משך "התרגלות" לריטלין

yulanda1

New member
משך "התרגלות" לריטלין

שלום,
רציתי לשאול האם לוקח זמן להתרגל לריטלין מסוג שונה.
עד עכשיו בתי לקחה ריטלין 2.5 כדורים של 10מ"ג, שמשפיעים למשהו כמו 3-4 שעות.
מכיון שחזרנו ללימודים ויש צורך במשהו ארוך טווח יותר, היא עברה ל-2 כדורים של LA 30.
היא טוענת שהתחושה שהם עושים לה היא ממש לא טובה. כאילו היא חולה ותחושת כבדות נוראית בגוף.
והיא לא מוכנה לקחת אותם. וכשהיא מסרבת למשהו, זה די סופי, כמו אחרים עם ADHD בגיל ההתבגרות.....מן הסתם.
שאלתי היא, האם היא צריכה זמן להתרגל לכדורים אלו או שכדאי לחזור לרופא ולנסות להחליף?
כרגע, אני די מודאגת מהענין שכאילו לא ניתן למצוא משהו שהיא תוכל לחיות איתו בשלום ועקב כך, תפספס את הלימודים!
אשמח לשמוע מנסיונכם ומהידע שלכם.

גם אני הגבתי לא טוב לLA

אני הרגשתי יותר מדי חזק את העליות והירידות שלו.... אם יש אפשרות, אולי כדאי שתיקח עוד ריטלין רגיל במהלך היום? בהתייעצות עם הרופא כמובן...
אפשר לחשוב אולי גם על קונצרטה או על SR....

FOR THE LD

New member
גם לי זה עשה לא טוב - תחושת כבדות ובהמשך -

דיכאון. תוך זמן קצר הפסקתי ועברתי ל-SR, שאמנם הריבאונד שלו לא נעים, אבל גם לזה ישנם פתרונות.

גם אצלינו לא היה טוב עם LA

אצל שניים היה הרבה יותר טוב עם SR , והשלישי מקבל עכשיו קונצרטה וזה מצוין.

הילההו

New member
ריטלין

גם אצלנו ריטלין וריטלין LA עשו ממש לא טוב.
עברנו לאדרל שהיה טוב בהתחלה ועכשיו לפוקלין שנראה הכי מתאים.

yulanda1

New member
כמה פעמים אפשר להחליף....

אני, לפחות, מותשת מכל הנסיונות של התאמת התרופה המתאימה. הרבה שנים היא הסתדרה עם ה-SR עד שפתאם הרגישה שזה לא מתאים לה. האם כל נסיונות ההחלפה למיניהם לא משגעים את הילד עצמו ואת גופו? זה כאילו שהיא הופכת לשפן נסיונות. אני כבר הייתי מתיאשת ומוותרת ומזה אני מפחדת, שהיא תחליט שלא בא לה לקחת בכלל. למרות שהיא מכירה בנחיצות התרופות הללו.
אני מבינה שאין ברירה, אבל אותי באופן אישי זה מתיש ומתסכל!!!

מה הכוונה "הרגישה שפתאום זה לא מתאים לה"?

אם היא תסביר את כוונתה, ובמה השינוי מתבטא, אולי יהיה אפשר לחשוב על משהו מתאים יותר.

zivadina

New member
LA, SR , קונצרטה וריטלין הם methylphenidate

ורק מנגנון השחרור של החומר שונה מאחד לשני.
כך, שלא נורא אם מחליפים מסוג אחד לאחר.

למעלה