משטרת תיירות

משטרת תיירות

אני רוצה לשאול שאלת תם... קיימת במשטרת ישראל משטרת תנועה. מנסיוני כמתנדב במשטרת התנועה אני יודע שמירב פעילותה מסתמכת על מתנדבים. למעשה אם יום אחד יחליטו כל המתנדבים לא להגיע אז אין ולא תהיה משטרת תנועה, ואפשר להתווכח אם זה מצב נורמלי או לא.... אבל... האם ניתן להתנדב למשטרת התיירות? האם ניתן ליצור שלד של מתנדבים שיפעיל משטרת תיירות אפקטיבית כמו משטרת התנועה? האם זה לא בעצם הפתרון, כי הרי אני בטוח שרבים מקרבנו היו מוכנים לתרום משמרת בחודש ולו אם היו יודעים שתרומתם תורמת לאפקטיביות של המאבק בהדרכה הלא מוסמכת. אני לפחות הייתי שמח להתנדב במסגרת שכזו. מדים של שוטר כבר יש לי... יכול להיות שעל האגודה לנסות לפעול בכיוון. אין זה עניין פשוט אני יודע. יש צורך במימון לעניין (את מתנדבי משטרת התנועה מממנת עמותת "אור ירוק" כולל כלי הרכב, מדים וכו...), אבל לדעתי זה צריך להיות הכיוון. צודק מי שאומר שניתן לאכוף את החוק בקלות בכמה אתרים עיקריים. פגיעה בכיסם של מדריכים מתחזים ושל שולחיהם תיצור מגמה שלדעתי תעקר את הריווחיות שבהעסקת מדריכים בלתי מוסמכים. לדעתי אין זאת בשמיים.

למיטב ידיעתי הפעילות ע"י מתנדבים

כך היה מכל מקום בירושלים, וגם התנדבות זו הוצעה לאגודה לפנות למשטרה ולהציע, אבל הנהלת האגודה סרבה בתוקף במסגרת:"שב ובשום אופן אל תעשה". ואפילו לא היתה שום תגובה ושום התייחסות רשמית של האגודה לנושא, כמו לכל יתר הנושאים. אילו רצו באגודה, היו פונים למי שצריך, ויוזמים משטרת תיירות בין-עירונית ברמה של מטה ארצי כדי לבקר באתרים שמחוץ לעיר ולתקוף את הבעיה, כיוון שלשוטר במדים כח וסמכות בלתי רגילים. ואגב, גם לי יש מדים (רק זקוקים להרחבה...)
אבל, כמו שאמרתי את הנהלת האגודה זה בכלל לא מענין, הם לא מגיבים ולא עונים ולא מתייחסים לאנשים (ואני לא מדבר על אנשים כמו בוכמן או יענקיק או מיטרני, הם לא מנהל האגודה ולא דוברים שלה), כאילו מורי הדרך הם בלתי ראויים להתייחסות אלא רק לתשלום דמי חבר כדי לממן כל מיני אנשים ופעילויות אישיות של מי שנבחר לצורך עצמו. זה ממש מרתיח אותי ההתנהגות הזו. לא הייתי מתפלא אם בדיקה היתה מגלה שחיתות בהנהלה, כי לא יכול להיות שאין בעיות אם ההנהלה משך עשרות שנים מסרבת להגיב, מסרבת לדבר עם האנשים, מסרבת לדווח לאנשים באופן שוטף על הוצאות והכנסות ועל תוכניות ועל ביצוע, מסרבת להתייחס לאנשים. רפי גלס הוא פשוט ה-"אנטי-מנהל" הדוגמתי. מעולם לא ראיתי דבר כזה שהנהלה של אגודה תסרב בעיקביות משך עשרות שנים להתייחס לחברים, והמטומטמים הללו (וגם אני הייתי בינייהם) ממשיכים לשלם דמי חבר ולבחור במי שלא שם עליהם קצוץ. אני גדלתי במינהל תקין שגם אם יש בו חריגות הם חריגות, אבל זה מרתיח אותי לראות שמשהו שיכול היה להיות ספינת הדגל של מורי הדרך בישראל, הפך לחלקת אלוהים הקטנה של קבוצת פרזיטים שגובים דמי חברות מאנשים ולא שמה בכיוון שלהם. איך ממשיכים לתמוך בהם? לא מבין את זה. אני מורה דרך אני שייך לגילדה של מורי הדרך אני רוצה להיות חבר באגודת/גילדה של מורי הדרך אבל אין גילדה כזו. אין. שדדו לנו אותה חבורה של רשעים, שיושבים ומלקקים את השפתיים כשרואים כיצד מי שרוצה אגודה אמיתית ונכונה זועמים. אני לא שוכח איך במקרה ראיתי דיון בכנסת בערוץ 33 הדן בנושא משבר התיירות בארץ, ומשך כל הדיון משך קרוב לשעה רפי גלס ישב בצד, שותק. לא נאמרה אפילו מילה אחת בקשר למורי הדרך, והוא שותק, איש לא התייחס לאלפי אנשים מפרנסים שהתמוטט עליהם עולמם, והוא שותק. זה היה מדהים. הבעיה, שאולי בכלל ישנו רק קומץ זעיר שאיכפת לו , ואילו רוב ה-99.99% ממורי הדרך מושכים בכתפיהם, דואגים לעצמן ולא איכפת להם משום דבר ומוכנים להדריך גם במאתיים שקלים ליום כמו שסיפר מישהו או בהדרכות לחו"ל גם בחינם תמורת אחוזית מהאופציונאלים/מעשי-שוד של המטיילים. אז אם אנשים מתנהגים בעליבות, מדוע שלא יתייחסו אליהם כאל עלובים? ואנחנו באמת טוחנים מים, כי ההנהלה לא מוטרדת משום דבר, מורי הדרך לא מעניינים את ההנהלה כיוון שהם כנראה לא מעניינים גם את עצמם, ומורי הדרך לא מתעניינים באגודה וכל אחד מתנהג כזאב בודד, ורק הבודדים שבכל זאת חושבים שצריך לעשות משהו מתרגזים ומדברים ונראה שזה סתם. מדברים ל-"למפה". כי אם מכל 1000 מורי דרך רק שלושה רוצים אגודה, אז אין טעם בשום פעולה, אבל אם המספר יותר משמעותי, אז אולי הנציגים באגודה ידרשו חלק מהכסף שבכל זאת יש באגודה, לבצע משאל ולשלוח מכתבים לכל מורי הדרך המוסמכים בארץ ולשאול אותם אם מעוניינים באגודה לפי הצעתי בסעיף 1 של מכתבי בפורום האגודה, את המכתבים יש לשגר למישהו אמין שירכז ויספור את התשובות, ואם התשובות לא תהיינה מספקות , נא לדווח לנו שנרד מהענין לחלוטין. והפעם זה סופי, משאל מורי-דרך, או סוף-הדרך.

מוטי הפעם שיחקת אותה בגדול !

אין, ולא הייתה הצעה טובה מזו בכל קבוצות הדיון ! אים יש חוק ויש פנקס דוחות חוקי, ויש מתנדבים/שוטרים, אז מדוע שלא תהיה אכיפה? וואי וואי וואי תאר לעצמך איך ייראה/יישמע {בעתונים וברדיו} שאר השבוע אם ביום שבת תתבצע אכיפה בחניון הר ציון........... הסעה מתל אביב ל- 5 מורי דרך, {עם תעודת מורה דרך בתוקף} כיסאות ביציע, וקייטרינג - עלי ! רעיון אדיר ! עכשיו רק צריך לרתום את מאיר שפירא למושכות שיברר במשטרה איך עושים את זה חוקית. רואה שמרלינג

משטרת תיירות ומתנדבים

כמה עובדות : א. מתנדבים היו במשטרת התנועה עד לפני הקמת "אור ירוק" ב. מתנדבים שהם מורי דרך מתנדבים ביחידות התיירות בארץ בירושלים ותל אביב בטוח במאה אחוזים ג.מאיר אתה רוצה להתנדב למשטרת תיירות תתקשר לפקד אמנון צלה והוא ישמח להעזר בשרותיך הטובים והם טובים בטוח ד.מכיוון שעדיין יש כאלו שהם ספקניים וזה בסדר כי חובת ההוכחה מוטלת עלי התחייבתי ואני חוזר ומתחייב לבצע מעקב אחרי כל תלונה שתוגש באופן מסודר למשרדי האגודה ולהסתפק בתמונה אחת במקום מילים זה טוב כדי לעשות דאווין של דיווח זה לא דיווח אבל מה לעשות כל אחד והיכולת שלו לדווח. ה.משטרת ישראל ביטלה ביולי 2001 את הנוהל העוסק בטיפול בעברות ע"פ חוק שרותי תיירות -מורי דרך מסיבותה שלה המטרה היום להחזיר את הנוהל ולתת לו שיננים בעקבות השינוי והעדכון של הקנסות

זה שאני אתנדב זה יהיה יפה מאוד

ואין שום ספק שגם יעיל מאוד. אבל זו לא הדרך. כדי שלפעילות תהיה משמעות היא לא צריכה לבוא מידי בודדים שרוצים קשרים במשטרה תמורת ארבע שעות בשבועיים ולא תעודת מתנדב שתפתח דלתות אולי (תעודת הגימלאי שלי טובה יותר), או מכל מיני סיבות אחרות. ההתנדבות צריכה לבוא במערך מסודר של האגודה עם פיקוח של האגודה וניהול עבודה מסודר. בקיצור: מינהל תקין. מה שאין ולא היה מעולם באגודה כי גם שם מי שמנסה לעשות, עושה בהתנדבות בודדים.

התנדבות

היא בדמנו,וכל אחד מאיתנו שמתנדב יסכים להוסיף שעות למען מטרה זו. אשמח צביקה אם בגמר הקורס שלך תארגן הענין כגוף ארצי, ואולי גם משרד התיירות ייתמוך ובא לציון גואל.

EYTAN155

New member
גם לי יש תעודת גימלאי

ותעודת מתמיד ותעודת שוטר מתנדב ומדים ואני מוכן לעשות את המשמרות שלי במשטרת התיירות (אם יש סניף באזור טבריה).אני בטוח שיש עוד הרבה מורי דרך שמתנדבים במשטרה, אז אולי מישהו ירים את הכפפה וינסה לארגן/להקים יחידת מתנדבים שתפעל בשטח ולא על הנייר.

חברי השוטרים, מורי הדרך. והמתנדבים

עד עובדה: בתחילת שנת 2001 פנתה האגודה למשטרה בבקשה לגייס מורי דרך לאק"מ בנושא תנועה, בט"פ ,ותיירות כולל התנדבות ברכבי אשכול מה שטרפד את הנושא הם נוהלי המשטרה אבל איך אומרים לא "אלמן ישראל" ואני נמצא הימים אלו ההשתלמות מפקדי שיטור קהילתי שמועברת ע"י כל הפיגורות הנכונות מבחינת נושא ההתנדבות אשתדל להעלות את הנושא באופן מסודר עד לראש אק"מ שחברי אומרים שהוא הכפיל שלי תשאלו את מאיר?

צודק צביקה. פניה של האגודה סורבה

ואם נצליח לפתור את הפלונטר, נעשה צעד חשוב מכל הבחינות.

משטרה והתנדבות

בשנות התישעים התנדבו מורי דרך רבים למשטרת התיירות בירושלים שאחת המטרות לנסות ולפעול כשוטרים במדים לפחות בזיהוי מדריכים ללא רישיון. המשטרה ומשרד התיירות לא הפשרו לשוטרים המתנדבים לעסוק בנושא.

ואולי כאן הפתרון...

ואולי מורי דרך המתנדבים במסגרת התנועה יקבלו הכשרה ויוכלו לבצע גם אכיפה במסגרת משמרתם בנושאים הקשורים לתיירות? אין לי בעיה לעצור אוטובוס לבדיקה שיגרתית, השוטר יבדוק טכוגראף ואני אתן דו"ח למניאק שמדריך ללא הסמכה! אני מתחייב לתת למורי דרך שאינם נושאים תעודה רק התראה...(,:

למעלה