משטרע

parfyon

New member
משטרע

שלום, פעם ראשונה שאני כותב כאן בפורום הזה. אבקש לפרוק קצת תסכול על המשטרע, ברשותכם. חזרתי אתמול הביתה. תל אביב, שישי בצהריים, בוגרשוב, כהרגלו, פקוק לגמרי. כהרגלי, חתכתי את הפקק משמאלו. אמת, זה היה על נתיב הנסיעה הנגדי, אמת, היה שם קו לבן רצוף. לקראת הרמזור של טשרניחובסקי קפצה דמות לבושה בכחול וחסמה לי את הדרך. אם הייתי מעט יותר "עבריין" הייתי שם עליה זין וממשיך לנסוע, מאחר ולא כל לבוש כחול הוא גם שוטר (או שוטרת לצורך העניין במקרה הספציפי הזה). אבל אני אדם שומר חוק אז עצרתי. על המדרכה עמדה ניידת וחוץ ממני היו שם עוד חמישה קטנועים. היו יכולים להיות שם עוד עם לנייאקיות היה עוד סט של ידיים, הן פשוט לא הפסיקו לכתוב. הנזק 500 ש"ח ושש נקודות. הכל נכון -ביצעתי עבירה. אכן, עקיפה על פס לבן ונגד כיוון התנועה זו עבירה חמורה. אז למה זה מפריע לי? האם קטנוע שעוקף על פס לבן בתוך העיר זה מסוכן כמו רכב? ואם כל הקטנועים היו נוהגים כמו רכבים, אז הפקק לא היה מטשרניחובסקי עד קינג ג'ורג' אלא עד רוטשילד (בעצם היה, גם אותו חתכתי, אבל שם לא היה פס לבן). התחושה שלי שמדובר בסתם הדפסת דוחות. בכל נסיעה שלנו, למעשה, אנחנו מבצעים המון עבירות תנועה, שאם רכב על ארבע היה מבצע אותן הן היו מסוכנות. אפילו מאוד. והתחושה היא שנטפלים אלינו כי זה קל וכי זה מכניס. או שלא? לא יודע.

NEO83

New member
אין שום הצדקה לעבור פס לבן

כל חוק תקף גם לגבינו כמו על גבי המכוניות, לקחת סיכון וחצית פס לבן וחטפת קנס? תשלים עם זה. אין לך על מה לקטר.

holy crap man

New member

למרות שאנחנו מאיצים בקלות וכולים להתחיל ולסיים עקיפה מבלי לסכן את עצמנו, צריך לזכור שיש רוכבים שבאים מהצד השני שחושבים דומה. רוצים להיפגש?

NEO83

New member

שמע אומנם אנחנו מסכימים בנושא אבל כבר אתה רוצה לפגוש אותי?

tsahi k t m

New member

באמת שאני לא רוצה לשחק אותה צדיק אבל העבירה שביצעת היא בעיניי חמורה ומצדיקה אכיפה גם של רוכבי דו-גלגלי. יתכן מאוד שבקטע המדובר קטנוע יכול לחצות את קו ההפרדה ולעקוף את הרכבים מבלי לסכן אף אחד, הבעיה היא בהקשר היותר רחב, התנהגות כזו של רוכבי דו-גלגלי (הכוונה בעבירות מסוג זה) לדעתי היא בדיוק אחד מהגורמים לתדמית הבעייתית שלנו. מעבר לזה אני מניח שרוב אלו שמרשים לעצמם לבצע עבירה של חציית פס לבן ונסיעה נגד כיוון התנועה בקטע המדובר יבצעו את אותה עבירה גם בקטעים נוספים ומסוכנים הרבה יותר, אז כן יש גם בדו"ח הזה אלמנט של חינוך. אני בטוח שאפשר עדיין להנות מהיתרון של דו-גלגלי גם בקטעים כאלו ולעבור אותם יותר מהר מבלי לבצע את העבירה שביצעת, גם אם זה אומר לעבור בין הרכבים (ותעשו טובה אל תתחילו להטיף לי שזה יותר מסוכן ניתן בהחלט בקטעים מסוימים כשאין ברירה לעבור בין הרכבים בזהירות ובשיקול דעת). צחי

parfyon

New member
הבעיה היא בהקשר הרחב

לא הסרתי מעצמי אחריות וכשסיפרתי למשפחה וחברים על הדו"ח אמרתי שמגיע לי. ביצעתי עבירה. אבל בהקשר הרחב, אני לא מכיר הרבה נהגי דו"ג שלא מבצעים עבירות תנועה. אפילו ההתנהגות הכי שגרתית שלנו - לעלות על המדרכה, גם אם זו נסיעה של מטר, זו עבירת תנועה. לנסוע על השוליים - עבירת תנועה (גם אם המשטרה לא רושמת על כך דוחות - מי בדיוק הסמיך אותה? והאבחנה שלהם בין שול ימיןם לשול שמאל מגוחכת בעיניי). לנסוע בין שני טורי רכב - גם זו עבירת תנועה. אופי הנסיעה שלנו על כלי רכב דו"ג שונה מנסיעה באוטו. באוטו בחיים לא הייתי חושב לעקוף על פס לבן. שוב אני אומר, לא מסיר מעל עצמי את האחריות, אבל התחושה שלי לא נוחה. כמה מכם היו עומדים בפקק הזה כמו אוטו? אתמול איתי היו עוד חמישה. אלו שלא נעצרו, עשו את אותו הדבר בדיוק, פשוט השוטרות היו עסוקות בניידת או שהן הבחינו בהן עוצרות נהגים קודמים.

Dd89

New member
יש להבדיל בין סוגי עבירות

ד"א אני נוסע בקטע כביש הזה כמה פעמים בשבוע וכמעט תמיד אני עומד בפקק או מזגז בתוכו, לא עולה על המדרכה ולא עובר את הקו, מקס' נוסע על הקו. אני לא צדיק וגם אני לפעמים "חוטא", אבל זה די נדיר. המשטרה יכולה להחליט לא לאכוף חוק, כמו נסיעה בשול הימני, שבניגוד לשמאלי אתה לא חוצה בו קו הפרדה לבן. וגם זה בתנאי הדרך ולא סתם ככה, זה נובע מתוך התחשבות ברוכבים וצריך להגיד תודה. יותר מסוכן לזגזג בתוך פקק והם מעדיפים להעלים עין מהסיבה הזאת. נסיעה על המדרכה לשם חניה היא חוקית, אפילו יש חניות על המדרכה (50 מטר שמאלה מאיפה שהיית בסנטר החניות על רחוב דיזינגוף). יש רוכבים שנוסעים על המדרכה נסיעה מנהלתית ומסכנים הולכי רגל, באמת מגיע להם דו"ח. סיגלת לעצמך צורת נהיגה לא נכונה והפכת את זה ללגיטימי, גם אני עושה עבירות תנועה אבל אני לא אתפלא אם אני אחטוף על זה ובטח ובטח שאני לא חושב לרגע שזה בסדר. הדברים ה"לגיטימים" שאתה מדבר עליהם כנראה מקובלים גם על המשטרה, עובדה שאין דו"חות עליהם. חציית קו הפרדה רצוף ונסיעה נגד כיוון התנועה ברחוב ראשי זה ממש לא מקובל ולא משנה אם אתה ברכב, באופנוע או באופניים. במיוחד ברחוב כזה שהנתיב הנגדי לו הוא עליה ולא רואים אותך, בקלות יכולה לקרות תאונה חזיתית שתסכן בעיקר אותך.

parfyon

New member
לזגזג בין מכוניות, מלבד העובדה שזה מסוכן

הרבה יותר, זה גם לא חוקי. בנתיב נסיעה מותר לכלי רכב אחד לנסוע בלבד. לגבי החנייה - החנייה על המדרכה ככלל אסורה, למעט מקומות שהוסדרו לשם כך במיוחד. כמה מאיתנו חונים בחניה מוסדרת על המדרכה? במידת הצורך אוכל להפנות אותך לתקנות הרלוונטיות. אני לא יודע מה מקובל על המשטרה ומה לא, אבל מידת האמון שלי בגוף הזה מוגבלת ביותר. המשטרה מעדיפה לאכוף עבירות מהירות כי זה קל ולא נניח אי שמירת מרחק או אי מתן זכות קדימה שאלו שתי העבירות המסוכנות באמת. לטעמי, הרבה יותר בטוח לנסוע לאט ובזהירות בצד שמאל של המכוניות בבוגרשוב מאשר לזגזג ביניהן. כמובן שהאפשרות הכי בטוחה היא לא לקחת סיכון ולעמוד כמו אוטו - אבל תן לי עשרה צדיקים כאלה, ואני לא רק אשלם את הקנס, עוד אתרום סכום דומה לעמותה פילנטרופית כלשהי.

Dd89

New member
לטעמך לא משנה כאן

יש חוקים גם אם הם לטעמך וגם הם לא, אני לא אוהד של המשטרה אבל מה לעשות זאת העבודה שלהם ואי אפשר ובלעדיהם. יש אנשים אחרים שמחליטים מה יותר מסוכן ומה פחות, מה לאכוף ומה לא. כבר אמרתי שאני לא צדיק ועובדה שב5 שנים רשיון על אופנוע אין לי אף דו"ח, לא חניה ולא תנועה. ואני מחנה על מדרכה, מזגזג בין מכוניות ועוקף בפקקים. למרות שאתה טוען שזה אסור ועובדה שאני לא מקבל דו"חות, אולי זה כי אני מחנה ברחובות רחבים ודואג להשאיר מעבר, אני לא מזגז כמו מטורף, אם אני לא יכול לעבור אני מחכה כמו רכב וכו'. ההגיון הבריא משחק פה משחק חשוב...

parfyon

New member
זה הדוח השני שלי ב 17 שנות רשיון

דוחות חניה קיבלתי כשהיה לי רכב. אבל זה סיפור אחר לגמרי (שהיה קשור גם לזה שגרתי בת"א ולקח זמן להסדיר את נושא תו החניה האזורי). ברור לי שלא ההיגיון שלי הוא שמכריע. אם אנשים אחרים היו מחליטים מה מסוכן, הייתי מצפה שהם יפעילו שיקול דעת רציונאלי. יעצרו עבירות מסוכנות ולא עבירות שקל לעצור - לא מדבר על הסיפור הספציפי שלי אלא מפנה שוב לנושא דוחות המהירות.

פוסט מטריד ביותר

בתור אחד שגר שנה ביד אליהו,ונסע כל בוקר את המסלול של לה גווארדיה.ששם הכל פקוק ועומד והכל עם פס הפרדה לבן. מעולם,אבל מעולם לא חציתי פס הפרדה לבן גם אם הייתי צריך לעמוד כמו מכונית בגשם השוטף ולחכות שהתנועה תזוז התאונה היחידה שנגרמה לי היא בגלל נהג ערס בן **** שפירסס בקו הפרדה לבן,ועל פי כל פרמטר זו אחת העברות החמורות על הכביש שלדעתי לא נאכפת מספיק. טעית? חצית? שלם ת'מחיר,ותשתוק.כי זה מחיר קטן לעומת דברים שיכלו לקרות לך אם בעקבות זה היתה קורית תאונה.. רק רכיבות בטוחות,סעו בזהירות.

xfwind

New member
עארס + פרסה =

הייתי בסרט הזה. שם דווקא ה-
היו נחמדים והפעילו עליו קצת לחץ מתון

פרארי1

New member
כמו שכתבת בעצמך, אתה משחרר קיטור

הטיעונים שלך מובנים וידועים, כמו גם הטיעונים שכנגד. אתה צודק, כולנו מבצעים עבירות פה ושם, המשטרה אוכפת בהרבה מקרים מה שנוח לה ועוד. בשורה התחתונה, ביצעת עבירה שלהבדיל, למשל, מנסיעה במהירות מעל זו הקבועה בחוק בכביש פתוח ואיכותי, היא בהחלט מסוכנת וחמורה. תפסו אותך, אתה מתוסכל, אבל תכלס הדוח מוצדק ואין לך סיכוי לבטל אותו, לדעתי, לכן מה שנשאר זה לשלם את הקנס ולהודות שלא בא מולך רכב שהעיף אותך לקיבינמט.

parfyon

New member
אני לא בטוח שהסיטואציה מספיק ברורה

זה בוגרשוב, בתוך ת"א. נכון יש שם פס לבן, אבל גם על שוליים אסור לנסוע. אני עובר שם מדי יום כי אני גר באיזור. ומדי פעם אני גם עוקף, בזהירות, בנסיעה איטית, תוך היצמדות לטור המכוניות. זו לא עקיפה בכביש מהיר עם נתיב לכל כיוון כששדה הראייה מוגבל. נהגים שבאים ממול רואים אותי כי זו עליה והם בירידה. רכב לא יכול לבוא ולהעיף אותי. מי שלא רוצה לעקוף משמאל יש לו שתי ברירות - או לעקוף את המכוניות מימין ואז יש לו מרווח צר מאוד בין המכוניות לבין המדרכה או לעמוד כמו רכב. כנראה שזה מה שאעשה מהיום, כי על זה לא אקבל דו"ח, אבל זה מסוכן בהרבה, כי מרווח התמרון שלי צר הרבה יותר שם. בוודאי שאני מוציא קיטור, זה באסה לקבל 500 ש"ח קנס ושש נקודות. אבל התחושה שלי לא נוחה עם הדו"ח כי אני נהג זהיר ושומר חוק (רוב הזמן מסתבר
). כמו שכתבתי, במהלך 17 שנות נהיגה (אינטנסיביות) קיבלתי שני דוחות תנועה. אני משתדל לנסוע בהתאם לתנאי הדרך, תמיד נותן זכות קדימה במעברי חציה וצמתים, עוצר עצירה מוחלטת בתמרורי עצור, לא גונב רמזורים ולא מקצר דרך מדרכות נגד התנועה. אני משתדל לנהוג בצורה הגיונית (לדעתי כמובן) ומתוסכל מנהגי מכוניות שמסכנים אותי בכל נסיעה ונוהגים בצורה הרבה פחות מתחשבת והרבה יותר מסוכנת ממני. אני לחלוטין לא השליח עם חצי המלון כקסדה, סיגריה בפה שנוסע על המדרכה נגד התנועה כדי לחסוך חצי דקה. אבל אוקיי, בסדר, אני מקבל את מה שאתם כותבים כאן, ומאחל לכולנו שלא ניתקל בחוק מהצד הלא נכון.

פרארי1

New member
היטבת לתאר את סגנון הרכיבה שלי

כולל הסיטואציה הספציפית של פקק ברחוב צר, כשאין מצב לעקוף מימין ומשמאל יש קו הפרדה לבן. אני אגלה לך בסוד, שנהגתי כמוך לא פעם בסיטואציה הזו, לשמחתי לא קיבלתי דוח אבל אם הייתי מקבל, הוא היה מוצדק כמו זה שאתה קיבלת
רק רכיבות טובות ובטוחות.

shlomolol

New member
זה נכון שאופי הנהיגה בדו"ג שונה

ממכונית וגם אני חטאתי לפעמים בעקיפה זהירה על פס לבן, במקומות שלא הייתי חולם לעקוף עם מכונית. אבל כשעשיתי את זה ניסיתי לראות אם יש שוטרים בסביבה, וידעתי שאם אתפס ואקבל דוח לא יהיה לי הרבה על מה להתלונן. מה לעשות, החוק לא מאפשר עקיפה על פס לבן ומי שעבר על החוק ונתפס משלם. ואתה משלם גם על הפעמים הרבות שעברת פס לבן ולא נתפסת...

הנסיך.

New member
מבין אותך co.il

בדרך לבית שלי יש תופעה דומה מידי פעם, בכל פעם זה אותו סיכון מחושב... מקווה לא למצא שם שוטר באיזו הזדמנות

למעלה