משיט 60

משיט 60

שלום לכולם. איפה אני יכול לקבל במדוייק מה התנאים לשעות ים SEA TIME שצריך כדי להשלים ממשיט 30 ל- 60. השמח לקבל טלפון של מנהל הספנות/המחלקה לכלי שייט קטנים או אתר אינטאנט עם המידע בנושא. תודה.

arik2000

New member
יש קישור בלוחות של משרד התחבורה

לפי זכרוני 8 ימי ים רצופים ,(ההוכחה-חתימות בדרכון). וחתימה של סקיפר ישראלי על הנייר של משרד התחבורה.

dolphi

New member
הפלגת זמן ים

צריכה לכלול: 1. מעבר בין מדינות 2. לפחות הפלגת לילה מלאה אחת 3. שמונה ימי הפלגה (יכולה להיות מחולקת לשנים) יש להגיש על טופס הצהרה של הסקיפר ולכלול תאריכים,מסלול מנקודה לנקודה כולל מילאג'.(מצורף קובץ בקישור) הפלגה נעימה.

חידוש!!!!

שמונה ימים נכון! אך חובה עליך לצאת מאחד מנמלי הארץ! בעבר היתה אפשרות לבצע הפלגת saetime מחוץ לחופי הארץ, בימים אלה חובתך לצאת מאחד מנמלי הים של מדינת ישראל, בהצלחה!!!!!!!

בת ים

New member
ממש לא.

אתה חייב במעבר גבול בין מדינות. לאוו דווקא מישראל.

עקרבנון

New member
ממש אבל באמת ממש כן

להלן ציטוט מהתקנות: קריטריונים להכרה בצבירת ותק ים בהפלגה בינלאומית "ביצוע הפלגה בינלאומית שמשכה שמונה ימים או יותר, ונרשמה כניסה או יציאה באחד מנמלי או מעגנות מדינת ישראל...".ועוד http://portal.mot.gov.il/ShippingWeb/pdf/SCilabus.pdf (בעמ' מס' 38 בנ"ל).

בת ים

New member
כבר לא ככה../images/Emo45.gif

אלו אכן התקנות..אבל, משרד תחבורה החל לגלות גמישות וקיבל את דעת ובקשת קהל השייטים ובית הספר לשייט וכעת, נכלל בדרישות-מעבר גבולות בלבד. בדוק!

dolphi

New member
עידכון

ההפניה שניתנה למעלה היא הפניה לסילבוס ולא לתקנה - נא לא לטעות. התקנה קובעת " מסע בנלאומי הוא כל מסע ממדינה למדינה לרבות מדינת ישראל". והדרישות בהתאם.

האם חייב יציאה וגם כניסה לארץ

או מספיק אחד מהם. לפי המשפט, "או" זה יכול להיות אחד מהם ! אני מתכנן לצאת בטיסה לתורקיה ולחזור בשייט משם דרך קפריסין לחיפה. זה עונה על הדרישה? שאלה נוספת באותו עיניין, איך החישוב ל- 8 ימי ים: א) רק בין מדינות. ב) הפלגות חופיות והפלגות בין מדינות. ג) כולל זמני עגינה. שמעתי על שייטים שביצעו ישראל - קפריסין - ישראל ב- 8 ימים וזה נחשב להם. מסלול הפלגה שכזה הוא לא יותר מ- 3 ימים. אז איך זה עובד ? השמח לקבל תשובה מוסמכת.

עבדכם הנאמן התקשר למשרד התחבורה

ואכן לא משנה מאיזה ארץ, העיקר הוא לעבור ביקורת גבולות. כך אמרה לי הגב' חנה כהן. מוזר, בעבר הלא רחוק (שהרי הקיץ אהיה בן 28נראה לי שאני מצעירי הפורום) נדרשתי בלפחות יציאה אחת מהארץ.

d19511

New member
זמן ים והתיישנות

ובהמשך...בצעתי זמן ים לפני כ-3 שנים בחו'ל,האם חל על זמן ים התיישנות או פג תוקף?כי אמרו לי פעם במנה'ס שצריך להזדרז עם קורס רדיו כי אחרי זה...

dolphi

New member
קצת לפזר את העננים

1. מעבר ממדינה למדינה לרבות מדינת ישראל - אני חושב שזה מספיק ברור. 2. הזמן נספר מתחילה ההפלגה ועד סיומה "ברוטו" הכל כולל הכל. לשם כך יש את פרוט ההפלגה , הצהרת הסקיפר וחתימתו בכדי שלא ירשמו שני ימי ים נטו ושישה ימי עגינה. ההצהרות נבדקות ונמדדות. אם ישנם כמה ""רמאים"" זה מה יש. עד לאן אפשר להנמיך את האמון? 3. אם ההפלגה בוצעה לאחר ההסמכה למשיט 30 אין זמן התישנות. יש לשלוח את ההצהרה למנהל הספנות, הטופס יאושר ויוזן למחשב.

אפרופו זמן ים - ראו הצעה חדשה

בלוחות - אנשי צוות. למי שמעוניין בהפלגה מעט יותר "אתגרית".

למעלה