משיכת רגליים.

Aberforth

New member
משיכת רגליים.

בתקופת הצבא הגובה שלי היה 1.76, כיום הוא 1.72. זו עובדה קיימת.
למיטב הבנתי, משקל הגוף הכביד על הרגליים והעצמות התכווצו או נמצאות בסכנת התחככות.
רציתי לדעת אם יש דבר כזה משיכת רגליים מקצועית? ואם כן, אז איפה עושים אחת כזו?

זכיר

New member
משיכת רגליים מקצועית?

אני מכיר גרירת רגליים חובבנית.
ירידה בקומת גוף שקשורה לגיל היא לא תהליך הפיך. אני מוכן לנחש ששינוי של 4 סנטימטר ב-10 שנים הוא תוצאה של שגיאות במדידה הישנה או הנוכחית.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה פשוט עיסוי (לספורטאים, אני מניחה)

למיטב הבנתי היא שחררה לה שם "קנאק", לא ניסתה להאריך לה את הגוף...

dino_din

New member
נסה למצוא סניף של האינקוזיציה הספרדית

אני חושב שיש להם מיטה כזו שקושרים אותך בידיים והרגליים ואז מותחים חזק חזק.

לא בטוח שיש מחקרים רפואיים שזה עוזר ואני גם לא בטוח שהם זוכרים לעצור את המתיחה בזמן.

אבל אם להיות יותר רציני - אני גם נוטה לחשוב שזו הייתה טעות במדידה ולא באמת ירידה של 4 ס"מ בגובה

מי אמר שהתקצרת ברגליים?

רוב הסיכויים שההתקצרות מקורה בעמוד השדרה וסיבתה יציבה לא נכונה ומכופפת שהחמירה עם השנים. אמנם קשה ולא נכון יהיה לקבוע זאת בפסקנות לגביך ובוודאי מבלי לראות אותך אבל הייתי מציע לבדוק שיפור היציבה לפני מתיחות.

arye9

New member
אנחנו הולכים ומתגמדים

עם השנים הסחוס מתקבצ'ץ' ועמוד השדרה מתעקם.

האם המדידות היו "תקניות" כלומר יחף ובעזרת המכשיר שבקופת חולים?
תעשה נסיון ותמדוד את עצמך בעזרת מישהו, תעמוד יחף בראש זקוף צמוד לקיר, ובעזרת משולש
(סרגל משולש) העוזר יסמן קו קטן בעפרון על הקיר.
את המדידות תערוך פעמים ביום, פעם ראשונה כשאתה קם בבוקר מהמיטה ופעם שניה
בערב ותראה את ההבדל בגובה.

בכל מקרה תלך להבדק אצל אורטופד ותברר איתו מה קורה אתך,
הוא יענה תשובות יותר טובות מאשר אנחנו.

בהצלחה, אריה

Aberforth

New member
בהם אני לא מרגיש בעיה.

אני יודע שכשאני הולך, כואבות לי הרגליים כי אני הולך עקום ושיש לי פלטפוס. ואני שמן אז המשקל מכביד על הרגליים ומועך את העצמות שלי אחת על השניה.

לא כך עובדות רגליים.

אילו המשקל היה "מועך את עצמות הרגליים שלך אחת על השניה", כדבריך, לא היית מסוגל בכלל ללכת או לעמוד או לכופף רגל. היית גם סובל מכאבי תופת בלתי פוסקים.

אם אכן התקצרת (ואני, כמו האחרים,די בספק שה אכן מה שקרה) הרי שההתקצרות נובעת משינויים בחוליות הגב ולא ברגליים.

שני דברים צריך

אחד להוריד במשקל וזה ברור לך לבת דבר שני טיפול יסודי זה לא פיזיותרפיה אלא התעמלות נכונה כי כל פזיותרפיסט שתלך עליו יעשה את עבודתו ואתה אחר כך בהרגליך תקלקל עד לטיפול הבא וחוזר חלילה אז לשם הבנת הדברים תקרא ספר בשם בדרך הליכה
נ.ב. חוסר תחושה של כאב/מצוקה בגב לא מעיד על תקינות הגב

למעלה