משיכה מכספומט

bella135

New member
משיכה מכספומט

שלום לכולם. להלן מקרה שהיה: ברשותי כרטיס כספומט וחשבון ללא מסגרת אשראי. ביקשתי למשוך מהכספומט סכום מסויים - המכשיר הוציא את הכסף. מספר ימים לאחר מכן שוב משכתי - שוב הוציא. מסתכל בדף הפירוט - פתאום אני במינוס של בערך 2,000 ש"ח. הסתבר כי משכתי יותר מדי (והמכשיר הוציא). שלחתי פקס לבנק בבקשה להלוואה לכיסוי המינוס, בקיצור הפקידה השיבה כי הם לא אישרו שום משיכה - יכול להיות שהמערכת לא הייתה מקוונת, יכול להיות בגלל החגים וכו' וכו' סיפורי אלף לילה ולילה. כל טענותי כי הבנק אחראי למצג השווא שנוצר - אין בחשבון מסגרת אשראי וזה כרטיס כספומט ולא ויזה, יש כסף בחשבון - המכונה מוציאה, אין לא מוציאה. האם יש לי עילת תביעה בגין עוגמת נפש בגין מצג השווא?

הרשקו

New member
משיכה מכספומט

איזה עילה אתה מחפש לתבוע את הבנק ? קבלת כסף, נהנית ממנו, היית אמור לדעת שאין לך כסף ביתרת זכות. עכשיו עליך למצוא הסדר עם הבנק להחזיר את הכסף.

bella135

New member
אני לא אמור לדעת...

אני לא אמור לדעת כמה כסף יש לי בחשבון בכל רגע נתון. מכיוון שזה כרטיס כספומט ובחשבון אין מסגרת אשראי, יש כסף המכשיר מוציא. אין כסף -המכשיר לא מוציא. מה לא ברור כאן? אני לא מחשב מהלך, בשביל זה לבנק יש מחשבים.

אתה צריך להיות מודע ליתרה שלך

הכספומט מהסוג שיש לך מוציא כסף גם שהיתרה שלך שלילית. הוא יפסיק להוציא לך כסף כשהבנק יחסום לך אותו. תפסיק לחפש אשמים, אתה צריך להיות אחראי לחשבון שלך ואם אתה לא יודע מה היתרה שלך יש לך כפתור שם בכספומט שגם נותן לך דף עם היתרה ויש כמובן עוד 1001 אפשרויות כמו לקבל מידע באינטרנט, בטלפון, דפי מידע שאתה מקבל הביתה. אולי אתה רוצה שהבנק יכסה לך את המינוס גם?

bella135

New member
לא הכספומט שלי.

הכספומט שלי לא מוציא כסף אם אין מספיק כסף בזכות (מניסיון). כספומט זה לא כרטיס אשראי... אין לך מספיק כסף: "יתרתך אינה מאפשרת פעולה" או במכשיר אחר: "זמנית לא ניתן לבצע פעולה זו".

יש כמה סוגי כרטיסי "קסם"

1. שנותן עד יתרת מסגרת אשראי 2. שנותן מעבר למסגרת עד הבנק חוסם. לא רלוונטי מה הכרטיס אתה צריך להבין שאף אחד לא לוקח אחריות על החשבון שלך מלבדך, עד שלא תבין את זה שום כרטיס קסם לא יעזור לך ובטח ובטח לא ישלם את החובות שלך.

למעלה