תרופה להימצאות בצד ../images/Emo42.gif
כאן מדובר בכמה תרופות נסיוניות, המתיימרות (חצופות שכמותן) לנסות לפתור מצבים של תחושה של "צפיה בחיים מהצד, כאילו לא ממש נמצאים בהם". הפציינטית מוזמנת להשתמש בתרופות הניסיוניות לפי הצורך ולפי החשק - ולדווח לנו על התוצאות... ******* תרופה נסיונית מספר 1: מה בא לי?! ******* לשאול את עצמך בסיטואציה הנתונה: "מה בא לי עכשיו?!" ואפילו אם אינך יכולה לממש את זה באותו רגע, הרגישי את החשק הזה עד הסוף, דעי בדיוק מה בא לך עכשיו והרשי לעצמך להרגיש זאת בכל רמ"ח איברייך. ******* תרופה נסיונית מספר 2: לצאת-להיכנס... ******* שימי לב לתחושה שאת צופה מהחיים שלך מהצד. באותו רגע. יש אנשים שמנסים להגיע לכך שנים, כי הם יותר מדי "בפנים" (יתכן ש"לצאת החוצה" זוהי דרך להגן על עצמך מלהרגיש). ואז... הגבירי את היציאה! צאי מעצמך אפילו עוד יותר! הקציני זאת; ראי עצמך מהצד, את החיים שלך, את הסיטואציה, את האנשים אחרים, כמו צופה בסרט. ואז... מתוך הניתוק והריחוק... תקרסי פנימה!!!!! היכנסי חזרה אל תוך גופך, אל תוך הסיטואציה, אל תוך החיים האלה!!!! ******* תרופה נסיונית מספר 3: להגיד להם בדיוק את מה שאת חושבת ******* ...אבל בלב! את בת-זוגי שלפני הקודמת הכרתי באוטובוס, בדיוק כשהייתי עסוק בתרגיל שכזה. עמדתי בתחנת אוטובוס, צופה באנשים בהסתר. אמרתי להם, במלים אבל בלב (בלי שהם ישמעו), בדיוק מה שאני חושב עליהם ובכלל. דיברתי אליהם ממש מלה-מלה, במודגש, אבל בלב. אמרתי להם כל מה שרציתי, בלי לחשוש. הם במילא לא יכולים לשמוע. נהניתי מכך. לדוגמא, "וואו, את יודעת שאת נחמדה?" או "המממ... חבל שאין לי אומץ להתחיל איתך..." או "איזה דביל אתה" וכולי. פשוט להגיד להם כל מה שאת רוצה, את דעתך עליהם, את מה שאת לא מעיזה להגיד להם וכולי. מה שבא לך. זה אמור להיות כיייייייייףףף!!! ומשחרר!!! ואולי גם קצת מוזר!! ******* תרופה נסיונית מספר 4: לתת לעצמך מתנה! ******* כל מתנה שהיא. יום חופש, ארוחה טעימה, סרט, מסז´, כל דבר! זה מחייב אותך לעצור ולחשוב: מה אני רוצה בתור מתנה? ואז לסדר ולארגן את זה לעצמך! כי את שווה את זה!!!!!!! ******* תרופה נסיונית מספר 5: לוותר לעצמך על משהו ******* בכל פעם, שאלי את עצמך: "על מה הייתי רוצה שיוותרו לי עכשיו?" או בנוסח אחר: "על מה היה כיף לוותר לעצמי עכשיו?" ואז תוותרי לעצמך!!! באהבה!!!!! שלך באהבה ובחיבוק גדול-גדול
, הדוקטור שרוצה שיהיה לך טוב