני צריך לדעת אותה. ובכל זאת, אולי, היות שמדובר במוסד אקדמי ולא במגרש מכוניות, הם יתנהלו באופן הוגן מלכתחילה. הרי בסוף אני אגלה כמה מרוויחים עמיתיי למחלקה, והם לא רוצים שארגיש מרומה. מה עושים אחרים במצב כזה? אני הרי לא היחיד.

אור302

New member
והנה אני רואה בעוד מקום

בכרוניקל, שהוא מקור די מוסמך, שמשכורת שנתית ממוצעת לאסיסטנט פרופ היא 69.9 (70.8 לגבר). המשרה המדוברת עבורי היא ויזיטינג, אבל נניח שזה אותו דבר. מאידך, המשכורת הזו היא באחוזון ה-95 בעוד שבאחוזן ה-80 מדובר ב-61 אלף. נו, אני מניח שאני אפול איפשהו ביניהם ואשאף לעליון. בהנחה כמובן שאקבל בכלל את המשרה.

Gidi Shemer

New member
באוניברסיטה שלנו

משכורת מקבילה במדעי הרוח היא כ- 45000. זו אמנם אוניברסיטה ציבורית, אבל יוקרתית. ייתכן שקולג' פרטי יציע יותר כמובן. בכל מקרה, ממוצע של כלל ה- assistant professors לא נשמע לי רלבנטי. זה יותר מדי עניין של תפוחים מול תפוזים.

אור302

New member
אני מקווה שאתה צודק.

בכל זאת, אם אתה מבקש גבוה כל כך שזה לא מציאותי, אתה מחליש את כוח העמידה ומציג עצמך כמי שאין לו מושג מה הולך בשוק. זה ממש משחק מוחות. אני מניח שהמאבק הוא על כמה אלפים יותר או פחות, אבל צריך לדעת מהו הסכום הממוצע. נו, נראה כבר כשנגיע לעניין, בתקווה שנגיע.

אותי שאלו כמה אני רוצה

עשיתי הערכה לפי יוקר המחיה בטורונטו ונתתי מספר שהערכתי שיאפשר לי לחיות עם המשפחה, בשלב ראשון כמפרנס יחיד, ברמה סבירה. ראש המחלקה אמרה לי שסדר הגודל שהיא חשבה עליו הוא בטווח הזה ועד 5000 דולר יותר. אמרתי שאשמח לקבל יותר אבל זה לא ייפול על 5000 דולר הפרש. בסוף קיבלתי את השכר הגבוה יותר.

d a p h n a

New member
זה נשמע לי כמו שכר מאוד גבוה

אני לא יודעת כלום על הוראת שפות, אבל שכר סטנדרטי לassistant professor במדעי הרוח ברוב המקומות שאני מכירה הוא בין 50-60K, ובדרך כלל יותר קרוב לצד הנמוך של הסקלה.

אור302

New member
זו המשכורת הממוצעת שם לפי הדיווחים

בכרוניקל. ומשנה לשנה יש טיפוס או התאמה ליוקר המחיה. מסתבר שיש מקומות כאלה.

כדאי להיות מציאותי ולא להתאכזב.

מורי שפות באופן דיי קבוע מקבלים שכר בחלק הכי נמוך של סקאלת השכר האקדמית, כלומר סיכוי גבוה שההצעה תהיה באזור 40-45K במקרה הטוב. היות שזו משרה זמנית יכולת המיקוח שלך מינימאלית (כמו גם יכולת ההתגמשות שלהם). בכל מקרה, מאחל לך שתופתע לטובה.

כדאי להיות מציאותי ולא להתאכזב.

מורי שפות באופן דיי קבוע מקבלים שכר בחלק הכי נמוך של סקאלת השכר האקדמית, כלומר סיכוי גבוה שההצעה תהיה באזור 40-45K במקרה הטוב. היות שזו משרה זמנית יכולת המיקוח שלך מינימאלית (כמו גם יכולת ההתגמשות שלהם). בכל מקרה, מאחל לך שתופתע לטובה.

אור302

New member
נקווה לטוב.

אם זו תהיה ההצעה שלהם, מתחת ל-45, אני לא לוקח. למעשה מתחת ל-60 אני לא לוקח. שימצאו מישהו אחר שיעבור לסוף העולם בשלג בשביל שכר מינימום.

Gidi Shemer

New member
כמו שהבנת ממני

אני מצפה שההצעה תהיה יותר קרובה לזו של בוקובזה. השיקולים שלך לקחת או לא הם כמובן השיקולים שלך, אבל משהו אחד שאני כן רוצה לתרום: לא נכון לדעתי להסתכל על השנה הזו כשנת הוראה עם משכורת ששוה את מה שאני מצפה ממנה או לא. זוהי שנת התקדמות שבה אתה נוטע עוד רגל בממסד האקדמי, כולל הוספת שורה משמעותית ברזומה שלך. בימינו, כדאי לחשוב חמש ושש פעמים אם לדחות הצעה בגלל משכורת, במיוחד בהתייחסות שלך ל- 60000 כאל משכורת מינימום, כאשר אני לא חושב שתוכל למצוא משכורת דומה בתחום שלך בשנים הקרובות. Just saying..

אור302

New member
או, ודאי, אלא שיש עוד כמה שיקולים בעניין

ואני אפרט, רק לשם הדיון הפורה: 1. המעבר כולל כמובן מעבר של אישתי ומבחינת שכר עבודתה, היא רק תפסיד, כך שהסך הכול מצטמצם. אלא אם כן מציעים שכר יפה במיוחד. וזה גם בהנחה שהיא תמצא משרה במקום החדש, לא מובטח, בהתחשב במיקום הפסטורלי בסוף העולם של המוסד הזה. 2. המוסד החדש יחייב אותי הכנה מחודשת של הקורסים בהתאם לצרכי וספרי הלימוד שלהם. זה אומר ששנה אחת לפחות אני עוסק בהכנת קורסים, מה שדוחה בשנה את פרסום המחקר שלי, מה שיעבוד נגדי כשאחפש משרה אחרת, טובה יותר. במוסד הנוכחי שלי כבר אני משקיע את השנה בהכנת הקורסים כך שבשנה הבאה אהיה חופשי יותר. השנה אני עדיין דוקטורנט כך שזה שאני לא מפרסם, לא נורא. בשנה הבאה, אם אני עסוק בהכנת קורסים, אני דוקטור שנה שלמה בלי שום פרסום. זה לא אסון, אבל גם לא אידאלי. ועוד פחות אידאלי אם אני מנסה לעבור למוסד נוסף, מבטיח יותר. מה אני אראה להם ברזומה? שעסקתי בהכנת קורסים במקום לפרסם? 3. גם אני לוקח את המשרה הזו רק כאמצעי קידום, אם האמצעי הזה יעבוד, הרי הוא ישרת אותי עבור משרה עתידית. משרה עתידית מחייבת מעבר נוסף של מקום מגורים. לא סימפטי. 4. מעברים מרובים לא נראים טוב במיוחד ברזומה. כך שיש פה שיקולים נוספים. אבל העצה שלך בהחלט מועילה. תודה. וכל מילה אחרת תתקבל בברכה.

ABD2b

New member
תגובה של חדשה בעניין

קודם כל מזל"ט על ההצעה. אני יכולה לחלוק איתך מה אני חושבת בעניין על סמך ניסיון לא רב (אך ב"ה מוצלח), ועצות של המנחים שלי: תמיד אפשר לבקש יותר, אבל: 1) לבקש הרבה יותר מידי כן יכול לגרום לבעיתיות מסוימת. (אצל משהו שאני מכירה אישית, נוצר מעין אפקט בומרנג כשדרישה מוגזמת מידי גרמה למשיכת ההצעה כי "אין על מה להתמקח בכלל"). הדרך לעשות זאת היא לשאול האם השכר המוצע הוא firm number? ולגשש בעדינות אם "אפשר לעשות משהו בנדון" כי עלות המחיה גבוהה/אשתך תאבד שכר וכו'? כלומר להציע הסבר. 2) בכל מקרה תזכור שתקבל אולי 2K או 4K יותר בשנה כתוצאה מו"מ מוצלח. כשמדובר על משרה לשנתיים לא מדובר בהבדל משמעותי. זה כן משמעותי כשמדובר במשרה לשנים ארוכות (וכאשר כל העלאת שכר וכו' היא נגזרת של שכר הבסיס.) לכן באופן כללי המומ בעניין השכר הוא שולי למדי. 3) כן בקש כיסוי הוצאות מעבר. זה משהו יותר קל לנהל עליו מו"מ. לי הציעו 2.5K ומו"מ העלה את זה ל 4K תמורת קבלות. מכירה אנשים שקיבלו יותר. 4) יכולת המיקוח שלך תלויה באטרקטיביות שלך, שהיא נגזרת של שני דברים: א) האם יש לך הצעות עבודה נגדיות? אם אתה מראה להם הצעה נגדית יש לך סיכוי טוב לקבל שכר בסיס זהה או קרוב. ב) האם ישנו פער גדול בינך לבין המועמד מספר 2 למשרה זו? אם אתה המומעמד המועדף ב- margin גדול, יש לך יכולת מיקוח גדולה כי הם רוצים אותך מאד. אם היתם במרוץ צמוד, הם ילחצו עלייך לחתום מה שיש או שיעברו למועמד השני. בהצלחה

אני מבינה שהלך טוב בראיון שהתייעצת לגביו?

מה לבשת בסוף?

ABD2b

New member
תודה שזכרת

לצערי אינני יודעת אם היה פחות קר מהתחזית, או שאני הרבה יותר עמידה למזג אויר קר. הבאתי איתי מגפיים וטייץ אבל בסופו של דבר פשוט לבשתי את חליפת החצאית עם גרביונים ונעליים עקב ומעיל צמר שהשאלתי ממשהי ש(כמו שדפנה אמרה שצריך להיות) עלה יופי על הג'קט. וכן... הכל היה בסדר גמור

למעלה