משטח בצק

לולי811

New member
משטח בצק

איך מדביקים על פלטת עץ שכבת בצק סוכר ? ועוד שאלה. חיפשתי פה בפורום , ניסיתי ולא הצלחתי . איך עושים את המעויינים ? יש שיטה מסויימת ? סרגל מיוחד?

לולי811

New member
תודה רבה , עשיתי זאת והצליח

שאלה נוספת - אני מניחה ישירות את העוגה על משטח הבצק? הוא יכול להתלכלך לי , מה עושים ? ממש תודההה

net the jet

New member
אני לא מניחה ישירות... לא רוצה "מגע" עם המשטח

MDF גם דרך שכבת בצק דקיקה, ככה שאת העוגה בכל מקרה אני מניחה על תחתית מוזהבת. על מנת שלא יתלכלך בזמן שאני שמה קרם, אני מכניסה ניירות מתחת למשטח המוזהב כך שיצפה את המשטח המצופה, מורחת קרם, ואז מוציאה בזהירות את הניירות ועוטפת בבצק סוכר

לגבי המעויינים....

אנחנו בנפלאות פשוט התאהבנו בדוגמת המעויינים....מככבים עכשיו בעוגות החתונה שלנו בהתחלה ניסינו חותכן מעויין... ותקשיבי זה ממש קשה - לשמור על הזוית של החותכן.. לעלות שוב על הגבול של המעויין הקודם וכו'... בשנית ניסינו סרגל מתכת שלחצנו מעט על בצק הסוכר פעם אחת בזוית לצד ימין ואז בזוית לצד שמאל.... באמצע שמנו סוכריות כסופות... יצא מדהים צריך להתאמן קצת קודם על כמה לחץ להפעיל על הבצק וכ"כ במידה ואת עושה את הדוגמא מסביב לעוגה - מומלץ לסמן נקודות בשפה העליונה והתחתונה של העוגה ולפי זה לעשות את הקווים כדי שוב לשמור על זוית קבועה של הסרגל ומרחקים שווים שיצרו מעויינים שווים. ב ה צ ל ח ה

למעלה