משטרת תיירות.

משטרת תיירות.

אתמול הייתי בת"א. מה רבה היתה הפתעתי, כאשר ראיתי לצידי ניידת משטרה עם הכתובת משטרת תיירות. מישהו יכול לתת פרטים על הדבר הזה? איך היא מתפקד, ומה בדיוק תפקידה?

מאיר שפירא...

מאיר הואל נא להאיר עינינו במה שונה משטרה רגילה ממשטרת תיירות? איזה - הנחיות נוספות - חלות על שוטרים היושבים ברכב עליו מדבקה של משטרת תיירות? רואה

מיכה ורואה הנכבדים

לצערי מאיר כבר היה בגמלאות שהוקמה יח' התיירות של משטרת מחוז ת"א ולכן אגזול ממנו את ההסבר (אגב בטוח שהוא היה בבסיס העניין לפני צאתו לגמלאות ) ולכן יח' התיירות היא יחדה שהוקמה בשנת 2000 לפני פרוץ ומטרתה הוא לטפל בנושא עברות הקשורים לתיירות בתחום בתי המלון ואתרי התיירות בת"א יפו ושאר ערי המחוז אפילו בבת ים מפקד היחידה ידידי אמנון צלה אפשר לי להעביר שיעור שבועי ליחידה בנושא חוקי תיירות כשהדגש הוא האכיפה של החוק בהיבט מורי הדרך אך מכיוון שבנוהל המשטרתי בוטל בשנת 2001 מצאתי את הדרך דרך חוקי התעבורה . אגב כך נוהגים שוטרי התנועה בירושלים עכ"פ היחידה עוסקת בקשר של התירים עם האתרים ומרכזי הבילוי השוטרים דוברי שפות לפחות 3 שפות עברית אנגלית חובה אך מדברים צרפתית,גרמנית, רוסית, וספרדית על בורין והם לא אטרקציה תירותית ובנוסף בעקבות הפיגוע במיק פלייס שהוברר כי המחבלים שאו בהוסטל בת"א תקופה לא קצרה הם מבצעים ביקורות בכל ההוסטלים במחוז תל אביב וכמו כן בתי המלון והמלוניות ל"די יוז" וכן משמשים כשוטרים מבצעיים לכל דבר ועיקר פעשסיט

pinzo01

New member
האם הם מסוגלים ע"פ חוק לפעול כנגד

ה"מאכרים"? אותם נהגי מוניות שהופכים מדריכים ? או אותם אלה שאין להם רשיון ומדריכים?

צביקה, ראשית אני לא "פעשסיט"

אלא פָאשְטֵעיסְט. לעיניינינו, האם משטרת התיירות אינה אוכפת את נושא ה"הדרכה הלא חוקית"? בירדן למשל, אחד מתפקידיה של משטרת התיירות הוא להקפיד ולאכוף את נושאי ההדרכה.

ואמנם נכון

כעוזר קמב"ץ מחוזי נקראתי על ידי מפקד המחוז אהרונישקי, שפרש בפניי את תוכניתו למה שנקרא אז "שיטוח", ובהזדמנות זו שאלתי מדוע רק לירושלים יש משטרת תיירות שתפקידה סיוע לתייר ואכיפת חוקי התיירות, הרי יש תיירים ולא מעטים בתל אביב, כי אם ירושלים היא עיר הקודש הרי תל אביב נחשבת עיר הבילויים. היא הסכים, ואמנם בצד תכנית השיטוח, הצגתי תכנית לחלוקת ניידות איזוריות שונה מהמקובל עד אז עם דגש על התמחויות שונות (אין דין ניידת העובדת באיזור תעשיה כדין ניידת באיזור מגורים או באיזור מסחרי או תיירותי וכו, כל איזור והמיוחדות שלו), וכן הקצאת איזורי סיור לניידות של משטרת התיירות. אני מקוה שהענין עובד.

תשובות

למאיר- היחידה עובדת בעיקר באזורי תיירות ומנסה לעשות את המייטב מה גם שיש לה מתנדבים שחלקם מורי דרך פעילים וחלקם עובדים בתפקידים בכירים בבתי מלון בתל אביב לעניין האכיפה כתבתי שהנוהל המשטרתי בוטל ב2001 לכן הם מנסים לתקוף את התופעה כנגד הדרכה בלתי מוסמכת וגם כנגד נהגי מוניות וחפארים למינהם אגב למי שיש מידע על תופעות שכאלו אשמח לקבל במייל והעביר אותם למי שצריך תוך כדי מעקב על התוצאות קבלתם אתגר

למעלה