משכב זכר

Yali 17

New member
משכב זכר

נאסר בתורה משכב זכר, לא רק ה"אקטיבי " דמו בראשו, גם ה"פאסיבי " הפרטנר השני למעשה מקולל וארור. השאלה שלי היא כזאת : האם אדם שנאנס במשכב זכר, גם הוא ארור ודינו מיתה ? ואיך מתייחסים לאדם שכזה ?
 

asaf2000

New member
תשובה

"אונס רחמנא פטריה". רמב"ם הלכות איסור ביאה: "אנוס פטור מכלום--מן המלקות, ומן הקרבן, ואין צריך לומר מן המיתה: שנאמר "ולנערה לא תעשה דבר" (דברים כב,כו). במה דברים אמורים, בשנאנס הנבעל; אבל הבועל--אין לו אונס, שאין קישוי אלא לדעת. ואישה שתחילת ביאתה באונס, וסופה ברצון--פטורה מכלום: שמשהתחיל לבעול באונס, אין בידה שלא תרצה, שיצר האדם וטבעו, כופה אותה לרצות".
 
שאלה טובה שאלת

וכיון שספציפית לשאלתך יש תשובה בתלמוד בבלי מסכת סנהדרין בסדוף דף ט' עמוד ב', אצטט לך את הכתוב שם : אמר רב יוסף פלוני רבעו לאונסו, הוא ואחר מצטרפין להרגו. לרצונו, רשע הוא, והתורה אמרה אל תשת רשע עד. רבא אמר אדם קרוב אצל עצמו ואין אדם משים עצמו רשע. ופירוש דברי הגמרא : שני עדים מגיעים לבית הדין להעיד כנגד פלוני שעבר על משכב זכור שעונשו מיתה. למעשה, אם העדים נבדקו ונחקרו והכל מתאים, עדותן מתקבלת. אלא שכאן מדובר שאחד העדים נאנס באותו משכב זכור. ולמרות זאת כיון שהוא היה אנוס, עדותו מצטרפת לעדות של אדם שני. וממילא על פי שנים עדים יקום דבר כמפורש בתורה. הבעיה היא כשהעד לא נאנס, אלא נרבע ברצון. ועל זה אומרת הגמרא שאם זה היה לרצונו, הרי שהוא רשע, ופסול לעדות. וממילא אין כאן שתי עדים אלא אחד. אלו דברי רב יוסף. אבל רבא לומד אחרת. רבא אומר מיכיון שאין אדם יכול להעיד לקרובו, הוא הדין האדם אינו יכול להעיד לעצמו. וגם אין אנו מקבלים עדות אדם נגד עצמו, כי יש לנו כלל שאין אדם משים עצמו רשע. הרי לך ברור ומפורש מדברי הגמרא שאדם הנאנס נגד רצונו במשכב זכור, אין בו כל חטא. וממש אין מה לדאוג בזה. שבוע טוב ובשורות טובות. ובמקרה זה סובר רבא שנחלק עדותו של הנרבע לשנים. את החלק המרשיע את עצמו לא נקבל כנ"ל. אבל את החלק המרשיע את הרובע, כן נקבל.
 
למעלה