משכורות בהולנד

shiprr

New member
משכורות בהולנד

שלום, יש לי הצעת עבודה בהולנד אבל אין לי מושג מה המשכורות המקובלות. אני אקדמאית, תואר שני, בתחום מתמטיקה/הנדסה,, והעבודה היא גם בתחום. הם מתכוונים להביא אותה כעובדת זרה למקצוע נדרש בהולנד. למישהו יש מושג מה טווח המשכורות המקובל שם לסוג כזה של עבודה? מן הסתם אני לא רוצה לעבור אם זה לא שווה לי כלכלית כך שכל עזרה תתקבל בברכה.

danyo

New member
קצת פרטים

היי אני אשמח לענות לך על השאלות. בקצרה, 1. הכל תלוי ברמת החיים שלך. 2. אם את באה על תקן של מקצוענית, מה שהם קוראים פה פרופשיונל... אז הם חייבים לשלם לך לפחות 34K בשנה- זה המינימום, אחרת הם לא ישיגו לך אישור עבודה. 3. האם זה מספיק? תלוי ברמת מחייה... כמה אנשים אתם? מביאים לך גם דירה? רכב? נסיעות? אני עשיתי את המעבר לא מזמן ויש לי הרבה איך לכוון אותך כולל טלפונים פרטים ואיך עושים את זה בארץ וכאן. אם תשלחי לי מייל, אני אשלח לך את כל מה שיש לי, ואשמח לענות לך על כל השאלות, רק תשאלי, הצלחתי לצבור הרבה ידע. דן [email protected]

shiprr

New member
תודה תודה, ברוכים הנמצאים

אגב יש פער עצום בין ההערכה של דן להערכה שלך....בילבלתם אותי לגמרי :)

הוא מדבר על המינימום

שהם חייבים לשלם לך כדי שתקבלי אישור עבודה. אני מדברת על מה שפועל חתמנו בחוזה. יש בהחלט הפרש גדול. אבל זה בדיוק כמו שבארה"ב אנשים יכולים להתקיים (בדוחק) מגרושים, ובשוק שלנו נהוג לומר שלא שווה לעבור לשם אם אין לך שכר שנתי של 6 ספרות. כי את לא סתם מחליפה עבודה, את מחליפה יבשת! את צריכה להשיג מחדש בית, אוטו, להעביר מכולה, לדאוג לביטוח רפואי, לפנסיה וביטוחים אחרים וכו'. ההוצאות בהתחלה הן עצומות (אני יכולה לשלוח לך סכומים במסר). כדי שיהיה לך שווה לעבור יבשת מגיע לך שכר הרבה יותר גבוה (ואגב, מה שאנחנו מקבלים זה בערך חצי ממה שמקבלים חברים שלנו שגרים כעת באוטרכט )

shiprr

New member
אני לא מדברת על מינימום....

אני אשמח אם תוכלי לשלוח לי במסר, למרות שאין לי כוונה לקנות בית ואני מקבלת אוטו מהחברה, אבל לגבי נתונים של עלויות משלוח (אני לא רואה סיבה למכולה שלמה, אני מתכוונת לשכור משהו מרוהט) ועלויות כלליות נוספות ע"מ שאוכל שלקלל את עלויות המעבר זה יהיה נהדר. בנוסף מה עלויות המחייה בגדול, אני יודעת שאתם משפחה וזה שונה אבל אולי מבחינת סדרי גודל. דבר אחרון שאולי אנשים כאן יוכלו לעזור זה לגבי החוק של 30% פטור ממס הכנסה. אני יודעת שיש לישראל הסכם עם הולנד ע"מ שלא יהיה כפל מס השאלה היא האם ישראל מכירה ב-30% פטור או שאני אצטרך "לשלם" על זה תרתי משמע אם וכאשר אני אחזור לארץ. עוד אינפורמציה במסרים תתקבל בברכה :) או למייל: [email protected]

shiprr

New member
אגב עוד מספר שאלות

מה לגבי קרן פנסיה/גמל/השתלמות? יש להם בכלל דברים כאלה? הבנתי שהמס הכנסה (שהוא די גבוה) לא כולל שום הפרשות נוספות זה נכון?

Fair game

New member
יש פנסיה וכו

אבל אני מציע לברר שם מה התנאים והזכויות שמגיעים לך לכמה זמן אתם אתם עוברים? ד"א אם זה רק לכמה שנים ואחכ אתם חוזרים לישראל תברר גם מה קורה איתך בישראל מבחינת קופ"ח,ב.לאומי וכו

shiprr

New member
תודה על התגובה

אבל למה אתם? אני עדיין לא גוף קיבוצי. :)

Fair game

New member
../images/Emo6.gif

חחח לא ידעתי אם את\ה עובר לבד או עם המשפחה אז כתבתי בלשון רבים

למעלה