משטרת ישראל

• פותח הנושא kby
  • פורסם בתאריך

kby

New member
משטרת ישראל

חולקת חוויות- הגשתי תלונה על פריצה לרכב (השוטר התעקש "התפרצות לרכב"). השוטר שמילא את טופס התלונה התעקש לנסח מחדש את המשפטים שלי. כך הוא קבע נחרצות שאם השמשה שנופצה היא זו של דלת הנהג, הרי שלא מדובר בשמשה, שזו רק הקדמית, אלא בסתם זכוכית.

kby

New member
../images/Emo11.gifבתור שוטרת סמויה../images/Emo150.gif

עמדתם יפה בבחינה ולא הגבתם בתגובות בלתי נאותות להודעה זו. עכשיו תורידו את המשקפיים ובכל זאת תגיבו. גם מציקניות כאלה יתקבלו בברכה.

צימעס

New member
נו, לא כיף לענות לך -

את מפסקת את הטקסטים שלך. שערוריה ממש!

אני התקשרתי לדווח על חפץ חשוד

ענה לי תקליט "משטרת ישראל שלום. אנו עסוקים בפניות קודמות. אנא המתן ותיענה". בחיי אמאשלי!

התפרצו לך על הרכב?

והגשת תלונה? רעיון טוב. אולי גם אני אגיש תלונה במשטרה על איך שהתפרצו עליי כאן כשהגעתי חדשה. ולעניין העברית - השוטר צודק. צריך שלכל דבר יהיו מינוחים ברורים. כשאת מגישה תלונה תשתמשי (או יותר נכון תזדככי) במונחים הנכונים. איך שוטר אמור לדעת על איזו זכוכית/שמשה את מדברת כשאת משתמשת לו בעברית כזאת לא ברורה, ועוד אומרת ש"פרצו לך" לאוטו?! תתחילי ללמוד! בעיניי זאת אח"לה הודעה.

kby

New member
שרשור נפלא!

לסבי וסבתי הייתה חברה יקית שנהגה לדבר על "הנשיא אונד זיינה רעייתו" (רעייתו שלו). ובין היקים בירושלים ידוע שכל האקשן הוא ב"רחוב קינג ג'ורג' שטראסה".

"שאר ארצות אפריקה" ../images/Emo141.gif

זה מזכיר לי ידיד שלי, שבתעודת הזהות שלו רשום שהוא נולד ב"שאר ארצות אפריקה". הוא נולד במדגסקר, ובטפסים של משרד הפנים לא הייתה רובריקה לארץ הזו. (אגב, איך תאמרו בעברית "רובריקה"?).

lexigali

New member
../images/Emo12.gif יש לך ידיד שנולד במדגסקר?

איך זה קרה לו? הייתי שם לפני שנתיים. ספר!

lexigali

New member
אני חושבת שלאו דווקא.

זאת יכולה להיות, למשל, גם משבצת. לא?

../images/Emo32.gif גלי,

שלחתי לך איסיקיו וטרם זכיתי להתייחסות. זה קצת דחוף לי (ליום שישי).

תיקון קטן

מקווה מאוד שלא פספסתי בדיחה פנימית ויצאתי
כשחוצים את הרוביקון (מצפון לדרום, כמו ג"י קיסר) עוזבים את הפרובינקיה גאליה קיסאלפינה ונכנסים לאיטליה גופא. על מנת להגיע לקרתגו צריך לעלות לספינה ולהפליג דרום-דרום-מערב, בואך אפריקה.

אטיוד5

Active member
בשפת המחשב, לפחות ...

וגם בשפתם של כותבי טופסים, רובריקה נקראת שדה. את השדה ניתן למלא בערכים. בדרך כלל אחד הערכים האפשריים הוא ברירת המחדל למילוי השדה. הניסוח שלך לפיו "לא היתה רובריקה לארץ הזאת" לא מדויק. יש לומר שבין הברירות למילוי הרובריקה לא הופיעה מדגסקר. הרובריקה קיימת. השדה הריק קיים. אבל קבוצת הערכים האפשריים, קבוצת הברירות למילוי, לא הכילה את הערך מדגסקר. דרך אגב, יש אנשים שמתעקשים לומר לובליקה. שוב ה-ל' וה-ר' המתחלפות.

למעלה