משיט 30 באוסטרליה (?)

Dark viking

New member
משיט 30 באוסטרליה (?)

שלום לכולם.
האם רשיון משיט 30 תקף באוסטרליה?
האם צריך לעסות איזושהיא הסמכה מקומית?
תודה ושבוע טוב

sailor

New member
באוסטרליה, חוקית לא צריך רשיון כלל

לצ'ארטר ודאי מבקשים הוכחת COMPETANCE וקרוב לודאי שרשיון לאומי יספק אותה.

zina71955

New member
זה לא חד וחלק. באוסטרליה הדבר נתון

לשיקול/תקנות של המדינות הפדרטיביות. בדקתי פעם את הנושא והסתבר לי שיש (למיטב זכרוני) דרישות, בייחוד לסירות מנוע, בחלק מהמדינות האוסטרליות. אני מציע שתבדוק את הנושא דרך האינטרנט באתרים של משמר החופים האוסטרלי . אתה יכול לפנות גם לקונסוליה האסטלית בארץ. תשובות מהפורום אינן אסמכתה בנושא הזה.

sailor

New member
הפלגתי בתחרויות מועדון ב-NSW, VIC ו-WA

ובכל מקום ספרתי והראיתי שיש לי רשיון סקיפר ישראלי, מה שגרר ים שאלות.
להם יש רישומים במועדון של קורסים, הפלגות מועדון, תרגולים של המועדון ותעוד הפלגות ארוכות. זה טוב לתעריף הבטוח (אף הוא באמצעות המועדון).
יש כאלה שעברו קורס יאכטמאסטר, בחלק מהמקרים במועדון עצמו, אבל לא רשיון רשמי מסוג כלשהו.
לגבי מנועיות אין לי מושג, נסעתי בכמה מעבורות אבל לא בסירות או ספינות מנוע לשם הנאה.

zina71955

New member
מה פירוש המושג הוכחת competence ?

אני מכיר את המושג Competency או Certificate of Competency . אתה גם לא ציינת אם התיעוד הישראלי הוכר כתיעוד כזה או לא. גם לא ציינת אם הפלגת כסקיפר או לא על בסיס התיעוד הזה.. השאלה המרכזית היא אם התיעוד הישראלי יוכר או לא, ולוא לצורכי ביטוח. ועל כך לא ראיתי תשובה. לפיכך, עצתי לבחור ששאל, לבדוק זאת שלא במסגרת הפורום אלא במקום שבו יוכל לקבל תשובה מוסמכת.

כמו שנאמר

החוק הימי באוזי לא מחייב שום רישיון בכלי שייט מתחת למהירות מסוימת {10 קשר}כל עוד הכלי הוא לשימוש פרטי ולא מסחרי.
וכמובן כולל בתוכו מפרשיות.
לעומת כלים מנועיים אשר מחויבים ברישיונות לפי מהירות ונפח מנוע .
אוסטרליה היא יבשת המורכבת מכמה מדינות{7-NSW,QLD,VIC,NT,SA,TAS,ACT} וכמו כל דבר יש הבדלים בין החוקים של המדינות למרות שהים משותף לכולם

בקיצור - כדאי להשיט יאכטה שלך - אין ממך שום דרישות חוקיות ואף אחד לא מתענין באיזה רישיון יש או אין לך.
הנטייה המקומית לאמץ את חוקי ה"מולדת" הבריטית מתקרבת גם לים ויש כבר יותר מרצון לאמץ את התקנות הבריטיות החמורות בנושא רישוי ימי ,כחלק מתהליך הגלובליזציה בעולם החוקים הימי.
הרוח האוסטרלית הפרועה לא כ"כ מסתדרת אם עומס החוקים ותקנות הבריטי ובנתיים יש לחץ רב מצד השיטים{וכן מתחשבים בזה} לא להתקדם בנושא הרישוי הבריטי.
להראות משיט 30\60 מענין את השיטים המקומים בערך כמו מי שזכה באורוויזיון ב1980 , לעומת זאת YACHTMASTER או כל רישוי בריטי יזכה לכבוד רב.
באופן מאוד כללי עולם השייט המקומי חזק בתוך מירוצים ושיוטים תחרותים ברמת מועדונים ואנשים פרטים- והשיא במרוץ-"סידני-הוברט" שנחשב לאחת מהתחרויות הקשות בעולם.

למעלה