משטח במטבח

בימבהלה

New member
משטח במטבח

אנחנו עושים מטבח חדש ומתלבטים בין משטח מפורמייקה (תוצרת גרמניה או איטליה) או משטח אבן קיסר. מבחינה ויזואלית, הפורמייקה יותר מוצאת חן בעינינו. אבל השאלה מה עושים מבחינה פרקטית? דרך אגב, הארכיטקטית שאחראית על המטבח, ממליצה על הפורמייקה.

גלי29

New member
לפני שאתם מחליטים

תשאלו אותה מה קורה אם המשטח מקבל מים ונרטב ככל הידוע לי פורמיקה ועץ שנרטבים לעיתים קרובות עלולים להתנפח להתבקע עם השנים ועוד צרות חולות כיוב תשאלו אם יש אחריות ומה היא מכסה...

בימבהלה

New member
לשפוך מים בכמויות לא מומלץ כמובן

כי זה באמת יגרום לרקבון. אבל היא אומרת שבטיפול נכון (וגם באבן קיסר יש לטפל) אין שום בעיות.

תחפשי דיון ארוך שניהלנו

בנושא. בעצם שניים (תנסי משטחים למטבח, מטבח, אבן קיסר) באבן קיסר לא צריך לטפל נגד רטיבות. העץ מתחת לפורמיקה הוא סנדביץ´ ותוך 15 שנה תראי שהיא טעתה ומצב העץ על הפנים!!!! אבל תחפשי בשרשורים. כדאי.

בזמנו התלבטנו בדיוק באותו נושא,

אני עשיתי חיפוש מדוקדק ברשת ושאלתי אנשים ובעלי מקצוע, והמסקנה שהגענו אליה היא כזאת, אם מדובר במטבח שהפעילות בו היא מועטה ומטה (חימום של אוכל מוכן וכולי) אז אפשר לשקול משטח פורמייקה, אבל גם אז צריך לזכור שאסור להניח סיר חם על הפורמייקה וכולי) לכל מטבח אחר זה נראה לי משטח מאוד בעייתי. אני ינסה למצוא את המאמרים שמצאתי אז ואת התשובה של סיגל לשאלה דומה ששאלתי.

בימבהלה

New member
תודה!

מדובר באמת על מטבח יותר יצוגי (בישולים זה לא הצד החזק שלי...) וויזואלית הכי אהבנו את הפורמייקה. דרך אגב, מבחינת עלות - הוא יוצא לנו יותר יקר מאבן קיסר.

666892

New member
משטח במטבח ללא טיפול ?

כל משטח הנחשף למים , חום , קור , חיתוכים , נפילות וכו´ חייב בטיפול. שיש צריך לעיתים שימון וניקוי אבן , על פורמיקה אסור לשים דברים חמים , אבן לא עומדת בחומצות ועוד ועוד. כל משטח צריך טיפול - לא רוצים טיפול , לכו לגור במלון... אצלי יש משטח עץ במטבח , לא פורמיקה מצופה , עץ עץ כבר 7 שנים שאנחנו עושים עליו הכל , פעם שנה משקיעים בו שעה של עבודה בכיף וממשיכים הלאה. אגה גם מי שגר באוהל צריך לטפל , להדק חבלים , לחזק יתדות ..... תתעשתו , תחזוקת בית זה חלק מה Fun מי שלא רואה את זה ככה מפסיד !

פ123

New member
משטחי אבן אל מול פורמייקה

משטח פורמייקה אין אלא לראותו בלבד וזה חד משמעית, סיר חם שיונח עליו בטעות אואפילו כוס קפה חם מאד.....הלך על המשטח. משטחי אבן מלאכותיים (כדוגמת אבן קייסר או ש"ע) הם בעלי דרגת קושיות גבוהה מאוד, ניתנים להשגה בשלל גוונים ובשלל מרקמים, חביבים על אדריכלים והרבה יותר פרקטיים מכאן....לשיקולך.

למעלה