משטח לעוגה

משטח לעוגה

היי, מישהו יודע היכן אני יכולה להשיג משטחים לעוגות, הבנתי שבד''כ משתמשים בקאפות בעובי 1 ס''מ, יש כאלה הנמכרות כבר עם ציפוי מקושט?
ועוד שאלה קטנה, היכן אני משיגה עוגות דמה, האם אפשר לפנות ישר ליצרן ( אמור להיות זול יותר) או פשוט מחנויות לאפיה?

אצל נגר

קונים משטח אם.די.אף גדול והוא חותך לך לפי הגודל הרצוי. זה מספיק להמון זמן, כי יוצאת כמות גדולה. את המשטח מצפים בטאפט דביק.

זה עץ דקיק כמעט לא שוקל כלום

ומחזיק מעולה את העוגות. היתרון שלא מתעסקים עם חיתוך ודם...
ואפשר לחתוך לכמה גדלים ומידות שרוצים. אני מכל משטח הייתי חותכת : מידות לקאפקייקס לילדים לסדנאות, לעוגות 26 לעוגות 22 וגם גדול יותר לעוגות קומות.
כדאי לבדוק ראשית את גול הקופסאות לעוגה ולהתאים את הגודל

משתמשת המון בקאפה! הינה הוראות חיתוך והמלצות

הגשות בלימודים שלנו אומרים לנו להגיש על החרא הזה...

זה דיי יקר אבל שאני עושה עוגה אז זה נוח לי יותר בגלל שיש לי את זה בבית כבר. מהפעמים הבודדות שניסיתי את זה זה החזיק מצוין את העוגות שלי אבל דיי חייבים לשים עליהם איזשהו ציפוי עמיד למים במיוחדעם העוגה שלך היא רטובה יחסית (אני השתמשתי בכמה שכבות של ניילון ניצמד)
אני אישית תמיד קונה בארטה בנחלת בנימין בתל אביב, יש להם קאפות צבעוניות (למרות שאני ממליצה לעשות סקר שווקים בנושא כי הבנתי שהם יקרים). עם קישוטים עוד לא יצא לי ליראות.
אם את כבר שם תשקיעי בסכין יפנית כדי לחתוך את הקאפה והרבההה סכינים להחלפה בגלל שהמומלץ הוא אחרי כול חיתוך לשבור את הסכין (למרות שזאת ההצעה של המרצים הפלצנים שלי שלא שמים זין אל המצב הכלכלי של הסטודנט, בפועל אפשר לעשות 3-4 חתכים לפני שאת מרגישה בהבדל). אם את מתעסקת במשתחים קטנים תנסי לבקש סכין 35 מעלות וזה נותן חיתוך הרבה יותר מדויק. כול חתך את צריכה לעשות חזק ובנחישות, כמה שפחות תעברי על המקום שאת רוצה לחתוך ככה החתך יהיה יותר נקי ואסטטי. לחיתוך מדויייק וישר את צריכה סרגל מתכת, את מחזיקה אותו עם הבוהן ואצבע המורה ונשענת עם שאר האצבעות בזמן שאת חותכת (זהירות על האצבעות! :p)

הוראות אלו נכתבו בדם! בעיקר מהאצבעות שלי בשנה א' ומהאגו הפצוע של חברי לכיתה על ביקורות שהחיתוך לא מדויק והציון ירד על זה
נכון שמרגישים את האהבה שלי ללימודים? :p

אם את רוצה באותו מקום יש גם מגוון לא קטן של טפטים ושזה ניראה לי מושלם לכיסוי של משטח לעוגה בגלל שבדרך כלל הם גם לא סופגים את הלחות

עיצוב גראפי :/

כול הגשה, פוסטר, ואפילו דברים קטנים מבקשים על קאפה
נהנים להשפיל ולרושש אותנו המרצים האלה

ואני תקועה איתם לעוד שנתיים :'(

galpazonet

New member
איפה את לומדת?

אני מעצבת גרפית (בין שאר הדברים) ואני רוצה לומר לך שאני ממש נהנית בעבודה שלי. את מתכננת לעבוד במקצוע הזה או לעשות הסבה להכנת עוגות?

מכון אבני

נכננסתי קצת לפניקה אחרי שלא הצלחתי להתקבל לשנקר :/

יש לי עוד שנתיים עד שאני מסיימת, אני מקווה ליראות מה יהיה היחס שלי לשני המקצועות עד אז.
אם לא הייתי מרגישה שזה יהיה בזבוז של השנתים הקודמות שלי בלימודים הייתי עוזבת עכשיו בשביל ללמוד בתדמור
אני אוהבת לעצב, אבל כרגע התשוקה האמיתית שלי זה להיות במטבח ולאפות ולקשט :)

אם אני אצתרך לנחש זה בטח בגלל שהמרצים מוציאים לי את המיץ וככל השמן עובר אני רק רואה שזה עיניין של טעם אישי ולא בדיוק משהו שהם יכולים ללמד אותי. היו לי יותר מדי עבודות שקרעתי את התחת שלי עליהן השקעתי כמה שאני יכולה כספית ומחשבתית כדי שזה יצא הכי טוב, המרצה שלי אומר לי כמה העבודה שלי ניפלאה ושני מרצים אורחים אומרים לי שזה חרא גולמי. זה מוציא את כול החשק מלהשקיע :/

galpazonet

New member
הסיפורים שלך כל כך מוכרים לי

אבל יכולה לומר לך ש- 10 שנים אחרי הלימודים, התקופה הזאת נראית אחרת לגמרי. אני דווקא מסתכלת עליה בחיוך (למדתי מולטימדיה, ורק חלק מזה עיצוב גרפי), כנראה שהצלחתי להדחיק את התיסכולים שאת מדברת עליהם למרות שגם הם היו מנת חלקי. אני הייתי הולכת אחרי הלב שלי, בלי לחשוב על שנתיים שבזבזתי או לא. למרות התסכולים - הלימודים הם חממה, חכי כשתצאי החוצה, המים בתחום הזה סוערים למדי והשוק רווי.
אל תתני למורים האלה להתיש אותך זה באמת עניין של טעם ותמיד יהיה מישהו שלא יאהב על כל עשרה שכן.

ככה אני שומעת

כול שנה הם עושים לנו יותר ויותר הפחדות לגבי זה שאם לא נהיה גאונים ונמציא את הגלגל מחדש אנחנו לא נצליח בשוק
אין לי את הביצים אבל לעזוב אחרי שנתיים בלי שום דבר ביד, לפחות שתהיה לי את התעודה המזורגגת ביד שאני ארגיש שכול הכסף, הבכי, הלילות הלבנים וההטפות ממרצות ביצ'יות שחושבות שהשמש זורחת להן מהישבן כי הן למדו בבצלאל - לפחות נתנו לי משהו, גם אם זה שורה בקורות חיים.

והקטע עם העינייין של טעם? כמעט גרם לי לעזוב בסימסטר הראשון שנה שעברה. מיד אחרי מצגת ענקית של שילוט בהשראת ארמון וורסאי ופאה עשוייה מ140 קאפקיקס שלדעתי יצאה מושלמת אבל המרצה הכלבה שלי לא הפסיקה לרדת עלי בקטנות.

כך או כך, אם אני רוצה אולי לפתוח עסק משלי יום אחד של קונדיטוריה ועוגות מעוצבות, ידע בעיצוב לא יזיק לי

אני חופרת על הנושא אני יודעת, ולמרות שהחלטתי שאני יעשה כול מה שאני יכולה כול עוד אני בלימודים אני עצבנית על זה, אני מוציאה קיטור כרגע... וזה שהשנה הבאה מתקרבת לא בדיוק עוזר לי כרגע...
סורי :/

galpazonet

New member
תרגישי חופשי להוציא קיטור

את מוזמנת גם במסר.
מכירה את המרצות הביצ'יות האלה, משום מה זה בדרך כל מרצות ולא מרצים, ובדרך כלל מבצלאל. אם תבדקי תשימי לב שבשוק עם לא שווים הרבה ורובם לא עוסקים בכלל במה שהם מלמדים - זה מה שהיה אצלי לפחות.
מנסיון, אי אפשר להביא את המצאת המאה כל הזמן. עוברים תחתי כל כך הרבה פרוייקטים (ולא רק בעיצוב) ואני יכולה למנות רק כמה מהם שהיו ממש גאוניים. אין מה לעשות, ככה זה.
ידע בעיצוב עוזר גם לעוגות. יש עוגות שלפעמים אני בונה אותן באינדיזיין כדי לראות גודל וקומפוזיציה, שלא לדבר על שילוב של צבעים של הבצק.
קחי נשימה עמוקה, תגמרי עם זה, עם התעודה ביד אבל בשבילך - נסי להנות מהתהליך, השנים האלה לא חוזרות והחיים הופכים ליותר טובעניים ועמוסים. נסי להנות מהתקופה הזאת שלא תשוב...

אוף איזה מרגיז זה

גם לי היה ככה בלימודי אמנות במדרשה, היינו צריכים כל הזמן להתרושש על חומרים יקרים ושטויות, אנשים עם הורים עשירים מהשרון ללא ספק השיגו ציונים גבוהים יותר מהעניים שצריכים לטחון עבודה בשביל כל שקל. מרגיז ומקומם, אבל כנראה שייך לפורום אחר...

יאפ. האמת שזה בדיוק מה שחבר שלי אמר

למרות שאצלינו כול עוד יש לך יכולת חירטוט טובה בשביל להמציא קונספט מעמיק לעבודה הזאת שהשקעת עליה 5 דקות מחומרים שמצאת בבית. יש סיכוי שיגידו עליך שאתה גאון הדור

אבל אני מניחה שזה קיים הכול מקצוע

galpazonet

New member
אכן קיים בכל מקצוע

אבל בעיצוב ואמנות הביאו את זה לרמה של חרטא ברטא כי בתחומים האלה הכי קל לחרטט....

במדרשה לאמנות זה היה קיים ביג טיים

אבל היה גם את הז'אנר של לקבל ציון על חשבון הבנק שלך

למעלה