משימת פורום: ספר לחשים

משימת פורום: ספר לחשים

בהרבה משחקים בהם קיימים ספרי קסמים, הללו מהווים בסך הכל סוג של כונן-גיבוי לכשפי הדמויות והדבשי"ם. אבל ספר לחשים יכול להיות מוקד להרפתקה בפני עצמה, ולהנות מהיסטוריה, עיצוב יחודי וכמה סודות משל עצמו (דף ממולכד, למשל, או משהו שמוחבא בכריכה). האתגר - להמציא ולהציג ספר לחשים מעניין, לפי הפורמט הבא: מראה חיצוני: כריכה, עיצוב, סגנון אותיות, פגמים אם יש. רקע היסטורי: מי כתב אותו? מי התשמש בו? היכן הוא אמור להיות עכשיו? תוכן: מה אמור להיות בספר, אילו לחשים (בקצרה, לא רשימות מועתקות מספר הכללים החביב עליכם) ואיזה תוכן נוסף? מאפיינים מיוחדים: כל מה שלא נכנס בקטגוריות הקודמות, והופך את הספר למעניין ויוצא דופן, או אפילו מסוכן.

Super Monkey

New member
אה! יפה מאוד!

בדיוק במערכה הנוכחית שלי מככב ספר לחשים מהסוג שאתה מתאר! חבורת ההרפתקנים שלי (שנפגשו לכאורה באקראי בתא כלא, למרות שאין שום אקראיות בעניין) הניחה על ידיה עוד במהלך ההרפתקה הראשונה, שכללה בריחה ממבצרו של אלף אפל מיסתורי ורב עוצמה, על ספר מסתורי עם כריכת עור חומה פשוטה ועליו הטבעה של "נבל שחור" (נבל כמו harp, אין ניקוד...) - אותו סמל מסתורי שמקועקע על גופם של כל אחד מההרפתקנים. אך האם באמת השיגו את הספר או שנתנו להם לקחת אותו? האם באמת הצליחו ההרפתקנים להימלט מכלאו של הדראו המיסתורי או שנתנו להם ללכת? הספר עצמו מקודד ובנוי חידות על גבי חידות, יש בו צפנים ולחשים מכל עוצמה. החידות מפוזרות בין האיורים השונים של הספר, פגמים שונים בכתב, השפות השונות מהן הוא בנוי ועוד. ממבט ראשון, לקוסם הלא מנוסה הספר נראה כעוד חוברת מתכונים להטלת לחשים, הכנת שיקויים ושאר השטויות אשר נכתב ללא ספק על ידי קוסם רב עוצמה. אבל התעמקות בספר מראה שהוא למעשה מוביל את החבורה ממקום למקום בעולם המערכה לחשיפת סודות היסטוריים אשר הלכו לאיבוד במלחמה הגדולה. נראה שלספר יש אג'נדה משלו והוא יודע להראות לקורא שלו בדיוק מה שהוא צריך לראות. בין אם זה משב רוח מיסתורי שהופך את הדפים, אותיות שלפתע משנות את הגופן שלהם או מילכוד דפים מסויימים שהוא אינו רוצה שיקראו אותם עדיין. לספר יש מודעות לא בגלל איזו נשמה שכלואה בתוכו אלא הוא ממש ישות בפני עצמה. הספר הוא השומר של סודות מסדר the harpers אשר הלכו לאיבוד לפני מאות שנים. הספר הוא המפתח לסודות רבים שהוטמנו בעולם (שער מימדי הנמצא במזרקה שבמרכז העיר, פתח למקדש האבוד אשר בלב ההר וכו'...). מבחינתי, בתור שה"ם ספר הלחשים הזה הוא דב"ש בפני עצמו שמניע את העלילה בהתאם לאינטראקציה של הדמויות איתו. חשיפה של סוד אחד יכולה להוביל אותם להרפתקה אחת, דפדוף בעמודים אחרים יובילו אותם למקום אחר. ללא ספק יש ברעיון הרבה השפעה מ"צופן דה-וינצ'י" למרות שלא יצא לי לקרוא את הספר (או לראות את הסרט) ובקונספט של "הטבעת האחת" (...שר הטבעות) שיש לה מודעות ויכולה להזיז מהלכים.

ואיך זה מיושם במשחק?

כלומר, מעטים האנשים שידפיסו ספר שלם בשביל שהשחקנים ידפדפו בו, וזה אחד הקשיים במשחק בעולם דמיוני - גם אם יש בספרייה המלכותית אלפי ספרים, אי אפשר באמת לשלוח את השחקנים לקרוא אותם, ויש לספק תמציות לדמויות. אז איך אתה מציג ספר כזה לשחקנים, ודרכם לדמויות? מהו הפיתרון היצירתי בנושא?

Super Monkey

New member
שתי אפשרויות:

מספר להם מה רשום בספר: הספר עצמו כתוב בעשרות שפות שונות שחלקן נעלמו מהעולם. מה שאומר שהחבורה צריכה ללכת ולחפש מתורגמן. למשל: - שה"ם: אורידיוס, הספרן הקשיש, עיין בספר ואז אמר "מדובר בלחש להטלת כדור אש - לא משהו שלא נתקלתי בו בעבר..." - שחקנית א:ליבריס הולמת בידה בכעס ואכזבה על הספר, היא ערכה מסע של שלושה חודשים בשלג רק בשביל לחש כדור אש? משהו לא מסתדר לי בראש. אני בוחנת את העמוד יותר מקרוב, אולי יש משהו בצורה של האותיות. שה"ם: ליבריס העבירה את ידה על העמוד והבחינה בגבשושיות קטנות בעמוד עצמו. כמו תבליט מסויים. - שחקנית א: אני מעירה את תשומת ליבו של אורידיוס לעניין. - שה"ם: אורדיוס מעביר את ידו על הגבשושיות ומהרהר. לאחר רגע, נאורו פניו. הוא הולך אל המדף ומביא ממנו ספר מאובק ופותח אותו. דפי הספר חלקים, אולם מבחינה קרובה יותר נראה שגם עליהן יש גבשושיות. הוא מעביר אצבעותיו שוב על הספר ואומר "שער של אש בתוך המים יוביל אתכם אל הכתר של מלך השמש השחורה. הרגו את הדרקון והיכנסו" - שחקנית א: אה! נהדר! ...אממ... עכשיו מה זה לעזאזל אומר?!?!? - שחקן ב: אורגרוט מתהלך בחדר ומשקיף חלון הספריה. לפתע הוא נזכר ופונה אל ליבריס "הפסיפס על ריצפת המזרקה בכיכר העיר הוא של עיגול שנראה כמו להבות. הדרקון הוא הפסל שעומד במרכז המזרקה!" שיטה שניה: אני די מוכשר בציור אז לעמים אני מביא להם תמונה שהיא גם כתב חידה והיא דף מתוך הספר. למשל, פעם הבאתי ציור שאם אתה שם מולו מראה אז אתה מגלה כתב סתרים. יש לי עט עם דיו מיוחד שכאשר אתה טובל את הדף במים אז כל הטקסט נמחק חוץ מהאותיות החשובות ועוד מלא רעיונות. אבל הכי קל זה שיטה ראשונה: באמצעות סיפור ודברים שונים מהעלילה שמתחברים אחד לשני כמו פאזל.

Super Monkey

New member
"העתק והדבק"

שיטה שעובדת ממש נחמד: אתה לוקח תמונה, למשל בעולם פנטזיה איזו תמונה של אביר עם חרב בתוך קתדרלה, ואז כמו בפינה "הציור השבועי לילד" שבמוסף "7 ימים" אתה שותל כל מיני דברים. פותחים את התמונה באמצעות פוטושופ או אפילו עם "הצייר" של חלונות. על ידי שינויים עדינים בתמונה אתה יכול להסתיר כתב סתרים. למשל לקחת את התגליף שעל המשקוף באותה תמונה ולעוות אותו קלות כך שהוא יכלול אותיות בתוכו. רעיון נוסף שדורש תיכנון מראש אבל אפס השקעה: נניח שבחרת באותה תמונה חביבה ויש בה פרט מעניין כמו - על חלון הכנסייה ציור של אריה ומעליו שלושה כוכבים בסידור מסויים. פגישה קודם לכן, קיבלו חברי הקבוצה 3 מטבעות זהב גדולות ועליהן הטבעה של כוכב. בתחילת הפגישה הנוכחית בתיאור היכל המלכות, בארמון בו נמצאת החבורה אחד התיאורים שלך כלל גם תבליט על הקיר של אריה נוהם. העניין הזה אמור להדליק נורה אדומה לשחקנים. בבחינה מחודשת של הקיר הם יראו שם שלושה שקעים בהם לא הבחינו קודם ויכניסו את המטבעות. לפתע נפתחת דלת סתרים/שער מימדי או כל דבר אחר. הרעיון הוא שלא צריך במקרה הזה לדעת לצייר אלא רק לשבת שעות מול האינרנט ולמצוא תמונות שיתאימו. אפשר להפוך את כל העניין למורכב יותר על ידי מציאת מספר תמונות שיכולות להרכיב כתב חידה אחד. אפשר להתחכם עוד יותר: הציור הוא בסך הכל איור שנמצא מתחת לכתב סתרים אחר (חידה מילולית טיפשית נוסח "אני קופסה לבנה ללא מכסה או מנעול ובתוכי אוצר זהוב"). השחקן הממוצע ישבור את הראש בנוגע לפיתור החידה ומשמעותה מבחינת קידום העלילה. השחקן שיש לו זיכרון יותר טוב ועין חדה יחבר בין הציור לבין המקום האמיתי אליו אמורים להגיע.

Super Monkey

New member
אני גם שונא חידות טיפשיות

כלומר אותן חידות שתמיד כתובות על איזו דלת במבוך ואתה פשוט צריך לזרוק מילים עד שהיא נפתחת (מחלה ידוע של מו"דיסטים צעירים מאז טולקין החליט לרשום על הכניסה למכרות מוריה "אמור 'חבר' והיכנס"). בגלל שבמערכה הנוכחית קיים מיסתורין רב סביב העבר המשפחתי של הדמויות וסביב השאלה: איך הצליחו האלפים האפלים לחסום את השמש ולהביס את ממלכות האדם למרות שמיטב הקוסמים, הכוהנים והלוחמים עמדו מולם? - אז לכתבי חידה בספר הסודות של מסדר the harpers, בו עוסק הנושא הנוכחי, יש חשיבות רבה בהתקדמות העלילה. אני יכול כבר לגלות ספויילר (מכיוון שהשחקנים שלי חברים בפורום הזה) שלפני מליוני שנים חי גזע עתיק בעולם שנקרא "הפורטים". הגזע הזה יכל לחוש את האנרגיה הקוסמית של היקום כמו שאנחנו שומעים מוסיקה, ופיתח עם הזמן כלים גם "לנגן" תווים משלו ולהשפיע ישירות על המרקם של היקום. מסדר ה-harpers ("נבלנים" נשמע גרוע, נכון?) אשר קיים משחר האנושות חסף חלק מסודות הגזע העתיק. אולם בעוד המסדר הבין את גודל האחריות שנפלה לו לידים ונשבע לשמור על האיזון בעולם, מתוך ההבנה שבני אדם נולדים ומתים אך הקוסמוס הוא מרקם עדין שאסור לפגום בו, מסדר "חסידי הדרקון האדום" בראשותו של מפיסתופולס האיום האמין שיש לרתום את הכוח העתיק כדי לשלוט ביקום. במשך אלפי השנים האחרונות התרחש משחק שחמט בין שני המסדרים וכל אחד מהם ניסה להשיג מידע על הגזע העתיק ולמנוע מהמסדר שני להשיג את אותו מידע. המסדרים הסתירו את סודותיהם ברחבי העולם. המפתח למידע של the harpers הוא אותו ספר לחשים מפורסם. ככל הנראה לפני 20 שנה הצליחו חסידי הדרקון האדום להשיג יתרון על ה-harpers ולהשיג גישה אל "המכונה הגדולה". המכונה הגדולה היא, למעשה, גדם מאוד מציאותי של מערכת השמש. הרשע הגדול של המערכה (בינתיים לא בניתי את הדמות שלו אלא הוא רק מוזכר ברמזים בתור "הדרקון האדום שהתעורר מחדש") הגיע את המכונה ובעזרתה הסיט את הירח ממסלולו כך שהוא ינוע במסלול מקביל בין השמש לכדור הארץ ויצור ליקוי חמה נצחי. ליקוי החמה הזה העניק יתרון משמעותי לאלפים האפלים ולצבא האורקים שלהם על מנת לכבוש את העולם. ככל נראה, הספר המיסתורי, שהוא ישות בעלת מודעות כפי שציינתי בעבר חש כנראה בשינוי האיזון בעולם ודאג להתגלגל לידיהם של ההרפתקנים על מנת להתחיל להזיז מהלכים שישיבו את האיזון לעולם. בחזרה לספר ולחידות: אם המטרה הכללית של החבורה היא לעשות קורס מזורז בגילוי סודות היקום, אז אין זה מן הנמנע שאני אצטרך להסתיר את אותם סודות בדרכים שונות ומגוונות. לפעמים זה להגיע אל איזו אישיות שיודעת משהו שיכול לעזור להם, לפעמים זה סתם ירידה לאיזה קבר עתיק ושורץ זומבים כדי להשיג מפתח (D&D OLD SCHOOL מה שנקרא), ולפעמים זה באמצעות הספר שמכיל כתבי חידה ורמזים או שילובים של כל הגורמים הנ"ל יחד. אני אציין גם שיש לספר שימוש נוסף: מאחר וכל הקוסמים הרציניים בעולם נהרגו או נעלמו ולבני אדם אסור סתם כך ללמוד לחשים, אני מנצל את השימוש של הספר כספר לחשים סטנדרטי ואני חושף לחשים נוספים בפני הקוסם של החבורה ככל שהעלילה מתקדמת. לכל דמות יש גם עלילת צד שקשורה לעבר המשפחתי שלה, אשר קשור בסופו של דבר אל the harpers (אבל הם לא יודעים את זה עדיין) ולכן יש גם רמזים אישיים לדמויות מסויימות בספר. (מה שעורר קצת פארנויה אצל הקוסם כי הוא לא מבין למה אנשים אחרים דוחפים לו ידיים לספר).

Ihavenonick

New member
כמו בסדרה נמלטים

שמה הוא השתמש בקתובות קעקע כדי לסמן לעצמו דרכי מילוט וסימנים מיוחדים כדי להזכיר לו מה דרוש לעשות.

Super Monkey

New member
האמת שההשראה המקורית לספר היא:

"אינדיאנה גו'נס ושודדי התיבה האבודה": הרעיון שיש הטבעה על התליון שעם מסתכלים עליו בשעה וזווית מסויימת אז הוא מראה את הדרך לתיבה. הרעיון הזה התפתח אצלי בראש קצת בעקבות "אוצר לאומי" שהיה סרט דיי בינוני (אפילו גרוע לפי אנשים מסויימים), אבל נתן לי עוד השראות בנוגע לשימוש בכתבי חידה מפוזרים. מה שסגר את העניין זה צופן דה-וינצ'י (שלא קראתי אותו, אבל ראיתי סרט תעודה בערוץ ההיסטוריה על החידות שמופיעות שם). את המערכה התחלתי לפני שהתחילו לשדר את "נמלטים" אבל אני חייב לציין שאני מאוד נהנה מהסדרה ומקבל השראה ממנה לרמזים חדשים בספר. למשל, אם אתה זוכר את הפרק עם הקורוזיה שאוכלת את הסורגים: אז עשיתי לפי הרעיון הזה בהרפתקה אחת החבורה נתפסה ונזרקה לבית מעצר מקומי (הם מבוקשים על ידי החוק, קורה לפעמים שהם רשלנים ולכן נזרקים לכלא). החבורה הצליחה להשיג חלק מהציוד שלהם והספר ב"טעות" נפתח על ציור שבו מוסתרים רמזים איך להכין משיכר, שתן של אורק ודם עטלפים חומצה מעכלת שתמיס את הסורגים (קצת שטויות במיץ אבל לחפור איזו נוסחה מספרי כימיה לא נראה לי לעניין). -זו היתה מחווה קטנה ל"נמלטים" שעשיתי.

Ihavenonick

New member
יפה יפה

מבקש סליחה על הרמיזה הלא מכוונת, זה היה ברור שלא לקחת את זה מנמלטים. ובאמת יפה על ההומאז'

Super Monkey

New member
לבקשת הקהל

אין לי ציורים שאני ציירתי סרוקים (כי אין לי סורק..הה) אבל הנה משהו שכל אחד יכול להכין: התמונה המצורפת הודפסה מתחת למתכון בנאלי להכנת שיקוי כוח מוגבר. צירפתי את הטקסט "אורם של האלים יראה למאמין האמיתי את הדרך" ובעזרת פוטושופ יצרתי אלומת אור שיוצאת מהמקדש (אני לא יודע אם אפשר לראות את זה בקובץ המצורף) עוברת דרך דלת ומעליה הסמל של the harpers ומגיע אל המגן של האביר. החבורה נתקלה קודם לכן בנשקיה המלכותית שבארמון בדלת אבן שעליה הסמל השחור אולם השחקנים לא הצליחו לפתוח אותה. חיפוש קצר בין המגינים השונים שיש בחדר ותלויים על הקיר יראה שיש מגן שנראה כמו המגן של האביר. משיכה באחת החרבות שמאחורי המגן תפתח את הדלת. נראה לי די בנאלי לקשר בין אלומת האור שבציור, סמל הנבל שעל הדלת והמגינים.

tapas tapas

New member
חביב

אבל רציתי לראות ציור שלך כדי להעריך באמת את כישרון הציור שלך. אתה לא חייב, אבל זה יהיה נחמד.

ogmios

New member
רעיון חמוד

DDN

New member
ספר הלחשים של אלכסנדרה

אלכסנדרה בילתה כ700 שנים במחקר מיוחד - מסעות בזמן וזמנים חלופיים. ספר הלחשים שלה, הוא משהו שחלקו עתיק עם דפים מתפוררים, וחלקו דפים מודפסים של A4, כשהמפתח עצמו נמצא בקובץ מוצפן במחשב שנמצא רחוק ממנה ומהספר (בשנות ה2000, כשהיא גרה בדטרויט הקובץ המוצפן נמצא על שרת מאובטח ברוסיה) אלכסנדרה השקיעה את חייה כדי למצוא דרך לחזור אחורה בזמן כדי למנוע את אותה תאונה שהפכה אותה למה שהיא, ובסוף הספר נמצאת גם התשובה שהדבר אינו אפשרי במיוחד. סוגי הלחשים למיניהם שאפשר למצוא בספר הם כולם לטיול בין מישורים, זמנים, וגופים שונים, ולחשים שמשפיעים על מזל וגורל. אפשר למצוא שם לחשים שישפיעו על תוצאות גילגולי קוביות ומטבעות, או הסתברויות בכלל, לחשים כדי להגיע ממקום למקום במהירות, לחשים כדי לחזות דברים שיקרו, או לדבר עם המתים. כמו כן, ישנם לחשים לחזור לעבר בגוף של מישהו אחר (כמו בזינוק לאתמול) ובסוף היא הצליחה למצוא את הנוסחה לנוע בזמן בצורה חופשית, בתור עצמה. השמירה על הספר היא שילוב של קסם וטכנולוגיה. אלכסנדרה, שהבינה שבידיים הלא נכונות שימוש בתוכן הספר יכול להביא לסוף העולם שהיא מכירה (ולמדה לאהוב), שומרת על הספר באמצעות הרחקתו מהצופן, כשגם המחשב עליו יושב הצופן וגם הכספת בו נמצא הספר שמורים באמצעים הטובים ביותר שכסף יכול לקנות. הספר עצמו, שמור גם בצורה קסומה, ולמעשה הכספת בה הוא נמצא נמצאת במישור ביניים - מי שיכנס לכספת בלי הגנות מראש, יתקף בשגעון במעבר המישורי הזה.

למעלה