משימה קשה

תראה,

לדעתי חיים הרצוג הוא האדם הכי הוגן וישר בפוליטיקה הישראלית. אם כל הכבוד לבגין, ברשימה שלי מצויים אנשים שאני מסכים איתם מכל הבחינות.

טל ר

New member
שאלות

האם החנינה וקציבת העונשים למחתרת היהודית הגיע מההגינות של חיים הרצוג או מהיושר שלו? מה לגבי החנינה בפרשת קו 300 (כולל שיבוש עבודת ועדות החקירה, הפללת איציק מרדכי ושקר בבית המשפט) - האם היא מההגינות או מהיושר? טל

תגובה

למרות שאני שמאל ובגין ימין, אני מעריך אותו - אבל הרשימה שלי מורכבת מאנשים שאני כן מסכים איתם בהכל.

טל ר

New member
מי שאל על בגין?

שאלתי על חיים הרצוג. בנוסף לכך, מאוד מוזר לי שהרשימה מורכבת מאנשים שאת מסכימה איתם בהכל, מאחר והם לא מסכימים זה עם זה בהכל. טל.

הרצוג הכי טוב

הוא נלחם במלחמת העולם השנייה בצבא הבריטי והשתתף בנחיתה בנורמנדי, הוא נלחם במלחמות ישראל, זה הוא קרע לגזרים את המסמך אשר בו האו"ם השווה ציונות לגזענות.

טל ר

New member
כיצד זה ענה על שאלתי?

אשאל אותה שוב: אמרת שחיים הרצוג הוא האדם הכי הוגן וישר בפוליטיקה הישראלית. שאלתי: האם החנינה וקציבת העונשים למחתרת היהודית הגיעו מההגינות של חיים הרצוג או מהיושר שלו? מה לגבי החנינה בפרשת קו 300 (כולל שיבוש עבודת ועדות החקירה, הפללת איציק מרדכי ושקר בבית המשפט) - האם היא מההגינות או מהיושר? טל.

מה שמצחיק, כמובן,

הוא שכחלק מהתהליך של מעברך לשמאל הקיצוני, פתאום התחלפו כל האנשים שאתה מעריך. "אני מעריך את ז'בוטינסקי." "אופס, אני כבר לא מעריך אותו כי אני שמאל."

המפרץ

New member
אתה מנסה ליצור רעש/בהמשך לשמות שלך

עם כל הכבוד: 1. על יצחק רבין לא צריך להרחיב הרבה. 2. על דוד בן גוריון אסכים איתך, למרות שרצח יהודים באלטלנה. 3. כצנלסון-בסדר. 4. לוי אשכול- סבבה, אבל מה הוא כבר עשה? בגלל שהיה ראש ממשלה? 5. גולדה מאיר????? היא לא הקשיבה לכל ההתרעות על מלמת יום הכיפורים. 6. משה שרת- וואט דה הל??? 7. שמעון פרס- סבבה, נעשה לו ת'כבוד. 8. אהוד ברק-אני מסכים בהחלט!! בגלל קמפ דיויד. 9. אופיר פינס-שימשיך לשחק כדוריד ושישב בשקט. 10. מתן וילנאי-סתם אפס שלא נעשה רמטכ"ל-ברוך השם. 11. יוסי ביילין-מחשש להסתה לא אגיב. 12. שולמית אלוני- כנ"ל. 13. פואד- השם ירחם 14. יולי תמיר- חחחחחחחחחחחח 15. הרצוג-בסדר 16.וויצמן-נכון מאוד! 17. קהלני-מסכים! הוא השכיל ועבר לליכוד, מקום ארבעים ומשהו אם אני לא טועה. 18. משה דיין- מסכים איכשהו. 20. עמרם מצנע????????? אתה בסדר??? אתה סתם מנסה ליצור רעש, אתה מזכיר לי ח"כים צעירם שלא ראו כלום בחיים שלהם, לחילופין מציין ראשי ממשלה שמאלנים, סתם ככה, בלי שהגיעו להישגים. מה עם ורבים אחרים כמו מנחם בגין? מה עם גנדי? מה עם גאולה כהן? מה אפילו עם תמר ג'וזנסקי? אני אפילו לא מזכיר רבים וטובים אחרים כמו נתניהו, יצחק שמיר, ארנס, לנדאו .

טל ר

New member
הערותי

מי הייתי מוציא מהרשימה: ברל כצנלסון לוי אשכול גולדה מאיר אהוד ברק בנימין בן אליעזר יולי תמיר חיים הרצוג חיים וייצמן אביגדור קהלני משה דיין זלמן שזר מי הייתי מוסיף לרשימה (כולל דמויות קודם הקמת המדינה): בנימין זאב הרצל זאב ז'בוטינסקי חיים ארלוזורוב מנחם בגין בנימין זאב בגין יוסף בורג אבא אבן יוסי שריד יובל נאמן נתנאל לורך מאיר שטרית משה ארנס

טל ר

New member
ללא צל של ספק

אדם משכמו ומעלה, בעל יושר, יושרה ואמונה בצדקת דרכו. טל.

הצהרותיו החוזרות ונשנות בגנות צה"ל

ובגנות המדינה עושות נזק תדמיתי עצום ובלתי הפיך לישראל בעולם.

טל ר

New member
חזור אחרי

"אינני מסכים עם מילה מדבריך אך אלחם עד טיפת דמי האחרונה בעבור זכותך לומר אותם". טל.

מוכר לי

אינני מסכים עם מילה מדבריך אך אלחם עד טיפת דמי האחרונה בעבור זכותך לומר אותם. ובכל זאת, איני מבין מה הקשר לנושא כרגע.

טל ר

New member
לענייננו:

עד כמה אני מעריך פוליטיקאי לא רלבנטי לשאלה האם אני מסכים לדעתו. השאלה היא עד כמה הוא נאמן לדרכו ועד כמה הוא ישר. אדם לא חייב להסכים איתי על מנת לזכות בהערכתי (מעט ככל שהיא שווה). למשל, גם במקרים הנדירים בהם אני מסכים עם בנימין נתניהו, דוד לוי, בנימין בן אליעזר ואחרים, לדעתי הם אופורטוניסטים חסרי עקרונות, ולכן הם ואנשים כמותם נעדרים מהרשימה. לדעתי, יוסי שריד אינו מאלו. טל.

אני מסכים איתך

ועם כך, אינני מעריך את שריד מפני שלדעתי הוא פוגע במדינה. לדעתי גם רבין פגע במדינה, אבל אין ספק שהוא עשה זאת כי הוא חשב שזה מה שטוב למדינה והוא ניסה לעזור לה. על יוסי שריד, לצערי, אני לא מצליח להגיד דבר כזה. לפעמים הוא מצטייר בעיני כמי שפועל בכל יכולתו לפגוע במדינה, על אף שיכול להיות שזה לא נכון.

אנשים חשובים שאני מכבד (את חלקם אני

גם אוהב, את חלקם לא): תיאודור הרצל זאב ז'בוטינסקי מנחם בגין דוד בן גוריון יצחק רבין אברהם שטרן יצחק שמיר משה שרת משה דיין אליעזר בן יהודה יוסף תרומפלדור חיים ויצמן אריק שרון שמעון פרס הסליחה עם מי ששמו הושמט בלי כוונה.

אריק ל

New member
מממ... קשה...

(הסדר של האנשים לא משנה) 1. בנימין זאב הרצל 2. אחד העם 3. חיים ויצמן 4. דוד בן גוריון - מכבד בלבד. הייתי מעלה אותו לדרגת מדינאי ולא סתם פוליטיקאי. מבחינה אישית - ממש לא אוהב. 4. יצחק בן צבי. 5. יצחק רבין. 6. שמעון פרס - דימונה... 7. משה דיין. 8. גולדה מאיר (בכל זאת). 9. רחבעם זאבי. 10. נתן שרנסקי - על שביתת הרעב ברוסיה. 11. מנחם בגין כמובן - אין משכמו ומעלה. 12. בני בגין. 13. אמנון רובינשטיין - על המאמרים האדירים שכותב בהארץ. 14. אהוד ברק - על שהוכיח לכולנו (חוץ מלשמאל) מי זה ערפאת. 15. זאב ז'בוטינסקי. 16. אריק שרון. 17. יוסף תרומפלדור. 18. אליעזר בן יהודה. 19. חיים הרצוג. 20. אבא אבן.

למעלה